David Strossmayer

ponedjeljak, 22.12.2008.

Hebrejski misticizam-Deveti dio-Mreža i dekodiranje Hebrejskog alfabeta

9) Mreža i dekodiranje Hebrejskog Alfabeta :


Hebrejski Alfabet se sastoji od 22 bazna slova, od kojih kako sam već prije naglasio svaki ima svoju numeričku i druge vrijednosti.
Ali ono što je zanimljivo je upravo to što u stvari predstavljaju zadnja tri slova tj. 'REŠ'+'ŠIN'+'TAF'='REŠET' ili MREŽA!!!
Ali ne ribarska ili bilo kakva mreža nego upravo mreža Kordinata što je jedno slovo prije 'MREŽE' a to je 'KUF'=Kordinate!!!
Ako si zamislite kvadrat koji je okrenut naglavačke tj. 90 stupnjeva od svoje baze dobijete dva savršena trokuta od kojih je gornji tkz. DUHOVNA SFERA a donji tkz. MATERIJALNA SFERA.
Na vrhu DUHOVNE SFERE se nalazi slovo 'VAV'-jedno od njegovih slova tj baš ono što simbolizira agregatna stanja vode jer može biti kako 'V' tako i 'U' ili 'O'.
Na dnu, što je opet vrh MATERIJALNE SFERE,se nalazi slovo 'PEJ' koje simbolizira riječ 'PARO' ili Faraon, jer je upravo Faraon bio taj kojemu je Bog tisućljećima podario sva materijalna bogatstva ali ne i sva duhovna.
Njih je sačuvao za narod koji je od svih drugih jedini prihvatio njegovih Deset Božjih Zapovjedi i tako napravio s NJIM Savez koji se preko čina BRIT MILE(obrezanja) ili u prijevodu SAVEZ SA RIJEČI, povezuje direktno s NJIM!
Osim toga svako od slova u tako postavljenom alfabetu ima i svoje jako važne paritete koji stoje horizontalno ili vertikalno od njega ili pak u nagibu od točno 45 stupnjeva.
Oprostite što Vam ne mogu prikazati kako u stvarnosti izgleda tako napravljen alfabet sa svim paritetima jer je to osnovna baza mog učenja, koje ću prenijeti samo odabranima kad za to dođe podobno vrijeme.

2008 (c) Copyright by David Strossmayer

- 18:59 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>