Change of Heart...

srijeda, 21.12.2011.

Njezina bosa stopala koja su nekada koračala beskonačnim zlatnim pješčanim plićacima i mirisnim livadama, sada tumaraju hladnim i grubim asfaltom.
Toplo pulsirajuće srce koje je nekada kucalo za uzdisajem mišićavih konja, sada usporeno kuca za metalnim skulpturama straha, laži i očaja. Nekada izgovorena istina sada je laž, progutana riječ, hrđavi žilet koji polako reže utrobu.
Oči koje su davno hipnotizirano promatrale vjetrovite šume, nebo i mora, sada su ugašene natečene kugle koje sa mukom gledaju visoke siluete kroz oblake dima. Miris tek rukom iskopane zemlje i pokošene trave izgubio se u mirisu benzina, cigareta i znoja kao i fermentiranog voća.
Suza, nekada vrela postala je led, hladni uznemirujući plavi led. Druga polovica bez koje je nekada postojanje bilo nezamislivo, krv koja je tekla istim žilama, koja je tekla nama sada je trnovita i krvava željezna umjetnička instalacija. Mirna, hladna i nepomična kao najdublja dubina, kao mač pod zemljom prekriven stoljećima i koracima.

Zaboravljen.

Puti koji su bili isprepleteni sada su razgranati kao vrela krv prolivena na autoputu nakon stravične smrtne nesreće. Samo isprana može biti. Rasparano kao srce kroz koji je nekada strujao život i topla krv, a više nema ni kapljice krvi, zauvijek iscijeđeno. Promijenio te je svijet, pridobio, zamrznuo i razapeo. Sada samo živiš u smiješku slika i u našim pjesmama.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.