...the mirror lies...ana*

29.08.2005., ponedjeljak

post u dva dijela! ;)

hvala svima na cestitkama! :)

a saad,ovaj post cu napisati u dva dijela... u prvom dijelu,napisati cu par savijeta za ZDRAVO mrsavljenje (na upit littlepaty,ali i za svih koje zanima)...
1.ne jesti pohano i izbjegavati przeno... jaja,polpetice i sl. mozete prziti i bez ulja,malo ce se zaljepiti ali samo se nozem ili necim odvoje i to je to.
2.ako vec i przite-MASLINOVIM uljem
3.jelo rezite na manje komadice-sporije cete jesti i hrana ce se lako probavljati... oboje jako pomaze pri mrsavljenju!
4.jedite lako probavljivu hranu-povrce,u obliku salata ili variva(njam! ;) ),jogurte,KEFIR light (novo,jako pozeljno umjesto jogurta),tzv.zdravu hranu koju mozete naci u malkro-vega ili sl. restoranima,u zamjenu za obicnu rizu i pastu-integralnu rizu i pastu,integralni ili zobeni kruh,integralne kekse bez secera (ima ih za kupiti u marketu i jaaaako su fini),integralne dvopeke,krekere,cornflakese,musliei sl.
5.umjesto raznih namaze,int. kruh,dvopeke i peciva jedite uz jogurt ili kefir. muslie i cornflakes mozete takoder jesti uz jogurt s umjetnim zasladivacem...
6.prije svakog jela,popijte casu hladne vode-imat cete sitiji osijecaj i hrana ce se opet lakse probaviti...
7.pijte zeleni caj,a ako vam je gadan (kao meni!),pomijesajte ga s nekim vocnim!
8.i nadam se da ja suvisno reci da koristite zasladivace umijesto secera!

hm... eto,tako,par savijeta koje ja prakticiram i mogu reci da ako se ne prejedam i tome sl.-funkcioniraju!

a sada,drugi dio!

ste gledali jucer onaj film o onoj ana-balerini?
ja da...i bezveze mi je. dobro,znam da ne moze biti bas previse realan-ali ipak su se mogli malo vise potruditi. sve se to odvija prebrzo-mislim za ulazak u anu,borba s njom i ozdravljenje je sigurno potrebno vise od godinu dana,kako je od prilike u filmu. i tako.... zapazila sam dosta sitnica koje bi izmjenila,ali neda mi se sada previse o tome.

joj,da! omg! kako sam prekjucer slavila rodendan s drustvom(malo ranije,ali je subota)-plan je bio da dodu kod mene,budemo doma i kasnije izademo.... tako da sam ja naprevila s mamom tortu i jos tako,neke sitnice za jesti,a ostalo,kao cips,i sl. smece smo kupile... mama,tata i sestra su mi pustili kucu,a oni su otisli u 2. kucu koju smo kupili u blizini! (da,bezveze bacaju novac!) tako da sam bila sama doma sa svom tom hranom vec oko 7h,a ovi su trebali doci tek u 11h... ha ha. naravno prejela sam se do tada. ali bilo je recimo ok,jer sam si rekla-"ok,neces izdrzati.prejedi se i nakon toga ces sve povratiti. znas da mozes,zasto ne bi mogla?" i to sam i napravila... i inace nikad to tako ne "isplaniram",a sada,recimo,jesam... i sve je bilo ok. to sam napravila i nisam se uopce poslije zivcirala zbog toga. i od tada se nekako bolje osijecam. nisam to ponavljala. neznam....sada mi glupo zvuci,ali sam bila...hm..."ponosna" na sebe. ne zato jer sam se prejela,nego jer sam,napokon shvatila,da se ne moram toilko nervirati radi tog prejedanja...i od tada mi i nije "tako zanimljivo"... mislim,ok,tek je pon,ali opet... ma ne znam...

vidjet cemo kako se postavljam prema tome od tada.

