Svaasta

< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (7)
Rujan 2007 (5)
Kolovoz 2007 (2)
Srpanj 2007 (2)
Lipanj 2007 (9)
Svibanj 2007 (10)
Travanj 2007 (10)
Ožujak 2007 (7)
Veljača 2007 (5)
Siječanj 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

VAŽNO!

Tko smo mi?
Jan
Niki

Prijatelji blogeri:

Tanja-hasky
irida
misko
sewen
propheta nemo
kira
aquaria
teuta
vaxsysl
Neno
daniela
hagakure
indigo

29.08.2007., srijeda

Analiza "Šaljivdžija"



Kažu da je smijeh najbolji lijek. Svaka osoba ima vlastitu predodžbu onoga što je smiješno. Ponekad to dijelite s ostalima, nekada zadržite za sebe, a nekada vam jednostavno nije smiješno. Koliko ste se puta našli u situaciji da se jedini smijete ili da se nitko ne smije vašoj šali? Nekada vam to ne uspije jer jednostavno šala nije dobra, odnosno nije prikladna situaciji, a ponekad se vaše vrste humora jednostavno ne poklapaju. Ispričati šalu pojedincu puno je lakše nego skupini, jer iako vam ne uspije, sugovornik će se nasmijati iz pristojnosti. No skupina ima više hrabrosti odbiti vaše napore i to ponekad zna rezultirati vrlo neugodnim položajem i dugim oporavkom vašeg humora među drugima.
Kada gledate neki humoristični show ili predstavu, sigurno zapazite da nekim ljudima jednostavno nije smiješno ili da se pak cijela dvorana ne smije. Nesnalažljivi izvođači neće se uspjeti izvući iz takve situacije, dok oni karizmatičniji će se znati koncentrirati na ostatak izvedbe ili čak napraviti šalu na račun svojeg neuspjeha. Sve ove situacije vode do istog zaključka - postoje više vrste smiješnog, odnosno humora.

Vrste humora

1) Fizički humor

Fizički je humor onaj koji isključuje govor, a zahtijeva izvrsne glumačke ili imitacijske sposobnosti. Dakako, postoje i vrste za koje se ne treba biti majstor humora, na primjer pita u glavu, gaće preko glave i slično.



Za druge se pak situacije morate opremiti pravim glumačkim talentom kako biste što uvjerljivije prikazali komičnost vaših gesti te dobro nasmijali ljude oko vas.



2) Crni humor

Ovu vrstu humora ili obožavate ili mrzite, ali čini se da sve više napreduje u svijetu humora. Prilikom izražavanja ovakve vrste humora, često se dogodi da vas proglase gadom. Mislim da će se svi složiti da je u svakoj šali potrebno trunku crnjaka. Manjak crnog humora je uglavnom znak nesamopouzdanja.

3) Satira

Satira je posebna vrsta humora koja se uglavnom manifestira kroz pisane izvore i bazirana je na nečijoj komičnoj predodžbi svijeta ili događaja oko nas.
Dobru satiru obilježava ismijavanje nekog događaja ili osobe na originalan i neuvredljiv način. Pritom uvijek morate biti spremni i u toku događaja. Ova vrsta humora zahtijeva dobru pripremu. Ovdje cemo jos ubaciti sarkazam i cinizam kao jedne od najprofinjenijih vrsta humora koje ponekad mogu šokirati ali i oduševiti.

4) Refleksni humor

Ovaj se humor bazira na dobroj opservaciji i iznimno brzom i oštrom umu. Dakle, dogodi li se u nekom trenutku nešto vrijedno komentara, morate se brzo i spretno dosjetiti najsmiješnije opservacije koja bi ili prekrila neugodu ili prikazala situaciju u drugačijem svijetlu, a pritom profitirate. Ovaj je humor najzahtjevniji i uglavnom postiže najbolje rezultate ako je izveden na pravi način.



5) Ostalo

Bizarni je humor najriskantnija vrsta jer se uglavnom bazira na nečemu što je samo vama smiješno. To je vrlo rijetka, ali i veoma profinjena vrsta humora.
Ovu vrstu humora možete pronaći u "Simpsonima", "South parku", "Seinfeldu" itd.

Vicevi su tip koji spada pod sve navedene vrste. Za uspješan vic potrebna vam je dobra artikulacija i gestikulacija, no u mjeri koja neće prekriti sadržaj vica. Oni su vrsta humora za koji je, ako želite da upali, potrebna priprema.

Igre riječima, pošalice i šaljive pjesme uvijek su dobrodošle kako bi razbile tenziju i pripremile "publiku" na ono pravo.

Kakav god bio, humor uljepšava dan i unosi novu dimenziju u svačiji život. Humor je i svojevrstan natječaj u kojem se borite za naklonost okoline ili pojedine osobe. Humor nas opušta, čini sretnima. Gotovo svako upoznavanje
započinje, a pomirvanje završava šalom. Zato smijite se i nasmijavajte, uljepšajte nekome dan.



- 16:00 - Komentari (17) - Printaj - #

24.08.2007., petak

Povratak i najave

Pozdrav. Vratismo se! I ponovno, sve ceste vode u svaasta. Nastavljamo raditi u istom tempu i nadamo se da cete nas ponovno vjerno čitati. Uz naše stare odlike upriličit ćemo i neke nove.

1. Tražimo zainteresirane blogere i neblogere za posao redovnog gosta kolumnista ili neredovnog gosta komentatora.
Zahtjevi za posao su: a) Minimalno 16 godina.
b) Ozbiljno i kvalitetno pisanje (izražavanje bez pogrdnih
izraza)
c) Dostupnost (e-mail ili msn)
Prijave šaljite na ntomaseg@hotmail.com ili jantorjanac@hotmail.com.
Zahvaljujemo unaprijed.

2. U pripremi su još dvije domene svaasta.bloga, s raznim područjima i novostima za sve. Također će se tražiti još ljudi za ove projekte. Mali sneak preview: u planu su domene za povijest i kulturu (filmovi, nastavak "Golden Dragon", predstave itd.)

Hvala na čitanju i dobrodošli natrag.

svaasta,
- 18:18 - Komentari (21) - Printaj - #