killer king

utorak, 28.02.2006.

MAŠKARE


U utorak u školi niko nas nije pito jer smo skoro pa svi bili maskirani. Rebacka i Županička su bile bebe, Talička, Dajana i Vargovicka su bile pipi duga carapa i jos od cura martina je bila gusan(valjda).Od dečki Virovec je bio poslovni čovjek, ja sam bio cjeli zamotan u zavoje jer sam glumio invalida pa tako da nisam nist vidio,i Cvrtila je glumio sebe jer se umio za maskare,a Vidović je počešljo.Tako da je u skoli bilo sve super cak smo i na hratskom slušali glazbi i jeli.

28.02.2006. u 21:21 • 0 KomentaraPrint#

subota, 11.02.2006.

DAN ZALJUBLJENIH(Valentinovo)

Bliži se Valentinovo, romantični blagdan koji je ne tako davno stigao u naše krajeve. Zaljubljeni cijelog svijeta međusobno se darivaju 'slaveći' tako svoju ljubav, trgovci zadovoljno trljaju ruke, a proizvođači slatkiša obaraju rekorde prodaje čokolade.
No, mislite li da je Valentinovo 'produkt' modernog potrošačkog društva, grdno se varate. Znate li uopće kada, kako je nastao i otkud potječe? Zavirimo malo u povijest...
Vjerojatno se nećete pretjerano šokirati kad vam kažem da su 'tvorci' Valentinova nepopravljivo romantični Talijani. Istina, postoji nekoliko tumačenja otkud potječe blagdan no potpuno je sigurno kako je samo ime dobio po rimskom svećeniku Valentinu. Naime, prema jednom tumačenju, blagdan vuče svoje korijene iz svečanosti pastira imena Luperkalije, a koja se održavala u starom Rimu. U ranim danima Rimskog Carstva, divlji vukovi lutali su po obližnjim šumama i narod je pozvao jednoga od svojih bogova, Lupercusa, da vukove drži što dalje od ljudi i da štiti njihova stada. Zahvaljujući tom događaju, narod je 15. veljače počeo održavati festival u čast ovog zaštitnika stada od vukova, a istovremeno je taj blagdan postao i slavljenje dolaska proljeća (naime, po tadašnjem kalendaru s početkom veljače zaista je i započinjalo proljeće). Tijekom tog blagdana odvijala se jedna simpatična ceremonija. Ispisivala su se imena djevojaka na komadiće papira koji su presavijeni i stavljeni u duboki vrč, nakon čega su ih mladi momci izvlačili. Ona djevojka čije je ime neki mladić izvukao, trebala je postati njegova "draga", a ovaj običaj, za koji se pretpostavlja da je originalni izvor Valentinova, kasnije je dobio ime po jednom potpuno drugom događaju. Evo jedne prekrasne priče...
U Rimu, još dok je kršćanstvo bilo potpuno nova i mlada religija, živio je svećenik Valentin. Tadašnji car, Klaudije I, naredio je svim vojnicima da se niti slučajno smiju ženiti ili zaručivati, jer je držao da se vojnici (kao oženjeni ili zaručeni muškarci) neće htjeti boriti u njegovim ratovima, već će radije ostajati kod kuće sa svojim obiteljima. Svi svećenici odlučili su poštovati ovu carevu odluku pa nisu više htjeli vršiti sam obred vjenčanja. Svi, osim jednoga... Svećenik Valentin oglušio se na carevu odluku i počeo je potajno održavati ceremonije vjenčanja svih mladih parova koji su to željeli, sve dok ga nisu ulovili i bacili u tamnicu. 14. veljače (večer uoči rimskog proljetnog blagdana Luperkalije) svećeniku Valentinu odrubili su glavu. Nedugo nakon smrti narod ga je proglasio svecem pa kada se u Rimu učvrstilo kršćanstvo, svećenstvo je odlučilo spojiti blagdan Luperkalije i smrt Svetog Valentina u jedan. Odredili su da će se novi praznik slaviti 14.,a ime su mu dali u spomen na ovog sveca. Naravno da postoje i druge teorije o porijeklu ovog praznika, pa se mogu recimo pronaći teze da potječe od nekih poganskih obreda, dok druge pak govore kako se u srednjovijekovnim vremenima vjerovalo da se ptice počinju pariti 14. veljače, pa otuda običaj slanja " Valentinovskih" čestitki.
No, bez obzira koje je tumačenje točno, ne zaboravite da je 14. veljače Dan zaljubljenih pa ga tako i proslavite.

11.02.2006. u 22:35 • 2 KomentaraPrint#

nedjelja, 05.02.2006.

subota u holiju i šah ujutro

Ey evo mene opet da vam napišem nešto što mi se desilo u holiju i prije njega.