e da,mislila sam da ubrzo imamo WEIGHT-IN... mozda 04.09,ok?
za one koji ne znaju sto je to,detaljniji opis toga sto trebate napraviti je u postu 23.07.! ali ukratko,u komentaru na ovaj post,pustit cete mi hw(najvecu tezinu)/trenutnu tezinu(cw)/i onu koju zelite postici (gw),najmanju tezinu do sada (ako hocete) i visinu!
ovako,npr: 80/62/51 LW:59 175cm ok?

znaci,podatke mi ostavite 04.09.,a ja cu ih objaviti 05.09! (...prvi dan skole... ;) )

ajde,necu vas vise gnjaviti....veliki kiss svima!


(re-edit)
za koko:tek sam sad vidjela pitanje; ne znam sad napamet tocno neku adresu,ali moras samo u trazilicu na google-u ili yahoo-u napisati "pro-ana" i dobit ces jako duge liste takvih stranica....imas i neke "live journal"-e koji su bas kao dnevnici! pusa!
- 10:18 - Komentari (10) - Isprintaj - #

27.08.2005., subota

...

u nedjelju je na novoj,u 21:30 film o anoreksicnoj djevojci- "umrijeti za ljepotu"!! jedva cekam,jedva cekam! bes me zanima kakav ce biti...cura je u filmu,koliko sam, shvatila,neka balerina koja se bori s anoreksijom i bla bla...

a inace,onu knjigu je,koju sam vam spomenula u zadnjem postu,"anoreksija i bulimija" napisala je prof.dr. vesna vidović. knjiga je malo starija (iz 98.),ali je ok. to je vise,onako,strucna knjiga,ali ima i dosta odsjecaka iz dnevnika anoreksicnih i buliumicnih pacjentica te doktorice,tako da knjiga sigurno nije dosadna.
...i iako stvarno znam dosta o ani,i ipak nesto manje o mii,ali i dalje dosta,tu sam naisla na stvari koje stvarno nisam znala,a tako su istinite! pa dobro bi doslo svakom koji zivi s time mozda i procitati tu knjigu,ako nista drugo,samo dio o mii ili o ani zasebno.

i da,sutra mi je rodendan...ju-hu! (ironicno) i to 18. . da. mislim,nije da nisam sretna. ali sutra cu to slaviti "obiteljski",a u pon s drustvom,a ako cu slaviti znaci da ce se jesti,jesti,jesti. grrr.... pogotovo sutra s obitelji! srecom,idemo u neki riblji restoran,pa cu pokusati proci s ne previse hrane... ma i nije samo to,opcenito ne volim jesti u restoranima,jer ne znam kako pripremaju jela....u svakom slucaju,znam da je kuharima itd. tamo,samo stalo da jelo dobro izgleda,i da bude "fino",pa kada nesto prze,dinstaju ili tako,stave litru ulja! a u sve ostalo uvale neki puter ili slicno (!) -pastu,njoke itd...
ali,ok,prezivjeti cu! :)
samo,onda za pon! joj. nije toliko to,da cu morati s drustvom jesti.jer necu. mislim,komad torte mi ne gine,ali "samo" to. nego mi je bad to sto ce biti jaako puno hrane koja ce me mamiti dok sam sama doma,dok postavljam itd. i imam takav feeling da ce se prejesti dok oni dodu. ah.... stvarno,moram pokusati izdrzati!

nadam se da ste mi svi dobro i da uzivate... veliki kiss!

