Kako doći do prvog poljupca?



Jedna od najvažnijih vještina koju mora imati svaki muškarac svakako je kako doći do prvog, najtežeg poljupca. Riječ je o ključnom trenutku u odnosu dvoje ljudi: nakon njega najteže bitke su konačno gotove i možeš se opustiti i uživati u plodovima svog dobrog rada. U jednoj sekundi sve se mijenja: tvoj kompletan odnos sa djevojkom. Nakon prvog poljupca više ništa nije isto.

No, tih deset centimetara koje tvoja glava mora prijeći da bi došla do njezinih usana često su najteža udaljenost koju si ikad morao savladati, pogotovo ako si sramežljiv ili ti je jako stalo do cure koju zavodiš. Ovaj čin u potpuno je suprotnosti s našom kulturom savladavanja i suzdržavanja te poštivanja tuđe intime. Mi to u podsvijesti osjećamo. Zato je prvi poljubac mnogima velik problem, a što je najgore, uzalud ti sav šarm i dobra komunikacijama sa ženama ako ne znaš finalizirati svoj rad. Sve pada u vodu jer ju nisi u stanju poljubiti.

Veliki zavodnici majstori su ove igre. U fazi upoznavanja cijela njihova verbalna i neverbalna komunikacija ima samo jedan cilj: stvoriti pogodan teren za prilazak glavom i onda HAP! Kod drskih mužjaka to izgleda kao uspješno lovljenje plijena, ništa drugo, dok sramežljivi dečki doslovno umiru u trenucima dok im glava treba odvažno krenuti ususret njezine. Dečko kojem je neugodno još će naći snage prići curi i pitati ju za broj mobitela, no poljubiti ju, to je za njega ipak previše. Zbog toga se neće moći mjeriti s onima koji su slobodni i opušteni. Zanimljivo, drskost se može uspješno glumiti, no kad dođe trenutak istine, poljubac, krinke padaju s naših lica. Za poljubiti curu potrebno je pravo samopouzdanje, gluma ne pomaže.

Zbilja je rijetkost da cura inicira poljubac. To je bila i ostat će muška zadaća. Oni sa stavom ''boli me briga'' najlakše će obaviti svoju misiju. Iskustvo također pomaže i donosi na sigurnosti. No, nije loše poznavati i glavne tehnike dolaska do prvog poljupca. Nekad je baš ključno prepoznati situaciju koja ti nudi idealnu priliku za približavanje glave njezinoj...

Kada je pravi trenutak i kako ga stvoriti?

1. Dodirima dobiti ''zeleno svjetlo'' – najbolji pokazatelj koliko je cura zagrijana za ljubljenje s tobom definitivno su dodiri. Ako joj ne smeta da ju diraš, definitivno joj neće smetati ni tvoj poljubac. Zato ljudi kojima nije problem od samog početka dodirivati druge ljude imaju veliku prednost nad konkurencijom, dok je ukočenost smrt za ljubavni život. U početku dodiri trebaju biti prijateljski: zaigrano dodirivanje ramena, primanje za ruku. Ako joj to ne smeta, kasnije valja preći na dodirivanje kose pa laganu masažu, a ako vidiš da i u tome uživa, tada si dobio ''zeleno svjetlo''. Možeš ju poljubiti.

2. Plesni HAP – gotovo svi uspješni disko baritelji finaliziraju svoj rad pomoću plesa. Nerijetko imamo prilike gledati kako dvoje međusobno pleše u disku, da bismo pogledali minutu kasnije i njihove glave proždiru jedna drugu. Ples budi emocije i strast. Dok plešeš najlakše je doći do intimnosti s djevojkom. Bilo da si vješti plesač salse ili sirovi baritelj koji jedino zna trljati svoj ud o ženu na podiju, koristeći svoju plesnu vještinu na dobrom si putu da probudiš žensku strast i dođeš do priželjkivanih poljubaca i dodira.

3. Ključno pitanje – nekad je najbolje pitanjem doći do željenog cilja. Bolje i to nego ništa ne pokušati. Međutim pitanje ''smijem li te poljubiti?'' mnoge cure ocjenjuju nemuževnim i jadnim, pa zato iskusni zavodnici umjesto njega koriste pitanje ''želiš li me poljubiti?'', tako se postavljajući kao lovina i nagrada, što je dosta bitno u muško-ženskim odnosima. Ako cura odgovori potvrdno onda joj dopustiš da ti priđe, ako kaže ''ne znam'' ili ''možda'' ti odgovoriš ''pa idemo vidjeti'' i poljubiš ju, a ako kaže ''ne'' promijeniš temu i kasnije pokušaš ponovo, ako njezin govor tijela pokazuje da si joj privlačan.

