Stjepan Šuman

05.08.2015., srijeda

Aktualni Post iz prošlosti

Zapravo su dva.
Jedan je putopis sa Hvara, u slikama koji bi mogao biti napisan tek kad osposobim crknuti hard disk i izvadim slike. Taj post je od prije 4 godine. fiju

Drugi je od prije pola godine ili godinu ne sjećam se radi se o jednom od natječaja za zaposlenje u državnim i javnim strukturama. Odvratno jel' da?
Je je...
Možda ga zato nisam ni pisao.

Uglavnom radilo se o jednom od brrrroooojnih natječaja za zaposlenje u Agenciji za plaćanje u poljoprivredi. Koja uhljebnička prćija....

Tamo sam bio prije 5-6 godina redoviti gost statist na razgovorima, intervjuima, koje nikako nisam mogao proći, a morali su me zvati jer sam fiju briju mega tera giga kvalificiran. Uvijek traže agronoma, dipl.ing. sa par godina iskustva i ja se pojavim sa dipl.ing. agronomije, sa mr.sc. agronomije (i to sa dva mr.sc studija agronomije i umalo doktoratom....) sa 8+ godina radnog iskustva u VSS agronomskoj struci, moraš me zovnit na intervju.
I onda npr na intervjuu ja i buduća radnica Agencije koja je tražila agronoma. Ja to što jesam a ona diplomirana kroatistica sa IQ 30 po mojoj procjeni, i temperaturom upitno postojećeg karaktera -273.15°C. Duboko smrznuto.
Tekući dušik.

Kaže ona kad je ja pitam kako to da je dogurala do intervjua kad ne zadovoljava ni osnovne uvjete natječaja?
Kaže ona: "Ja nemam ništa protiv da mi netko pomogne"

Ha ha ha...šmrc. Koja žalost od ove Hrvatske. Ovo što je ova izjavila, a što je poanta žalosti Hrvatske, nije ništa neobično za ovu zemlju. To izjavljuje 83% njenih građana (pogrešna procjena autora teksta-radi se o daleko većem broju). I to je tragedija a tek onda iseljavanje jer je iseljavanje posljedica ovog prvog. A to ne kritizira gotovo nitko pa daleko nedovoljno ni biskupi, jer kao što znate i oni su Hrvati izgleda po tome.

Eh eh, agencija za plaćanje u poljorpivredi...nedavno sam čuo da su im plaće 7000kn najobičnijim...kroatistima, ovaj agronomima, stručnjacima za veliku poljoprivrednu silu Hrvatsku, koja hrani trećinu Njemačke, u nekom snu, naravno.

Ali naša kroatistica čeka tramvaj na presjedanju sa Vukovarske u Držićevu, oko 3-4 popodne, pa se ti slikaj a mi je svi plaćamo da nam vodi našu uspješnu poljoprivredu. Isto ko pola (tako se samo kaže, ali zapravo isto pomno selektirano -čitave!) agencije...
Ma ima tamo i agronoma. Znam. Pa studirao sam agronomiju u Zagrebu.
Jesam bio kratko tamo. Samo 4 godine i koji mjesec. U roku završio, prvi na svom smjeru dao sve ispite. Ali sam radio tamo još skoro do 10 godina nakon što sam završio.
A ovi neki što su samnom tada studirali, još uvijek su studirali dok sam ja i magistrirao i radio itako dalje i tako dalje...ja sam trčao, oni su puzali i još gmižu. I to što odgmižu vjerojatno ih roditelji prenesu sa točke A na točku B. Jadno za gledat.
Ali i oni rade u Aganciji. da. eto. Nisu samo kroatisti, ima i agronoma, i to puno ovakvih.

Znam jer sam sa njima studirao.

Da netko ne misli da sam ja nesretan što ne radim tamo...ne ne, sretan sam i odavno se tamo ne prijavljujem, ima sigurno pola godine , jer sam s vremenom vidio da ne bi htio biti u tom okruženju.
Ako se i ostali Hrvati sa mnom slažu (a znamo da se nažalost ne slažu nego upravo podržavaju ovakva izmišljena mjesta sanjajući o sebi i svojoj djeci uhljebljenima tamo).... Inače bi nam ostalo još samo riješiti se toga da mi plaćamo takve osobe i da im ne prepuštamo da nas vode. Ali ne, Hrvati zapravo toliko žele sebi ovakav život da je upravo to ta sila koja podiže ovakve agencije i ovakvo upravljanje sa poljoprivredom, državom i svime što Hrvatska jest.
Hrvatska su Hrvati.
Ljudi koji sami sebi pilaju granu na kojoj sjede.
Odakle onaj problem iseljavanja....?????
Koja enigma nut

sad kad sam ovu odvratnost od posta konačno napisao, možemo se okrenuti vedrijim temama
nadam se
ako se budem manje prijavljivao na oglase iz narodnih novina

Oznake: Agencija za plaćanja u poljoprivredi


- 16:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2023  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Hortus Dei

-specijalno rušenje stabala
-šišanje živice
-oblikovanje grmlja
-košnja travnjaka
-sadnja drveća i ukrasnog bilja
-uređenje staza i ograda
-vrtni bazeni

mobitel 099 7662 501











don Radić:
Svaki tjedan
nagovor jedan


Tomislav Ivančić
Duhovna obnova

Milivoj Bolobanić:
Kako prepoznati
zamke Zloga





brojilo montirano 27.9.12. (tadašnji total=31.000)


23.5.2013. postavljeno





Locations of Site Visitors





mah Molitve: mah

Molitve svete Brigite
Molitve svetog Pia



Film o padre Piu,
najpoznatijem mistiku
i svecu 20. stoljeća:

Prvi dio
Drugi dio