*re-edit*
nasla sam sliku na netu koja tocno prikazuje kako sam izgledala kad sam bila totalno ana.

moram naci neku svoju sliku od prosle godine,pa ju objavim u postu.

kiss
- 10:33 - Komentari (4) - Isprintaj - #

24.08.2005., srijeda

hello... ;)

prvo,hvala na komentarima!

evo,bas sam dosla od doktorice...bas mi je draga. volim ici kod nje i pricati o onome sto me muci. iako je ovobio tek treci put,totalno sam opustena pred njom. i rekla mi je da sam stvarno dobra,da se vidi da zelim "ozdraviti". ha. mislim,to i je istina. dala mi je da si procitam neku knjigu o ani i mii. kasnije cu vam napisati tko je autor,ako vas zanima,sada mi je u torbici,pa mi je daleko. :)

sa sestrom sam jos posvadana. nista cudno. ma bas me briga.... mislim,nije,ali uopce ne zelim o tome razmisljati...

super mi je i ona stvar od alanis morissette- "that i would be good". kad znam da je imala poremecaj u prehrani (anu,mislim),sve mi je u pjesmi jasno...pogledajte si malo rijeci na netu.

joj,trenutno sam jako,nekako,slaba...jucer sam pojela 5 krekera i popilka 3 kakaa. nisam htjela nista cijeli dan,jer sam dobila 3 kg kroz ove zadnje "epizode" binge-purge...a vise nisam ni imala laxativa (znam uzeti neke biljne,nisu tako jaki i "prirodni" su...) pa...
sada sam izgubila 2 kg,ali jos 1! danas cu normalno jesti,nadam se da ce to brzo otici...
gh..normalno-za mene.
trenutno sam 53 kg!
sada cu rucati integ. rizu sa 1 sojinom polpeticom i jedan jogurt. pa to je bas ok,ustvari.

uhh...malo mi se vrti. :)

nista,idem!

veliki kiss svima!
- 13:47 - Komentari (2) - Isprintaj - #

21.08.2005., nedjelja

1.paper bag (...) 2.što kažete na ovo?

by:fiona apple

i was staring at the sky,just looking for a star
to pray on,or wish on,or something like that
i was having a sweet fix of a daydream of a boy
whose reality i knew,was a hopeless to be had
but then the dove of hope began its downward slope
and i believed for a moment that my chances
were approaching to be grabbed
but as it came,so did a weary tear

-i tought it was a bird,but it was just a paper bag
-hunger hurts,and i want him so bad,oh it kills
cuz i know im a mess he dont wanna clean up
i got to fold cuz these hands are too shaky to hold

-hunger hurts,but starving works
when it costs to much to love

(...)


nije mi se dalo pisati svu pjesmu,iako je stvarno dobra,ali,evo...bar do refrena... bas dobro prikazuje sto se osijeca s anom. :,)
kad sam ju prvi put cula,suzice su same od sebe tekle.

btw-jucer sam puno jela i pokusala sam povracati,ali nije islo. :(

veliki kiss svima!

*dodano,navecer u 22:10*

da,sto kazete na ovo?
danas,buduci da sam se jucer,hm...prejela,nisam htjela normalno rucati,nego sam pojela 1 jogurt sa sjemenkama (ja sam ih dodala) i integralnim pecivom.
znaci,to sam si pripremila,stavila na tanjuric i otisla u sobu. u sobi je moja sestra gledala tv i ja sam sjela da pojedem i s njom gledam tv.btw-ex-anoreksicarka(?),a sada odrzava tezinu od 49kg na 173cm (?!) i ne bi pojela nista slatko i "ne-integralno",so...
moja sestra:to ti je rucak...? (s jako zacudenom ironicnom facom)
ja:ne,jos cu poslije nesto. (i mislila sam kasnije jos jedan jogurt.)
-nda.
-da,sta?
-pa to je bas malo.
-od kada tebe zanima sta ja jedem? prije tj. dana nisi ni htjela pricati samnom. (istina,ne znam zasto,puklo ju je da me mrzi valjda)
-joj,ti nisi normalna! opsjednuta si hranom! anoreksicarka nenormalna...
-joj,nemoj mi se ti javljati! sve ti se kosti vide,a i prije bi se ubila nego pojela nesto sa malo secera ili da nije "integralno"!
-ti si luda,nisi normalna... anoreksicna si!
-joj,daj,nemoj mi se ti javljati...
-nisi normalna,nisi normalna...(i usput si zacepi usi i samo to ponavlja)

evo,moja sestra.moja "dobra,draga,brizna" sestra. velika podrska u zivotu.
kasnije kad sam ostala sama doma sam isla jesti,prejela se,povracala,ali ne sve jer nisam stigla.(dosli su svi doma)

