28

nedjelja

travanj

2013

objava dobitnice knjige i mala šetnja galerijama

sad sam se ja ulogirala u blog editor, čudno je to inače, ostanem ulogirana na tuđem kompu tjedan dana, a na vlastitom se odlogiravanje napravi svojom voljom za par sati :D

nisam se navikla na povratak, hoću natrag u berlin, čak mi i mobitel uporno daje prognozu za berlin kao da sam još tamo :D


ali da mi odradimo zadatak iz naslova, sretna dobitnica knjige Žena koja je legla na godinu dana je Marina Franić i bit će kontaktirana mailom u svezi glede dostave :) čestitam dobitnici, svima ostalima više sreće neki drugi put ;)

a slikice su iz šetnje galerijama predzadnjeg dana u berlinu, naravno s mobitela, tko bi stalno teglio foto aparat



26

petak

travanj

2013

OVO NISAM JA - cista pornografija

ovo je moja zla sestra. ali nije ona kriva sto se zazelila da me cita, nego sam ja bukva, pa sam ostala ulogirana na njenom kompjuteru nakod zadnje vizite. sad bi svasta moglo da se desi, recimo neki porno ili tako, ali nije zlica tako zla. a ima malog psa, ta zlica. evo vam ga na....




a mozda je ovo pocetak neke neobicne suradnje. ne znam. sad samoj sebi nedostajem mozda !!! ili to jako cudno zvuci.

sister: bloody hell, type those letters so I can read something, u chicken

A evo jos malo ljepotice: international super star *** i ruka zle sestre.


18

četvrtak

travanj

2013

otvorenje izložbe the eye of dubai christiana jankowskog u szczecinu

kao što već znate, ja sam u berlinu :D još malo, još samo malo, u subotu se vraćam, plačem unaprijed :D

čisto nenadano prošlu subotu završila sam u szczecinu na otvorenju jedne izložbe (malo mi sporo ide pisanje posta jer stalno kopipejstam slova s kvačicama :D)

na ovom linku možete pročitati nešto o samom filmiću kojeg nisam ni stigla pogledati, znate kakva su otvorenja, muvanje i gužva oko hrane a i kasnile smo naravno :D

imate malo fotki sa same izložbe, moram li reći da sam se sjetila fotoaparata na pola puta izmedju berlina i szczecina...


photo by Robert Wojciechowski


photo by Robert Wojciechowski


photo by Robert Wojciechowski


photo by Robert Wojciechowski

pa fotka s večere nakon otvorenja...fotki s after partyja nema, ostala sam u hotelu a i nisu baš za javnost, malo suncem okupanog szczecina i fotka s okruglog stola održanog u nedjelju u ranim jutarnjim satima oko 13h ;)

















10

srijeda

travanj

2013

ajmo se malo darivati

kako sam prema sebi dosta velikodušna u zadnje vrijeme, (što potkrepljuje činjenica da sam si za rođendan kupila avionsku kartu za berlin, eto tako mi došlo, dan prije sam samo razmišljala da bih baš mogla ići ove godine malo do sestre, a drugi dan odmah sprovela tu misao u djelo, ustvari djelo će se tek ostvariti za par dana, ali realno gledano to je bio jedan jako jeftin poklon :D mislim, ja sam kartu platila nešto preko 100 € a sad je oko 450 €)...tako mi je sad došlo da nekome od vas poklonim knjigu

nije nikakva kuharica ako ste na to pomislili, kuhanje je samo jedna od stvari u životu koja me više ili manje zabavlja, ovisno od psihofizičkog stanja iliti raspoloženja

riječ je o knjizi koju reklamiraju kao najduhovitiji roman sezone

e pa sad, žena koja je legla u krevet na godinu dana...ili sam ja taj dan kad sam čitala knjigu bila previše nadrkana jer mi prodavač u superknjižari u 11:55 nije htio prodati knjigu koju sam naručila jer je po njihovom satu bilo podne (iako je top za stvarno opalio tek za pet minuta) i praktički me izgurao iz knjižare pa sam mu se naspominjala rođaka od prvog do desetog koljena, ili ne znam što :D

mislim, knjiga je relativno zabavna, brzo se i lagano čita, izmamila mi je jedno tri osmijeha što baš i nije puno za 389 stranica,ali k tome nije niti knjiga kod koje žuriš čitati da saznaš što je na kraju ili knjiga kad se ne žuriš čitati jer ne želiš da završi

knjiga mi je bolja u prvoj polovici nego u drugoj, nekako mi se u drugoj polovici čini da se spisateljica izgubila i da nije iz teme izvukla ono što je mogla, pogotovo što je kraj knjige zbrzan

ne znam, vjerojatno bi mi knjiga bila zanimljivija da je više unutarnjih dijaloga, nego opisivanja kako su uglavnom svi oko glavnog lika nesposobni za život, pa to je uobičajena situacija u našim obiteljima, da se sve vrti oko mame :D

svima nama je vjerojatno ponekad došlo da zalegnemo jer nam je pun kufer tuđih očekivanja, glumljenja mame, žene, radnice...i moja je preporuka da zalegnemo svaki dan na par sati, kao ja, nema sad tu ekstrema da produžujem krevet plahtom po kojoj ću hodati do wc-a, da očekujem da mi netko donosi hranu, ali u krevetu sam, s knjigom ili laptopom, isključena od cijelog svijeta i okrenuta sebi i svojim mislima, a usput dođem i do nekih saznanja, recimo da je krema s ureom za stopala izvrsna za grube i suhe laktove, slučajno isprobano jer je jedina bila pri ruci

i tako, poklanja se jedan primjerak knjige Žena koja legla u krevet na godinu dana, Sue Townsend

kako nema džabe ni u stare babe, ako želite primjerak romana, lajkajte stranicu leeloo u sobici, podijelite ovaj post, i ostavite komentar na stranici ispod linka na ovaj post ili ovdje, s imenom s kojim ste lajkali i mail adresom za kontakt

imate vremena od danas do 20.04., deset dana vam je valjda dovoljno za odluku, ne očekujem neku preveliku navalu da se ne mučim s prebrojavanjem komentara ;)

kad se vratim iz berlina, prebrojavam i random.org će izabrati sretnu dobitnicu ili dobitnika