U subotu sam se probudio u pola 7 jer sam trebao u pola 8 biti pred mojom školom.Kada sam stigao mislio sam da sam prvi ali sam onda ugledao Laljka koji već ćeka, a zatim su došli Botko i valentino pa naš nastavnik Tomac koji je sa nama išao na turnir u šahu koji se održao u Križevcima.Kada smo stigli odmah smo izgubili dva meča pa smo bili ljuti i dogovorili se da onaj koji sve izgubi bude bit.Tako da u sljdečem meču ja i Valentino smo pobjedili a Laljek i Botko su izgubili.Tako više nismo imali nade za prolaz pa smo se dogovorili da našim frendovima iz bregi popustimo i damo im sva 4 boda jer bi oni trebali za prolaz.Nakon svega jedino Botko nije pobjedio tako da smo ga zmazali. I tako da smo bili zadnji sa 4 boda od kojih sam ja naravno dobio 2. Nakon toga išli smo jesti u KT(restoran u križevcima) u kojem si nisi smio uzeti više od jedne čaše soka.Nakon jela smo se vratili u Koprivnicu.
Ja i Laljek smo otišli do cc-a i tamo smo bili 2 sata pa smo se dogovorili da se nađemo pred holijom u 8 jer je tamo bilo 8 rođendana.Doma sam sve ispričo i u 8 otišo u hollywood sa Virovcem. Tamo smo se našli sa Laljekom i Jejceom pa popili koju pivu i otišli plesati tako da smo cjelu večer plesali uz nekoliko desetaka stanki.I tako je to bilo meni u subotu

05.02.2006. u 11:49 • 15 KomentaraPrint#

srijeda, 01.02.2006.


Evo vam malo mojeg sastavka iz hrvatskog da komentirate.
pozz!!!!!

Još u djetinjstvu mučile su me noćne more. Čudovišta,mitska bića, nisam ih više mogao podnijeti.odlučio sam stati na kraj tome i svratio u lokalnu knjižnicu da potražim stare karte svijeta. Kada sam ušao u to carstvo knjiga, dosada nepoznato mojem oku, zrakom je prostrujao moj strah pa me knjižničarka uskoro uputila prema starim prašnjavim policama u kutu prostorije. Kada sam se približio svim tim likovima, pustolovinama, cijelom jednom velikom svijetu meni nepoznatom obuzeo me strah pred mojim neznanjem. Tada mi među tisućama stranica, stotina knjiga i još više pisaca, jedna knjiga umalo padne na glavu. Bila je puna prašine i vidjelo se da ju nitko dugo nije micao sa njena počivališta. Kada sam skinuo prašinu sa nje, jasno se vidio natpis,STARA KARTA SVIJTA. Potražio sam godinu izdanja, i tek nakon nekoliko minuta ugledao u kutu, 1438.Prolistao sam knjigu i našao neku čudnu kartu na kojoj je bio ucrtan samo jedan malen otok usred mora po imenu Caprico. Odlučio sam posjetiti taj otok. Krenuo sam prema luki gdje je bio brod moga prijatelja.Odlučio sam vratiti se kući da smislim plan kako da dođem do otoka. Drugog dana rano ujutro otišao sam u knjižnicu i posudio knjigu zajedno s kartom nepoznatog otoka, a zatim sam se vratio kući i rekao mami da ću taj dan spavati kod prijatelja. Uzeo sam si nešto hrane i vode te otišao do luke po brod.Odvezao sam ga i krenuo na put po moru.Toga jutra more nije bilo jako uzburkano tako da sam normalno plovio.Navečer je počela padati kiša koju su popratili veliki valovi i uslijedila je strašna oluja. Nakon nekoliko sati oluja je prestala i došao sam na otok Caprico.Cijeli otok bio je zelen, a na vrhu tog otoka nalazio se veliki vulkan.Prvi dan na otoku prespavao sam na plaži i u jutro krenuo u razgledavanje.Na putu sam ugledao jednu provaliju u kojoj sam vidio puno životinja.Za oko mi je zapala jedna životinja koja je imala rog i zeleno tijelo.Sličila je mješancu aligatora i nosoroga pa sam joj po tome i dao ime ALIROG.Promatrao sam ju nekoliko dana i odlučio da joj se približim.Kada sam došao do nje nije me napala nego mi je još i dala da ju podragam.Imala je debelu, glatku kožu i zlatni rog.Smetalo joj je diranje po rogu jer je oštećen zbog borbi sa drugim životinjama.Drugoga dana pratio sam ju do mjesta na vulkanu gdje je kora bila tvrda te je bilo vidljivo da mnogo godina nije eruptirao. Ja sam počeo bacati kamenje unutra i sve je bilo dobro dok nisam bacio petardu koju sam uzeo od kuće.Nakon toga sve je krenulo po zlu.Vulkan je počeo eruptirati. Ja sam pokušao spasiti što više životinja ali nisam uspio, sve su životinje umrle osim ALIROGA.Nakon toga sam se probudio i shvatio da je on plod moje mašte i moga sna.

01.02.2006. u 15:12 • 4 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< veljača, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Sve o meni!!

Ja sam Marko.Imam 17
godina i zivim u koprivnici,kod stadiona.
Išao sam u legendarni 8.c raz OŠ Braća Radić
naravno u KC...Najbolji frendovi su mi Cvrčo,
Vrabelj,Virovec,Laljek,Pancer a od frendica
su mi najbolje Rebacka,Županička,Talićka,
Vargovička,Dajana i Maria..A sada idem u 1 razred
elektrotehničke.Idem u super razred imam super
profesore i vise namam kaj za reci.Samo se nadam
da cu proci.hehehehehehehehe MOJ MSN je striko_kc@hotmail.com
ako me neko treba prije ce me naci na MSN nego na blogu.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ovo su vam neki moji best frendovi
Pozzzzzz!!!!

Killer King!!

Check Out MyspacePictureCodes.com for Free Myspace Graphics

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ovo vam je slika sa utakmice Hrvatska-Brazil završilo je 1:1 ali glavna atrakcija bile su brazilke.Kako vidite i ja sam se slikao sa tatom i njima.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
ovo su vam je klub za koji navijam