:,( joj,grozno...place mi se...znala sam. joj,joj,joj. kako mi je bilo prije lijepo-bez ane,mie i svega ovoga.... joj....
ne mogu vise ovako.

- 12:53 - Komentari (5) - Isprintaj - #

19.08.2005., petak

mia ,hvala na komentaru..nekako uvijek imas pravu rijec. i da,danas imam 52! :D bolje. jucer samjela samo jogrte s musliem (4!) i 1 integralni sendvic. ha ha. meni je bilo ok. ;) ...danas nisam jos nista jela,ali tek je 10:20,so...

bas mi je zao sta je tako glupo vrijeme,i hladno,uopce se nisam kupala vec tjedan i pol. :( a,dobro..

inace se u zadnje vrijeme puno bolje osijecam. nisam povracala vec neko vrijeme,ne zelim uopce misliti o tome,jer uvijek kad pomisilm kako sam "dobra" kako dugo nisam povracala-to napravim. tocka.
nije da jedem bas idealno,malo se i prejedem,te pojedem vise od "ocekivanog" ali ne povratim.

doktorica mi je rekla (neki dam sam bila 2. put kod nje...) da ce mi posuditi neku knjigu o nekoj anoreksicnoj curi da ju procitam...joj,jedva cekam! na netu sam vidjela puno,recimo,reklama o nekim knjigama i filmovima o ljudima s anoreksijom (djevojkama),ali mislim da se nista od toga ne moze naci kod nas. :( procitala sam pocetak jedne knjige-"wasted" od marie hornbacher (kao reklamno se na netu moglo procitati prvih par stranica),i knjiga je ODLICNA,ali steta sto ne mogu prcitati cijelu. bas bi ju voljela imati. inace,to je autobiografska knjiga,te je ta autorica anoreksicarka. u knjizi isto ima slika,ali one se ne vide na netu(naravno,moras kupiti knjigu da ih vidis),ali na njenom homepage-u ,sam vidjela par njezinih...o Boze,jadna zena...mislim,i ja sam bila strasno mrsava nekad,ali ona...
sazaljevam ju,jer sam prosla kroz cistu anoreksiju,i sijecam se kako je to grozno i bolno bilo,a kada pomislim da se ona i sada,sa svojih 35-40 godina jos bori s njom...dode mi samo da zaplacem.

naci cu tocnu adresu te stranice i staviti u ovaj post,pa ako vas zanima-pogledajte...
veliki kiss!

p.s.ok,ne mogu naci ni adresu ni nista. nije bitno. ali nasla sam adresu jedne druge zene-melisse dehart-ona,koliko ja znam,nije napisala nikakvu knjigu :) ali se pred cijelom amerikom u nekom talk-shoeu ili tako nesto,predstavila kao anoreksicarka i ukazala na takav zivot. ima par njenih slika. pu 2. mjesecu je imala oko 42 kg (kao ja kad sam bila skroz skroz ana),ali ne znam kako je sada. valjda isto. nisam bila od tada na njenoj stranici-ali ne vjerujem da je stavila nove slike. znam da je pokusala ici na terapije i slicno,ali i da je odustala brzo od svega. :,( nista,pogledajte: www.angelfire.com/stars4/melissadehart/
kiss
- 10:16 - Komentari (1) - Isprintaj - #

18.08.2005., četvrtak

:(

53! 53! 53! 53! (kg naravno) grrrrrr.........! bas sam ljuta!!!
- 11:03 - Komentari (1) - Isprintaj - #

