04

petak

svibanj

2012

7000 km, potrošnja, dojmovi, pohvale

Pozdrav

Eto, dopalo je da se sa autom malo prelazi tako da se još nema puno toga za reći.
Potošnja, izvanredna, dakako uočili smo rast i pad neovisno o benzinskoj, tako Petrol, Tifoni, Ina (ovdje govorim o skupljem 95, Inin Super 95, sada preimenovan u Eurosuper 95 je čisto smeće , Eurosuper 95 je sada valjda Class) uzrokuju najmanju potrošnju dok je Lukoil bio katastrofa. Ovdje moram napomenuti da su to benzinske u mom kraju, dok u Dubrovniku recimo je možda najbolji Lukoil tko zna.
Ah da potrošnja, dakle sad po ljetnim temperaturama prosječna potrošnja je oko 4,3-4,5. Ovo nije gradska vožnja i uključuje relativno malu težina putnika. Put u Italiju po autoputu je iznosio 5,7, u svakom slučaju ja sretan jer uglavnom je ispod 5,0:)
Potrošnja ulja, unatoć mom skepticizmu, je da još ima 3/4 ulja do minimuma što stvarno znači da se može bez ikakvih briga voziti od servisa do servisa bez nalijevanja.
Ovdje moram izreći jednu pohvalu djelatnicima Furlana u Sloveniji gdje smo kupili Aluminijske felge A prije toga i gume. Djelatnica je na nas potrošila pola sata vremena kao da smo jedini kupci, bez nervoze i sa super ljubaznošću usprkos relativnoj gužvi, jer smo imali izričit zahtjev što se felgi tiće.
Desila se i jedna nezgoda, umjesto šarafa dobili smo matice (SVAKAKO SAMI POGLEDAJTE ŠTO VAMA TREBA kad kupujete felge jer svaki auto ima drukčije) a to smo shvatili tek pri montaži u Hrvatskoj. Nakon traženja kod nas i dolaženja do cifre od oko 250-350 kn za šarafe, u slučajnom razgovoru sa Furlanom saznajemo da nema nikakvog problema, da dođemo i zamijenit će nam matice za šarafe bez problema:)
Dakle svaka pohvala Frulanu i toplo preporučamo, što po cijenama što po ljubaznosti, prava Europa

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.