Znanje

petak , 31.07.2015.

Znate li vi što uopće znači znanje.Znanje nije samo kad nešto znate nego to uključuje i da znate da nešto znate ili ne znate.U redu , možda malo previše filozofiram , ali trebala sam uvodnu rečenicu.Pošto sam vidjela koliko vam se svidio pos s nazivom "recept za prijateljstvo" , i današnji ću post napisati u obliku šaljivoga recepta , no prvo upozorenje:znanje nije isto što i pamet.Tako da ako nešto znate,nemojte odmah pomisliti da ste pametni ;D.dakle evo recepta :
4 dag razuma
5 kg znatiželje
2 žlice istraživanja
1/2 l čitanja
2 dag putovanja
Znam da je kratak ,ali i učinkovit.I još jedna napomena je da vam ovaj recept neće odmah podariti znanje , nego će vam samo pomoći da ga steknete.Također su mogućnosti da ne uspijete od prve oko 60%.Ali također morate nešto znati.Za znanje zapravo ne postoji recept.Danas nisam htjela ulaziti u to što je znanje jer to ovaj put morate otkriti sami pa ako išta pronađete , slobodno komentirajte ; ) .

Oznake: znanje, recept

Recept za prijateljstvo

subota , 27.06.2015.

Što je to prijateljstvo ? Zašto imamo prijatelje ? To su pitanja na koja, većina nas, misli da ima dobar odgovor ,ali kad malo bolje razmislimo, nitko ne zna odgovor.Ja mislim da je prijateljstvo ne raskidiva veza između dva čovjeka koja su si spremna uvijek pomagati , a da imamo prijatelje jer bi bez njih bilo jako teško.Još jedno često pitanje je koji je recept za prijateljstvo? Ni ja ne mogu naći odgovor na to koliko god čitala knjige , tražila na internetu i raspitivala se. Ljudi su čak i prijateljstvo počeli gledati sa znanstvene strane pa svugdje pišu samo o kemiji mozga i raznim živcima koji utječu na to.Ali uz sve to , meni u prijateljstvu nema ni trunke znanosti. Nakon što sam se malo bolje zapitala, otkrila sam taj tajanstveni recept , a ide točno ovako:
1 l zabave
2/5 l ljubavi
6 velikih žlica druženja
2 vrećice razumijevanja
1 kg pomaganja
23 dag humora
1/5 kg avanture
1 l nesebičnosti
2 žlice slušanja
(poželjno pretjerivati sa sastojcima)

Vi recite što god vas je volja , ali meni bez ovoga nema prijateljstva.Vi u prijateljstvo možete staviti što god želite.Zapravo sam zaboravila jedan sastojak , a to je 1 žlica svađe,ali s tim nemojte pretjerivati nego stavite točno toliko.Veselim se kad vidim da i drugi imaju recept za prijateljstvo , a nadam se da se i vi tome veselite.Svima vam hvala što ste ovo pročitali, a sad se ustanite od računala i s prijateljem skuhajte prijateljstvo .

Oznake: recept, prijateljstvo

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.