06.08.2005., subota

ghrrr...

hm...mislila sam da necu vise nista pisati dok se ne vratim iz praga-ali evo,jos nisam ni krenula,ali imam vec nesto za napisati....

ne znam...mozda vec pogadate. upravo sam se prejela i povratila.ali ne sve,ostalo je jos,ne znam koliko i uzela sam 1 i pol biljnog laksativa...nije mi se vise stvarno dalo povracati.

ok,so thats that.i dont know. i really dont feel like writting anymore...misli,nemam sto vise posebno novo pisati. osijecaji isti. razocaranje jednako.

ipak,sad sam nekako vise odlucnija da se to nece skoro vise dogoditi! da... nekako imam puno vise nade od cetvrtka-od kada sam bila kod one doktorice!

joj,joj...
- 16:16 - Komentari (1) - Isprintaj - #

suncan dan!

...da napisem koji post...

nista,upravo sam se probudila,u stvari,digla sam se prije 20ak minuta,ali sam se tek sad PROBUDILA (kh kh)... :)
i sjetila sam se kako bih se mogla malo javiti prije nego odem...jer,naime,danas navecer,idem kod bratica u prag... malo cudno po ljeti...? ja,ionako,zivim na moru,pa mi je kupanja vec preko glave... :)

inace,nema nikakvih posebnih novosti...nisam se prejedala/povracala vec...hm...hm...3 dana! hu-hu =) a necu ni kod bratica...htjela-nehtjela! bas me zanima kakvo ce biti stanje kad se vratim...mislim,kilaza... danas sam ujutro imala 51 kg... nadam se da se necu udebljati! ma necu valjda...a mozda budem i imala vagu tamo? hm.... ma dobro,vidjet cu...
pokusavati cu se javiti iz praga,ali nista ne obecavam.. (jer vi "strapite" od mojih novih postova! ha ha ha) ali,ako nista drugo,pisem ih za sebe...

dobro,dosta filozofiranja...idem vidjeti ako ima sta novog kod vas!
veeliki kiss!

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.08.2005., četvrtak

=)

...da se malo javim!
ovako,4 dana za redom sam se prejedala i povracala-subotu,nedjelju,ponedjeljak i utorak! i onda sam se u sri ujutro vagala i 53kg! lose,lose,lose... i tako sam jucer rekl sama sebi:stvarno,4 dana za redom je previse! i jucer se nisam ni prejedala ni povracala...i danas ujutro 51.5 kg! super! znaci to je 1. dobar vijest...
a 2.;ovako,mozda se nekome nece ciniti dobra,ali....danas sam bila na razgovoru s psihijatrom! omg...da. na moj zahtjev.... rekla sam vam da sam mami rekla da me zakaze i ona je to ucinila... bila sam kod njega,tj. nje sat vremena i pricale smo o meni,mom zivotu i mom ed-u! stvarno zelim da mi pomogne da prestanem i skroz sam spremna suradivati... rekla je da mi je pocetak bio odlican-kako razgovaram,to sto sam sama htjela doci do nje i tako....sad cu iducih par dana morati zapisivati sve sto radim i osijecam. to mi je ona dala "za zadacu". :)
ukratko,rekla je da te terapije traju oko 2 godine i vidat cemo se oko 1 tjedno ili 1 u 2 tjedna....to ce se s vremenom uspostaviti.... i pitala me je sto mislim o uzimanju lijekova,a ja sam rekla da nije da se protivim ako ona misli da bi to bilo dobro,tako da ce mi mozda prepisati neki antidepresiv...(valjda) ali to je rekla da ce jos vidjeti...
eto,toliko o tome. ostalo je sve manje-vise bio osoban razgovor.
jako mi je drago da sam isla kod nje...tako mi je lakse i puno se sigurnije osijecam....
ako ste i vi mislili uciniti nesto tako...preporucam vam!
danas sam jela:
rucak:malo rizota s gljivama,jednu biljnu polpeticu,1/2 kiselog vrhnja
poslije:1 jogurt od kave,malu zdjelicu muslia s mlijekom(light ofcourse,nije potrebno pisati)
sada je 18:52h...

veliki kiss svima!
bas mi je drago da sam vas upoznala bar ovako preko neta (zna se na koga se misli),pa da mogu s vama dijeliti ovaj dio mog zivota. vasi mi komentari puno znace i uvijek mi se stvori smile na licu kad ih vidim! :)
- 18:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

weight-in results!

