.Fashion.

ponedjeljak, 06.01.2014.

HARAJUKU STIL

Japan je doista osebujno mjesto. Uz sve one neobične prehrambene specijalitete, umjetnost, pismo, mladi Japanci uvijek nanovo iznenađuju svojim osebujnim načinom oblačenja naughty Već ste možda čuli za neobični ulični japanski stil koji jako nalikuje na modernu Lolitu. No, harajuku stil nešto je sasvim drugačije i ne nosi se samo u japanu mn

ogo luđe mladi koji su odjeveni vrlo originalno i pomalo neobično. Tako tu uvijek možete zateći ljude koje nose npr. gothic lolita odjeću, punk , hip hop a mnoge na zanimljiv način miješaju par modnih stilova dodajući im svoj vlastiti potpis. yes Lude frizure, još luđe boje kose, teška i napadna šminka, maske za nos i usta, ogromne umjetne trepavice pa čak i poderane najlonke koje se nose preko lica samo su neka od obilježja ovog ludog stila.

Sve je započelo još osamdesetih godina prošlog stoljeća kada su se u Harajuki okupljali tinejdžeri u poznatoj ulici Omotesando, koja se nedjeljom zatvarala za automobilski promet. Tinejdžeri bi se oblačili i šminkali na neobičan način te izlazili na spomenutu ulicu kako bi prijateljima, ali i brojim turistima pokazali svoje najnovije lude kreacije.
nosu jih i danasnje zvjezde np lady gaga , nicki minaj.... No, u jedno možemo biti sigurni, ove djevojke (i mladići) se jako dobro zabavljaju te modu žive na stvarno interesantne načine. Doza originalnosti uvijek je dobro došla, pogotovo kada služi kako bi izrazili sebe i stvorili nešto novo. A kao što znaju i Harajuku girls, moda je uvijek bila jedan od najboljih način za to!
Kod harajuku stila bitno je:

biti kreativan
biti dramatičan
miksati i sparivati nespojivo, kontraste
biti sladak
biti izrazito samopouzdan
nositi neobične oblike
stavljati uglavnom tamni make-up
imati stila

- 15:31 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Linkovi


  • sretansretanfino