homo si bježat

10 studeni 2006

rikard benčić je bio narodni heroj!jedan od onih što je goloruk jurišao na švapske tenkove,jeo koru s drveća i meni zadavao glavobolje iz povjesti.usput je pobrao i metak prilikom streljanja tako da bi fudbaler statističar mogao zaključiti da je dotični narodni heroj mrtav.(osim ako nije pucao ahmad sharbini jer taj na zadnjim utakmicama ne može pogoditi ni zgradu savezne skupštine sa pola metra)
rikardu u čast posthumno je prozvana firma u stečaju čija zgrada prijeti urušavanjem u centru grada i nogometni klub koji životari u fildžan ligi!pa ti gini za otadžbinu!
sumohrvat je pak goloruk krenuo u borbu sa kilogramima i nakon 3 mjeseca glođanja mrkve i grickanja noktiju i zanoktica smršavio u tolikoj mjeri da bi ga se moglo i faksirati.
petak,posljednji trening prije nedjeljnje utakmice se približava kraju.....trener pokazuje prstom tko je odabran za nedjelju.
ti,ti,ti.....hmmmm,ti ne...ti,i ti,.....
zaustavlja se kod mene i yuuuuuhuuuuuuuuu,sumo je u kombinaciji!!!!!
bivši igrač dinama i nesuđena zvijezda cro nogometa je sretna ko dijete u trgovini igračaka jer se nakon 3 mjeseca ugurala u sastav niželigaša "rikard benčića"i to samo zahvaljujući činjenici da je pola sastava ozlijeđeno,kartonirano ili jednostavno spriječeno poslom ili ručkom kod punice.
večer prije utakmice je obavezna karantena!krećem sa ekipom prema "češkoj pivnici" u kojoj se koncentriram na sutrašnju utakmicu ispijajući medicu.veselu atmosferu prekidaju neki povampireni pavijani sa inteligencijom neispravnog žmigavca na peglici i kompleksom malog pimpeka koji nas napadaju bez ikakvog razloga.počinje kafanska tučnjava dostojna 19-og stoljeća i teksaških saloona prepunih nadrkanih kauboja lakih na obaraču!neki naši odjednom dobijaju napad grižnje savjesti zbog izostanka sa prošlotjednog humanitarnog maratona"homo si teć"pa nadoknađuju propušteno dajući petama vjetra.ostajemo nas trojica(identitet poznat policiji i dežurnoj službi hitne pomoći)nasuprot brojno nadmoćnijem neprijatelju.kad nije rikard benčić bježao pred švapskim tenkovima neće ni sumohrvat pred ovim čobanima zaglavljenim u 21.stoljeću.
letjele su šake,letjele su i stolice.a teško da je i koja čaša ostala cijela.dobili smo mi po glavi,dobili su i oni.na žalost,dobili su i neki sa strane ni krivi ni dužni.....
dok sam mlatarao gromovitom desnicom kao da sam čuo gospodina boru čorbu kako mi se obraća:
tuci ih sumo,kao kožnu krušku
udri te majmune i razbij im njušku
dok ih ne polomiš sumohrvate
neće htijeti da te shvate
neće htijeti da te cijene
dok ne poplave kao vene
kao mirko sumo se šora
kad je uz njega đorđević bora
udara u transu kao pod drogom
udara šakom,udara nogom
makar i mene šakom je zakačilo
pa mi se smračilo
možda bi sumo i platio glavom
ali su uletili drugovi u plavom
dobro večer,tko je ovdje koga tukao?!!!!!???
sa zarađenom prekršajnom prijavom i podočnjacima poput rakuna sa konjuktivitisom stižem na utakmicu.gostujemo kod nk"omladinca"iz vrata.vrata su maleno selo u gorskom kotaru poznato po tome što je legendarni jim morrison svom vokalno instrumentalnom sastavu dao ime po njima.
stadion je smješten usred šume tako da te strah otići po loptu kada završi u autu jer postoji opasnost od izgladnjelih vukova.
vrijeme prohladno,idealno za ekspresnu transformaciju jaja na veličinu ribizla.
teren idealan,ali ne za bavljenje sportom već za bavljenje hortikulturom!
gledatelja 17,ako ne računamo petoricu radnika iz obližnje pilane za vrijeme marende i prepariranog medvjeda ukradenog iz nekog lovačkog društva.
sudac,kreten izgubljen u prostoru i vremenu sa frizurom kao da ga ministar čobanković pravio koji je za domaće puhao u zviždaljku kao da je otpravnik vlakova na ranžirnom kolodvoru!
zbog lošeg terena loptu je nemoguće kontrolirati poput ranojutarnje erekcije na prve sise u gradskom autobusu.zbog toga su u prednosti domaći igrači,sinovi drvosječa,dok naša tehnički potkovanija momčad jebe ježu mater prilagođavajući se na ovaj krtičnjak od igrališta.tijekom utakmice suzdržavam se od povraćanja po protivničkom napadaču,ali poprimam u licu bijelu boju aut linije.gubimo 2:1 nakon dosuđenog penala i donosimo radost cijelom selu koje je zadnji puta iz letargije trznulo gaženje srne na obližnjoj autocesti rijeka-zagreb!
p.s.iskoristio bi ovu priliku i uputio bi molbu svim ljudima dobre volje!
ako kojim slučajem ugledate petoricu "atletičara" u paničnom bijegu zamolio bi vas da ih zaustavite i objasnite im da je ovogodišnja tradicionalna humanitarna utrka"homo si bježat"završena.policija je završila uviđaj,napadači su pobjegli,napadnuti su evidentirani i zakrpani u lokalnoj hitnoj,svjetla reflektora su ugašena,zavjesa je pala......
i matere vam,ne tražite bis:)
the end

<< Arhiva >>