4. Igrom do poljupca – neki koriste igru ''istina ili izazov'' da bi došli do prvog poljupca, drugi pak ponesu šah u disko i onda tamo igraju s curama pa ako pobijede traže nagradu. Tu je i bezbroj verbalnih misaonih igrica koje možeš iskoristiti za dolazak barem do zagrljaja ili puse. Raznorazne igre mogu nam pomoći da se približimo djevojkama, povećamo razinu intimnosti i na kraju završimo u njihovom zagrljaju. Cure jako vole igre i to valja iskoristiti.

5. Potez pećinskog čovjeka – iako se feministkinjama diže kosa na glavi od same pomisli da bi nekom moglo na pamet pasti na silu pokušati poljubiti curu, u praksi se ipak pokazuje da jedan solidan postotak pripadnica ljepšeg spola takav rasplet doživljava kao idealan kraj ljubavnih igrica. U meksičkim sapunicama glavni junak gotovo uvijek na silu poljubi željenu djevojku, i onda ona iako je ljuta danima razmišlja o tom poljupcu i na kraju se zaljubi u njega takvog bezobraznog. U pravom životu potrebno je pak dobro protumačiti njezin govor tijela prije ovog krajnje drskog poteza, inače slijedi silovita šamarčina. Riječ je o tehnici koju bi trebali koristiti samo iskusni majstori.

6. Oproštajni poljubac – za sramežljivog dečka vjerojatno je najlakše doći do poljupca prilikom oproštaja s željenom djevojkom. Nema ljepšeg prizora nego kad te draga djevojka gleda onim pogledom psića koji traži hranu, totalno željna poljupca, dok se opraštate. Tada koliko ti god bilo neugodno krenut ćeš prema njezinim usnama pa kud puklo. A činjenica je da su cure najranjivije na rastanku, ako joj se sviđaš. Doduše, nije pametno čekati sam oproštaj za smjeli potez, jer postoji šanse da ćeš do tada već biti previše nervozan. No, ako ne ide drukčije, zašto ne?

Ipak, čak i ako si jako dobro upoznat sa situacijama koje ti nude priliku i tehnikama kako doći do poljupca, tvoja psiha može te zaustaviti. Poljubac je nešto čemu dajemo jako veliko značenje, to je krajnje intiman čin za većinu. Zato nas taj trenutak zna paralizirati. Valja naglasiti ono bitno: do njega se najlakše dolazi ako postoji međusobno povjerenje. Ako vjeruješ željenoj djevojci, a također i u sebe, onda će se on dogoditi bez ikakvog stresa i drame. I uživat ćeš u njemu sigurno više nego da poljubiš nekog na silu...

26.03.2009. u 07:31 • KomentirajPogledaj komentare (8) Print#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Kontakt adresa

Prijedloge, pitanja, savjete, kritike, pohvale i uvrede šaljite na email adresu ivan.jankovic@novatv.hr

Izdvojeno

Intervjui
- O seksualnosti, s profesorom Aleksandrom Štulhoferom
- O emancipaciji, sa Sanjom Sarnavkom iz udruge B.a.B.e
- O ljubavi i zaljubljenosti, s doktorom Stanislavom Feldmanom

Praktični savjeti
- Savršena mjesta za intimne dodire na Jarunu
- Kamo ju odvesti na prvom spoju?
- Idealne za vježbu
- Gdje uletiti usred bijela dana?
- Kako znati da se curi ne sviđaš?
- Tvoj govor tijela
- Kako doći do prvog poljupca?

Kolumne
- Jesmo li nasjeli?
- Vrline uspješnih zavodnika
- Biti Dudek, ljubavni gubitnik
- Ishod tvoje misije
- Drskost! Drskost!! Drskost!!!
- Nepotrebne muške predrasude
- Kako ostati smiren?
- Otrov koji nas truje iznutra
- Preživjeti odbijanje i krenuti dalje
- Zadovoljiti se ''minornim''
- Ništa bez društvenosti
- Ljubav bez seksa?
- Vrste uleta
- Plesna čarolija
- Alibi igra
- Je li njezino NE uvijek kraj?
- Suzbiti svoje ''slabe točke''
- Na brzinu ili polako?
- Kobno kompliciranje
- Pobijediti vlastitu nezanimljivost
- Bariteljska zanimanja
- Velike brojke
- Ovca ili buntovnik?
- Ćelavost
- Auto i stan
- Njezine prijateljice
- Uloga dopinga u ljubavnom životu
- Kud nas vodi idealiziranje?
- Najveće zablude o mž odnosima
- Ugled
- Samostalno ili momčadski?
- Tajnovitost kao vrlina
- Igra ''Zbari tuđe!''
- Biti osvajač, i dalje muška uloga
- Izazvati njezinu ljubomoru
- Kujizam

Blic test
- 1. dio
- 2. dio
- 3. dio
- 4. dio
- 5. dio
- 6. dio
- 7. dio
- 8. dio

Specijali
- U napadu na šoping centar
- Poklon za mrzitelje
- Povijest natjecateljskog zavođenja
- Zvijezde protiv Legendi Lige

Arhiva
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (8)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (9)
Listopad 2008 (10)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (4)