streetmaister

ponedjeljak, 10.04.2006.

DIVLJANJE ARMADE

Kamen koji je promijenio izgled kombija iz Županje


Primorci i Slavonci su se na riječkim ulicama tukli u nekoliko epizoda. Oruđe se nije biralo. Četiri osobe morale su u bolnicu, dvadesetak na policiju, a na generalku će i nekoliko vozila.


Uoči utakmice Rijeka - Osijek, oko pet sati poslije podne u središtu Rijeke, izbila je masovna tučnjava između navijača.

Sve je počelo u trenutku kada su nepoznati huligani kamenjem napali tri kombija osječkih i vinkovačkih registarskih oznaka u kojima se nalazilo 16 Osijekovih navijača. Stradala su stakla na vozilima, koja su se u jednom trenutku zaustavila te je iz njih izišla skupina navijača. Tada je izbila tučnjava, piše Večernji.

U središtu grada nastao je kaos, svatko je tukao svakoga palicama, bocama, kamenjem, uglavnom sve što je bilo na dohvat ruke poslužilo je kao oružje.

Alarmirana je policija, ali dok su oni došli, veći se dio navijača razbježao. U sukobu je lakše ozlijeđeno četvero ljudi, koji su prevezeni u bolnicu na Sušaku, oštećena su dva kombija i dva parkirana auta riječkih registarskih oznaka.

Nakon utakmice, policija je odvela 16 osječkih navijača u policijsku postaju radi utvrđivanja činjenica glede popodnevne tučnjave. Ispred policijske postaje bili su parkirani kombiji u kojima su se nalazila osmorica osječkih navijača koji nisu bili umiješani u sukobe. Oni su čekali da se završe razgovori s njihovim prijateljima i da krenu doma.

A onda je oko 23 sata tom ulicom prolazila skupina riječkih navijača koja, je, ugledavši parkirane kombije, opet počela divljati. Brzom policijskom intervencijom spriječen je veći sukob. Troje Riječana je privedeno, a oštećeno je pet službenih vozila.

Tek oko jedan sat poslije ponoći osječki su navijači pod pratnjom policije konačno napustili Rijeku...

- 14:56 - Komentari (6) - Isprintaj - #