she who speaks with tigers...

petak, 02.09.2005.

ovo je priča o mom susjedstvu...



Gospođa Kontrola živi na najvišem katu, 6-om. Iz njenog se stana pruža fantastičan pogled – sve joj je pod okom, što je vrlo praktično. Naime, ona voli znati tko i kada dolazi i odlazi, tko postavlja novu fasadu na kuću, tko je kupio novi auto.. Mislim da se potajno i za sebe ona osjeća kao gospodarica kuće.

Njena prijateljica gđica Konfuzija živi kat niže. Njih dvije su si jako bliske, posjećuju se, stvarno se kuže. Kad god je koja u krizi, ova druga trči upomoć. Konfuzija je jedna od onih osoba koja uvijek daje bezrezervnu podršku i to je sasvim ispunjava.

Ispod gđice Konfuzije stanuju gospon Odvojeni i njegov brat Napeti. Njih su dvojica prilično frustrirani momci. Nekako to ne mogu sakriti, a vjerojatno se više ni ne trude. Valjda zbog posla kojim se bave – trgovinom na crno – sav taj pritisak, rokovi, prodajni postoci, kupci… Često se osjećaju i kao žrtve Okolnosti (to je jedna ohola gospođa koja stanuje vrata do njih i često im zadaje probleme raznih vrsta). Nije im lako.

U prizemlju se ustoličio bračni par Otpor. Otporovima je prilično dosadno i nezainteresirani su za bilo što. Ne vole fizički napor ni svježi zrak – jedino što aktivno rade je da gledaju sapunice i kvizove na TV te se eventualno odgegaju do dućana po hranu i pivu.

Nedavno se u zgradu doselila obitelj: mama Tečna, tata Povezani i blizanci Vjeran i Vjera. Ono što je unijelo uzbunu i val negodovanja među ostale dične i prilične stanare je što cijela ova familija radi u cirkusu. Tečna je plesačica, ponekad uskoči i kao pjevačica u limeni cirkuski band, Povezani je (definitivno) klaun, a klinci Vjeran i Vjera su možda i najzanimljiviji u priči jer pokazuju jako puno talenta kao trapezisti. I rijetko kada koriste sigurnosnu mrežu.

Zbog pridošlica stanari su se opasno zabrinuli za red, rad, disciplinu i reputaciju zgrade, pa su sastanci kućnog savjeta sve češći.

Sve ja to promatram sa strane i trudim se i ostati tamo. Zabavlja me sve to.

A kaj ću? Tko zna kakvih priča ima u drugim zgradama… ?

P.S. Je l doš’o možda koji cirkus u grad?


- 14:17 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>