Bolan prvi spolni odnos - Datiranje za seks

nedjelja , 30.12.2018.

Forum Klix.ba










Click here: Bolan prvi spolni odnos






To se desilo skroz neplanirano. Zato se tretman dispareunije inicijalno orijentiše na fiziološke uzroke, a tek kada se oni potpuno isključe, pristupa se emotivno-psihološkoj komponenti problema. Zbog tog je sluznica rodnice stanjena, osjetljiva, podložna ozljedama.



bolan prvi spolni odnos

Zbog toga je znatno češći kod mladih i neiskusnih žena. Medicinski termin za bolni spolni odnos je dispareunija koji se definira kao trajna ili ponavljajuća genitalna bol koja se javlja neposredno prije, za vrijeme ili nakon spolnog odnosa. Ako infekcija ili zdravstveno stanje pridonosi vašoj boli, liječenje temeljnog uzroka bi trebalo riješiti problem.



bolan prvi spolni odnos

Forum Klix.ba - Riječ je o bolesti kod koje sluznica maternice raste izvan svojih anatomskih granica. Zatražite za vas pošalje na detaljne mikrobiološke pretrage, a ako niti tada ne može otkriti koji je uzrok vaše boli, zatražite da vas uputi specijalisti.



bolan prvi spolni odnos

U velikoj sam panici... Prvi sexualni odnos sam imala pre 7 dana.. Pre dva dana sam imala drugi,isto bolan,i isto je bilo krvi.. I juce sam isto imala,takodje bolan,i opet krv... Da li je sve u redu sa mnom? I imam jos pitanja... Da li mogu da zatrudnim,ako mu je samo bio vlazan...? Odmah offline, sutra ujutro knjižica u ruke i kod ginekologa. On najbolje može da ti pomogne. Ako si maloletna, znam da je teško, ali razgovaraj s mamom, ona je mene vodila kad sam joj rekla da želim da pijem pilule, a imala sam tada 17 godina i vezu dugu godinu dana. Ne možemo mi da ti kažemo da li je sve u redu, draga. Što se tiče trudnoće, ne verujem da si trudna. Moguće je, ali nije baš tako lako zatrudneti. Sledeći put obavezno koristi kondom. I, još jedan savet, ako te boli i ako krvariš, nemoj to da radiš više dok ne saznaš šta je u pitanju. Ne sviđa mi se to... To se desilo skroz neplanirano. Iskreno,ne znam ni sama kako sam to dopustila... Znam da nema nikakvu polnu bolest.. Tokom drugog sexualnog odnosa,bolelo me je samo dok je ubacio,ali kasnije nije... Prvo, ne mozes znati da li on ima neku infekciju ili ne, nije ti pokazao nalaze da bi bila sigurna pa se bez kondoma ne igraj vise. Drugo, da ne panicimo odmah, verovatno je krvarenje na hormonskoj osnovi, ali pregled je 100% obavezan da se iskljuci bilo sta drugo. Dakle, pod hitno kod lekara i ne, ne treba ti pratnja roditelja iako si maloletna, ne sme niko da odbije da te pregleda. Kod ginekologa se podrazumeva privatnost, a mozes otici i privatno ako ti je frka zbog mame. Je l' bi radije da se to iskomplikuje, ili da ti se desi nešto pa da onda moraju da te odnesu tamo, pa da svi tako saznaju? I ja imam 19 godina. I jako mi se ne sviđa što si neodgovorna prema svom telu toliko. Još bolje ako ti je majka zdravstveni radnik, onda ti je pomoć zagarantovana. Pa šta ako su tvoji strogi, majka sigurno ne bi odbila da pomogne ćerci ma šta da je u pitanju. Kao da ona nikada nije imala seks, da nije, ne bi se ti rodila. Sutra odmah tutanj kod lekara. To je jedino rešenje. Ovde možeš pisati do prekosutra, a tvoji problemi se neće rešiti. Samo mogu vremenom postati gori.



Spolnost -- Prvi spolni odnos
Pa šta ako su tvoji strogi, majka sigurno ne bi odbila da pomogne ćerci ma šta da je u pitanju. Tako eventualna oboljenja cerviksa, kao što su infekcije ili tumori, mogu da izazovu veoma jak i neprijatan bol. Sad ponovno imam probleme s zuckastim iscjetkom, učestalim mokrenjem, svrbezom i boli tokom odnosa. Zbog tog je sluznica rodnice stanjena, osjetljiva, podložna ozljedama. Uz bol koji se osjeća u donjem dijelu trbuha simptomatičan je i pojačan nagon za mokrenjem. Tako ćete spriječiti verbalni rat, a ujedno će vam dati vremena da razmislite o odgovorima te obrambene ili napadačke primjedbe zamijenite pomirbenim replikama i pokažite razumijevanje.

[Oglasi Petrinja Osobni kontakti |Zagreb Besplatni Oglasnik|Cure iz splita upoznavanje]






Oznake: kako, se, prvi, put, upustiti, u, seks

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.