petak, 25.10.2013.

Jesenska promotivna turneja 2013

Svijet Suma ovih se dana nalazi na turneji. Vrijeme između turnira borci krate isprva odmaranjem i obnavljanjem organizma, zatim postepenim ulaženjem u režim treninga, da bi sredinu tog pripremnog perioda uglavnom provodili u promotivnim aktivnostima. Turneja je niz otvorenih treninga na kojima se susreću vodeći borci, uz brojne dodatne aktivnosti poput davanja potpisa i rukovanja sa obožavateljima.






Jači borci biraju svoje sparing partnere ili ponekad sudjeluju u borbama po načinu da pobjednik ostaje na borilištu.







Endo-manija samo dobiva na snazi. Yokozuna Hakuho je izjavio: "Svi znamo da sam ja samo broj 2 u sumu." Sva pažnja medija i javnosti je usmjerena na mladog borca izrazitih tehničkih sposobnosti. Sav taj interes javnosti zasigurno nosi i negativno djelovanje i to baš u vremenu kada je njegov prvi zadatak sanacija ozljede.

Pogledajte prvo dvoboj sa Aki-basha protiv Tokushoryua i koliko se glasno gledateljstvo raduje, te kasniji dvoboj protiv Tochiozana i količinu povika prije borbe. Situacija bi trebala biti obratna - Tochiozan je prije tri godine bio sekiwake, zadnjih godinu dana je gotovo cijelo vrijeme među sanyaku borcima i definitivno zaslužuje već povjerenje javnosti.







Borba sa mladima i vrlo opširan TV prilog koji na žalost ne podržava izravan prozor.




Tv prilog.



Za kraj i dodatne svečanosti.





Nadodajmo još i vijest o umirovljenju još jednog europljanina. Aran je rekao - dosta više. Njegova mirovina nije uzrokovan ozljedom, već bolešću. NJegov nastup na posljednjem prvenstvu nije bio savršen, ali nije bio niti toliko loš. Neslužbeno je riječ o težem oboljenju, a koje se on odlučio liječiti izvan domene Svijeta Suma. Sretno!

Na početku 2012 Baruto je bio osvojio Hatsu-basho i europljani su proživljavali vrhunac uspješnosti, sa čak 5 boraca u samom vrhu i još po nekim na putu prema gore. Od tada su se dvojica umirovila, jedan je pod oporavkom od teške ozljede, Takanoyama je završio na dnu druge divizije, dok je glavnom uzdanicom ostao Kotooshu, čija je karijera dobrano zašla u "zlatno" doba iz koje se ne očekuje mnogo. Zapravo, ako se europljani mogu nečemu nadati, onda je to mogući uspjeh daljnjih zapadnjaka - egipćanina Osunaarashija i brazilca Kaiseija.

Samo tri tjedna nas dijele od slijedećeg prvenstva! Očekivanja rastu!

Oznake: Jungyo 2013, Endo

- 22:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.