Božiću prethodi priprava. Crkvena priprava se zove advent ili došašće, a počinje prvom nedjeljom adventa. Nekoć su je posebno označavale mise zornice, danas sačuvane po selima. U naše vrijeme sve prisutniji znak adventa, koji ukazuje na Božić, postaje adventski vijenac, posebno u gradskim sredinama,pa tako i kod nas u Domu za stare i nemoćne osobe Svjetlost .
Nekoć i danas u adventu vjernici pristupaju ispovijedi i pričesti, da bi tako slavili blagdan Božića u punoj vjerničkoj opredijeljenosti.

Naš adventski vjenac izradile vrijedne ruke Danijele iz Salona cvijeća FLORA -Županja
| < | prosinac, 2007 | > | ||||
| P | U | S | Č | P | S | N |
| 1 | 2 | |||||
| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
| 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
| 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
| 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
| 31 | ||||||
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv






![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
MISA U DOMU SVJETLOST
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()















SVE O USLUGAMA I POTREBAMA OSOBA 3. ŽIVOTNE DOBI...
Osiguravamo dnevni, tjedni,vikend i smještaj po potrebi sve u dogovoru sa ravnateljicom doma Ljubicom Čolakovac.









Ipak nije sve crno,na čelu Slavonske banke u Županji, gđa MARIJA ŠIMIĆ prepoznaje kvalitetu projekta izgradnje doma




gosp Nenad Jerković ,
susretljivošću i naputcima usmjerio na bržu realizaciju kredita ,VELIKO HVALA!!!

![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
OSAM PREHRAMBENIH PRAVILA ZA STARIJE OSOBE
1. Prehrana starijih treba biti usklađena s općim preporukama zdrave prehrane, njihovim energetskim potrebama, kao i tjelesnom aktivnošću;
2. Svakodnevno jesti što raznovrsniju hranu uz obvezan doručak. Doručkovati voće i bezmasne mliječne proizvode. Ručati što više povrća i ribe uz najviše jedan decilitar crnoga vina. Večerom unositi što manje namirnica, najkasnije 3 sata prije spavanja, po mogućnosti uvijek u isto vrijeme;
3. Dnevno uzimati 8 čaša od 2 dl vode ili negazirane i nezaslađene tekućine koji se umanjuje unosom tekuće hrane;
4. Sezonsko voće, povrće, klice i integralne žitarice unositi u povećanoj količini;
5. Crveno meso svakako zamijeniti bijelim mesom peradi bez kožice i osobito plavom ribom;
6. Primjeren unos nemasnoga mlijeka, nemasnoga sira, jogurta, kefira, tofua, orašastih plodova;
7. Posebno ograničiti unos soli, šećera, bijelog brašna i masnoća u hrani
(zamjensku masnoću nadoknaditi uljem buče, masline ili suncokreta).
8. Povećati unos brokule, cvjetače, prokulice, cikle, crvenog i bijelog luka, sojinih proizvoda, te bučinih koštica u cilju sprječavanja bolesnoga starenja.
FAZE IZGRADNJE DOMA









