Predvez za smuđa - Pronađite djevojku

utorak , 18.12.2018.

Masterbih Forum










Click here: Predvez za smuđa






Išao sam na sve ili ništa. Pa zato, what NE zelim zbog varalice OD par kuna uništiti odlicno Mjesto. Stavljanje Punoglavca na udicu ili dr je standardno kao i u drugi mamaca stim sto je Punoglavac mekan i lako ga razderete, znaci pažljivo ga probodite udicom. Obrazi nose krljušt na sebi.



Predvez za smuđa

U tom su pogledu moderne upletenice nezamjenjive, jer su iste specifične težine kao i voda, odnosno niti tonu niti plivaju, što omogućuje kederu da slobodno evoluira. Tako se najbolje vidi pravi griz smuđa, kada stiropor krene, samo ćuka zaigra.... Nekoliko dana prije i poslije uštipa, najbolji su nam ulovi bili u svitanje. Riba je samo snažno cimnula i savila štap a ja sam dao kontru svom snagom.



Predvez za smuđa

Ribolov na smuđa - Meni nije smetalo što je u pitanju štuka. I to je sva prića.



Predvez za smuđa

Ribolov smuđa tog profinjenog barona predstavlja zaista veličanstveni ugođaj. Sportski ribolovci uvijek pronalaze nove načine kako bi prevarili tog prevejanog predatora Dosta zanimljiva riba, vrlo ukusnog mesa na meti je sportskih ribolovaca a naročito iskusnih varaličara. Veoma mali broj sportskih ribolovaca se može pohvaliti sa ulovom smuđa, što nam govori o kakvoj vrsti ribe se radi. Smuđ se lovi ciljano Upravo iz tih razloga on se nemože loviti slučajno, onako usput, nego sa jasno određenom taktikom i ciljem. Ribolov vještačkim mamcima je izuzetno zahtjevan što se tiče koncetracije i izuzetne fizičke aktivnosti. Ajd ti maši cijeli dan sa štapom. To nije ribolov mjesta nego istraživački ribolov koji zahtjeva veliku snalažljivost i okretnost sportskog ribolovca koji pretražuje riječno korito. Smuđ je stanovnik kamenjara i potopljenih šuma pa samim tim kretanje kamemnitom obalom nije baš preporučljivo za sve sportske ribolovce. Upravo iz tih razloga mnogi sportski ribolovci pribjegavaju upotrebi plovka prilikom ribolova smuđa. Plovkom se može pecati kako sa obalte tako i sa čamca, samo je predhodno potrebno pronaći mjesto gdje on boravi i gdje se hrani. On se obično hrani u toku noći tj. U toku ljetnih mjeseci lovi u samoj obali gdje pronalazi hranu tj. Nema boljeg osjećaja kada u toku većeri posmatrate zabačeni plovak sa ampulom, njegovo blago podrhtavanje usljed rada kedera, a posebno kad krene u stranu i nestane ispod površine vode. E zato se živi, to pokreće sportske ribolovce i daje im snagu da izdrže mnoge nesane noći provedene na riječnim obalama. Da bi uspješno lovili smuđa na plovak potrebno je napraviti opdgovarajući sistem što možete pogledati u nastavku teksta. Način vezivanja sistema za lov smuđa na plovak Za ribolov smuđa obično se koriste tanji najloni — osnovni najlon 0,25 , predvez 0,20. Na osnovni najlon postavite odgovarajući stoper za plovak Kada se postavili stoper, navucite plovak težine od 10 — 15gr, nakon toga gumenu perlicu pa ponovo stoper. Uloga gumene perlice i donjeg stopera da odvoji plovak od olovne suze Ispod stopera postavi se olovna suza težine od 7 — 10 gr.



Tehnike mamca za soma
Što je predvez duži, više će moći pomaknuti mamac, a da istovremeno ne osjeti prisutnost olova. Ovom metodom sam imao skoro uvijek uspjeha tako da nista drugo nisam ni isprobavao. Pa iz istih razloga kao i smuđ, zbog mjeseca... Za razliku od basa ili stuke, smudj se vrlo cesto krece u jatima, sto znaci kad se upeca jedan, to mjesto treba nastaviti raditi jer je najvjerovatnije da ih ima cijelo jato. Kada osetite da je riba ugrizla mamac, nemojte odmah početi sa kontriranjem, već trebate da pustite grabljivicu da ga nosi nekoliko metara. Ovim sistemom sam uglavnom pecao na Dunavu kod Donjeg Milanovca ali je on tu veoma spor tako da je plovak iz tog razloga svega 5g, jer nema potrebe za vecim. Prijatelju kod nas u RH ces jos malo biti u prekrsaju i sa jednim stapom sa jednom udicom. Sve ove karakteristike im olakšavaju sam ulov. Ne košta ništa, a čini vas boljim ljudima. Bilo je to jedno od onih jesenjih nedeljnih popodneva kada je najbolje sedeti kući i gledati TV. Nadalje, predvez mora biti tanak, 0,20 mm sasvim je dovoljno, jer ugriz smuđa nije nasilan kao što je to slučaj kod štuke. A sad, da nebi bas dosta skrecali sa teme, da se malo vratimo diskutovanju oko pecanja na dubinku.............

[Plavi oglasnik osobni automobili|Prvi sastanak ispovesti|Erotske price blog rs]






Oznake: ribolov, naš, smuđa

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.