:) razveselile ste me! mislila sam da se nece nitko previse odazvati... i btw-izgubljena dobrodosla! ;)
so...

59/52/gw50? 171cm lw:48 land

78/77/64 171cm ruby

68/55/48 170cm lw:53 mia_forever

68/63/58 174cm izgubljena

59/51.5/50 172cm lw:42 sweetana (danas sam vagala,a razlika danas-jucer je velika pa sam ipak ovo stavila!)

70/63/48 178cm mistresstears

i da...molim vas da svaki put sve napisete-i visinu i hw (highest weight-najvecu tezinu9 itd. da ne moram traziti jer mi onda dugo treba! hvala unaprijed ;)
p.s. za izgubljenu. pises:najvecu tezinu/trenutnu/ciljnutezinu, visinu i ako hoces lw-lowest weight(najnizu tezinu do sada) vidi gore primjere,za ove tvoje podatke sam predpostavila da to znace!


cestitam svima,posebno mii-forever i land na uspijehu! veeeelika pusa!

p.p.s. imam neke vazne novosti,ali to cu napisati u iducem postu! ;)
- 15:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.08.2005., ponedjeljak

...malo sam razmisljala o tome kakve anoreksija ima posljedice na fizickom stupnju...
i znate sto sam zakljucila? SVE sam ih imala...
stoga,cu napisati ovaj kratki post o tome.... iz 2 razloga. 1.dosadno mi je.,2.da potencijalnim anoreksicarkama "docaram" stanje
ovako,osim,naravno,stalne boli u trbuhu koja je neizbjezna,ali to iz gladi....ima jos stvari.
prvo,cirkulacija. meni je na stopalima i dlanovima,doslovno,znala stati. ruke i stopala su mi znale poplaviti,i nebi ih osijecala...sto mozda ovako i nije tako strasno...ali ne mozete ni zamisliti kakvu hladnocu osijecate. takvu da u 08. mjesecu nosite pleteni kardigan i smrzavate se u disku!
nokti vam pucaju i tanki su jer nemate vitamina i minerala (zato ih MORATE piti kad ne jedete!)...
kosa vam STVARNO pada...ja sam za to cula,ali sam mislila da se to nece meni dogoditi,da je to ipak pretjerivanje... dobro,meni nije ispala sva kosa,ali se volumen znatno smanjio.ali i to zahvaljujuci svim preparatima koje koristim.....pakung za ovo,ono,poseban sampon,ampule...bla bla...da nisam,ne znam...
rane vam ne zarastaju,ostaju vam vidljivi oziljci od svake sitnice.
koza vam nije sjajna,vec blijeda....
probava....necu ni spominjati. uzasno se pogorsa...tijelo vam se "odvikne" probavljati...
i hm....to je ono "glavno",sto se na tijelu odmah primjeti....naravno da ste izlozeniji bolestima,imunitet vam pada,krvna slika se pogorsava itd. ali necu o tome jer sam rekla da cu nabrajati samo fizicki vidljive posljedice.... no one su jos i najlakse.... tako da mozete zamisliti i ostale,pogotovo psihicke....
ako vas jos sta zanima a nisam spomenula,ili imate pitanja u vezi ovog posta,samo pustite u komentarima....rado cu odgovoriti...
veliki kiss!
- 12:12 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< kolovoz, 2005 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi