sve moje

ponedjeljak, 02.10.2006.

Policija trenira strogoću po drugi put ...

Moram priznati da se ovome nisam nadala ni u snu, ali čuda ipak postoje. Policijska uprava Istarska (Ministarstvo unutarnjih poslova, Republika Hrvatska) - tako stoji u glavi sluzbenog e-maila - poslala mi je sljedeći odgovor na, na blogu već objavljenu pritužbu:

"izvješćujemo Vas da smo sa dužnom pažnjom izvršili provjere navoda Vaše predstavke na postupanje policijskih službenika Policijske postaje Buzet prema Vama dana 12. kolovoza 2006. godine prilikom vršenja kontrole u prometu.
Izvršenim provjerama utvrđeno je da su Vas policijski službenici Policijske postaje Buzet zaustavili dok je *** upravljala osobnima automobilom marke ***, registarske oznake *** zbog toga što su neposrednim opažanjem uočili da su putnici u navedenom automobilu počinili prometni prekršaj, a temeljem čega su izdani Prekršajni nalozi ser. broja *** na ime *** i ser. broja *** na ime ***.
Obzirom da su na navedene Prekršajne naloge uloženi prigovori, cjelokupni predmeti su dostavljeni Općinskom sudu u Buzetu, Prekršajnom odjelu, na daljnje nadležno postupanje i donošenje meritorne odluke o prekršajnoj odgovornosti.
Zaključno Vas izvješćujemo da, iako izvršenim provjerama nisu utvrđene nepravilnosti u postupanju i ponašanju policijskih službenika koje bi imale karakter povrede službene dužnosti, policijskim službenicima je skrenuta pozornost na podizanje razine profesionalnosti i uljudnosti tijekom obavljanja službenih poslova.
S poštovanjem, načelnik L.K."

Eto. Nisam brisala ni kratila rečenice. Cenzurirala sam imena, brojeve i ostalo. A ispostavila ono, o čemu bi bilo zanimljivo sjesti za stol pa popričati s vrlim načelnikom. Rekoh, vrlim, upravo stoga što svoj posao obavlja sa "dužnom pažnjom" na čemu mu zaista zahvaljujem. Utješno je znati da netko još obavlja svoj posao i neumorno se bavi nama, malim ljudima. Ujedno zahvaljujem i na tome što je zaista učinio ipak sve što je mogao: upozorio na podizanje razine profesionalnosti i uljudnosti. Bez ikakve ironije ili sarkazma, vjerujem čovjeku da je to tako bilo i baš sam ugodno iznenađena i iskreno se nadam da će to nekome uroditi plodom.
No, unatoč tome ne bih bila svoja a da ipak ne izrazim negodovanje nad citatom, da su nas zaustavili, jer su "NEPOSREDNIM opažanjem uočili da su putnici ... počinili PROMETNI PREKRŠAJ". Prva kazna koju smo dobili je bila ta, što osoba iza nije bila svezana. Zaustavili su nas mahanjem stop palice na SRED ceste jer smo mi već skretali lijevo. Kakvim sposobnostima može netko udaljen 5-10m od vozila, sa prednje strane istog, vidjeti da li je netko IZA u autu svezan ili ne?! Eh ... opet se upuštam u to što je bilo a što ne. No, u jedno sam uvjerena: ne znam kakve su to "izvršene provjere" bile i kojima nisu "utvrđene nepravilnosti" ali iskreno sumnjam da su dečki policajci u izvještajima ili bilo čemu drugom napisali da ovaj koji nas je zaustavio nije nosio prsluk, da su nam prijetili zatvorom i vikali na nas, da su nam napisali kaznu za nevezanje kad je osoba bila vezana, da su nam nakon 30 minuta htjeli napisati kaznu za neupaljena svjetla, a već po postavkama auta ne mogu biti ne-upaljena ...

Svaka dodatna riječ bila bi suvišna. Još mi dozvolite samo ovo: Načelniče, hvala Vam za barem nešto ...



02.10.2006. u 19:55 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

< listopad, 2006  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Sve što se živom čovjeku može dogoditi ... i to u samo jednom životu ...

Three little birds, sat on my window.
And they told me I don't need to worry.
Summer came like cinnamon
So sweet,
Little girls double-dutch on the concrete.

Maybe sometimes, we got it wrong, but it's alright
And nothing seems to change, and it all will stay the same.
Oh, don't you hesitate.

Girl, put your records on, tell me your favourite song
You go ahead, let your hair down
Sapphire and faded jeans, I hope you get your dreams,
Just go ahead, let your hair down.

You're gonna find yourself somewhere, somehow.

Blue as the sky, sombre and lonely,
Sipping tea in the bar by the road side,
(just relax, just relax)
Don't you let those other boys fool you,
Gotta love that awful hairdo.

Maybe sometimes, we feel afraid, but it's alright
The more you stay the same, the more they seem to change.
Don't you think it's strange?

...

Just more than I could take, pity for pity's sake
Some nights kept me awake, I thought that I was stronger
When you gonna realise, that you don't even have to try any longer.
Do what you want to.

...

Oh, You're gonna find yourself somewhere, somehow.