05

petak

travanj

2013

kolač/kruščić od banana

nedavno sam negdje čitala kako su zrele banane ljekovite, e pa sad, i da liječe sve od gljivica na noktima do tumora na mozgu, ja ih opet ne bih voljela jesti jer više volim one poluzrele

tu i tamo se u kući odjednom stvori toliko banana jer, ja sam kupila banane, muž je kupio banane, svekar je poslao banane....da na kraju neke postanu prezrele i nitko ih ne želi jesti

onda obično završe u nekakvom kolaču

recept za muffine s jabukama i cimetom sam isprobala s puno vrsta voća pa i s bananama, ali ovaj put nisam pekla muffine nego sam sve izlila u jedan kalup

tako je još bolje ispalo, fino sočno



Sastojci

11/2 šalica brašna
3/4 šalice šećera
1/2 žličice soli
2 žličice praška za pecivo
1 žličica cimeta
1/3 šalice biljnog ulja
1 jaje
1/3 šalice mlijeka
2-3 zrele banane, ovisno o veličini
odokativno ruma uliti, ja imam velike oči :D

U jednoj zdjeli izmiješajte suhe sastojke, u drugoj zdjelici tekuće uključujući zdrobljene banane, dodajte tekuće sastojke u suhe i lagano promiješajte.

Ulijte u manji duguljasti kalup , pecite na 170°C oko 40-45 minuta, probajte da li je pečeno.

kako sam ga pekla navečer pa ga nitko nije mogao jesti do jutra, uspjela sam si ujutro uzeti dvije šnite na posao, a kad sam došla doma dočekalo me još par šnita jer je mom sinu tako bilo fino da je mogao sve pojesti ali je ipak malo ostavio :D


01

ponedjeljak

travanj

2013

češki kolač

zašto se tako zove pojma nemam, vjerojatno česi za njega nikad čuli nisu :D

kolač koji sam nekad pekla svako malo, a onda koje desetljeće zaboravila na njega

jedino što mi je sad nekako slađi nego prije, mogu se skoro zakleti da onih 100 g šećera u prahu u žutoj kremi nekad nije pisalo u receptu, odjednom se stvorio taj šećer, ostala sam iznenađena kad sam pročitala recept...100% sam sigurna da taj sastojak nikad prije nisam vidjela pa mislim da ga možete i izostaviti iz recepta, bit će i tako više nego dovoljno slatko



Sastojci

Biskvit: 5 jaja. 250 g šećera, 200 g brašna, 1 žlica vode, 2 žlice kakaa

Krema: 150 g šećera, 5 žumanjaka, 5 žlica brašna, 1/2 l mlijeka, 200 g maslaca, 100 g šećera u prahu koji slobodno zaboravite

Pjena: 5 bjelanjaka, 250 g šećera, sok od 1/2 limuna



Priprema:

Biskvit: Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer, vodu i još malo tucite. Zatim dodajte brašno i jedan po jedan žumanjak, na kraju umiješajte kakao. Kod mene je to izgledalo malo drugačije, čudila sam se kako je biskvit pregust i skoro ga takvog stavila peći kad sam u zadnji čas primijetila na drugom ormariću zdjelicu sa žumanjcima. Eto, nemojte nešto zaboraviti i nemojte predugo miksati smjesu jer će biti presuha a to vam se može dogoditi ako ovako rastreseno pripremate kolač ;)

Smjesu stavite u dosta veliki lim ili vatrostalnu posudu, otprilike 25 x 35 cm i pecite na 180°C, kod mene je trajalo nepunih 20 minuta, u originalnom receptu piše na 200°C 40-50 minuta, ne znam kakve su nekad pećnice bile, izgleda slabogrijuće...mislim da bih komad ugljena izvadila iz svoje prema toj uputi

Krema: šećer, žumanjke, brašno i malo mlijeka (kao kad kuhate puding) dobro izmiješajte i ukuhajte u 1/2 litre zakuhanog mlijeka, ali nemojte baš tako postupiti jer ćete dobiti kajganu :D, nego u tu smjesu ulijevajte kipuće mlijeko u laganom mlazu kad to napravite tek onda sve prelijte u zdjelu u kojoj se kuhalo mlijeko i nastavite kuhati na laganoj vatri jedno 5 minuta dok ne dobijete gustu kremu. Pustite da se ohladi, ohlađenu kremu umiješajte u izmiksani putar sa ili bez šećera u prahu, odluka je na vama ;)

Pjena: Bjelanjke istucite u čvrti snijeg, postepeno umiješajte šećer i onda još tucite desetak minuta na pari.Kad je gotovo, umiješajte sok od limuna.



Slatko vam bilo :)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>