Izazvati njezinu ljubomoru



Prišao si joj i otkrio svoje osjećaje. Nije bilo milosti. Glatko te otpilila. Svejedno, nastavio si se truditi oko nje, jer shvatit će ona jednog dana da ju nitko ne obožava poput tebe. Prolazili su mjeseci, no nikakve koristi. Razni drski bahati polutipovi uvijek su bili ispred tebe. ''Možemo biti samo prijatelji,'' riječi su koje si redovito slušao svaki put dok bi ju gledao svojim tužnim nesretnim očima. Ipak, nitko nije doživotno blesav, pa ni ti. Uz malu promjenu taktike itekako je bio moguć drukčiji rasplet situacije. Odlučio si je učiniti ljubomornom...

Nema sumnje, ženska ljubomora snažno je oružje u našim rukama i u situacijama kad ''nema kemije'' definitivno pomaže. Flertanje s drugim privlačnim pripadnicama ljepšeg spola u njezinoj blizini, po mogućnosti uspješno, gotovo uvijek će djelovati. To što si ti bio tako dobar i odan shvatit će tek kad te izgubi. Tek tada dobijaš na vrijednosti. Kao i u ekonomiji: s potražnjom raste tvoja cijena. ''Joj, kako sam bila glupa! Više nikad neću naći takvog!'', riječi su koje nećeš čuti osim ako ne izazoveš zavist i ljubomoru. To je jedini način da takozvani ''dobar dečko'' postigne svoj ljubavni cilj. Ako se prestaneš ponižavati i potrudiš se krenuti u nove zavodničke pohode, i tvoj bivši predmet obožavanja više neće biti tako hladan i indiferentan.

Besmisleno, ali istina je: cure počinju gledati muškarca sa simpatijama tek kad shvate da se i konkurentice pale na njega. U američkim tinejdžerskim filmovima i serijama to je klasična tehnika zavođenja. Bez pojavljivanja u javnosti s drugom, glavni likovi ne mogu ostvariti gotovo ništa. Ljubomora je temelj svakog bariteljskog pothvata među američkom filmskom mladeži. No s obzirom na totalnu nerealnost tih vrlih uradaka, čovjek bi pomislio kako ''metoda ljubomore'' u pravom životu sigurno ne donosi jednako dobre rezultate. Pa iako u tim filmovima gotovo ništa nema dodirnih točaka s realnošću, s ljubomorom su američki scenaristi ipak pogodili: ona je zbilja moćno oružje. Djevojke se često emocionalno vežu uz tebe tek kad shvate da bi im te netko mogao preoteti.

Neki muškarci baš zbog toga imaju taktiku zavoditi u isto vrijeme dvije cure koje se međusobno mrze. Tada žensko-ženska netrpeljivost čini svoje i zavodnik dolazi do uspjeha kod obje zaraćene pripadnice ljepšeg spola. Nije tajna ni ako se svidiš jednoj prijateljici da će te ostale gledati sa simpatijama i poželjeti imati ''ono što druge žele''. Pojedini momci pak u vezi održavaju visoku razinu seksualnih tenzija neobaveznim flertanjem sa drugim ženama. Izazivanjem ljubomore podižu si vrijednost i osiguravaju da ih voljena osoba ne doživljava ''zdravo za gotovo'', što zna biti početak propasti ljubavne veze.

Pa nek netko kaže da žene u sebi nemaju borbenosti ni natjecateljskog duha. Itekako imaju. Baš zbog toga nije dobro baciti se na koljena pred nju i ponuditi joj beskrajnu odanost, ma koliko to privlačno izgledalo u srednjovjekovnim viteškim filmovima. Ona u tom slučaju jednostavno neće biti u stanju prepoznati tvoju vrijednost, jer takva je ljudska priroda: uvijek se traži izazov. S druge strane, laganim izazivanjem ljubomore, dizanjem vrijednosti pomoću drugih pripadnica ljepšeg spola i jasnim pokazivanjem da tvoj ljubavni život neće propasti ako te ona ne želi, s tim možeš postići dosta. Osim ako joj naravno nisi potpuno neprivlačan, fizički i psihički. Tada je uzalud izazivati ljubomoru, jer valja prvo poraditi na izgledu i vlastitoj psihi. No, koliko god muško-ženski odnosi bili nepredvidljivi i često nelogični, jedno je sigurno: igrati na kartu ljudske posesivnosti uvijek se isplati...

16.03.2009. u 11:29 • KomentirajPogledaj komentare (4) Print#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Kontakt adresa

Prijedloge, pitanja, savjete, kritike, pohvale i uvrede šaljite na email adresu ivan.jankovic@novatv.hr

Izdvojeno

Intervjui
- O seksualnosti, s profesorom Aleksandrom Štulhoferom
- O emancipaciji, sa Sanjom Sarnavkom iz udruge B.a.B.e
- O ljubavi i zaljubljenosti, s doktorom Stanislavom Feldmanom

Praktični savjeti
- Savršena mjesta za intimne dodire na Jarunu
- Kamo ju odvesti na prvom spoju?
- Idealne za vježbu
- Gdje uletiti usred bijela dana?
- Kako znati da se curi ne sviđaš?
- Tvoj govor tijela
- Kako doći do prvog poljupca?

Kolumne
- Jesmo li nasjeli?
- Vrline uspješnih zavodnika
- Biti Dudek, ljubavni gubitnik
- Ishod tvoje misije
- Drskost! Drskost!! Drskost!!!
- Nepotrebne muške predrasude
- Kako ostati smiren?
- Otrov koji nas truje iznutra
- Preživjeti odbijanje i krenuti dalje
- Zadovoljiti se ''minornim''
- Ništa bez društvenosti
- Ljubav bez seksa?
- Vrste uleta
- Plesna čarolija
- Alibi igra
- Je li njezino NE uvijek kraj?
- Suzbiti svoje ''slabe točke''
- Na brzinu ili polako?
- Kobno kompliciranje
- Pobijediti vlastitu nezanimljivost
- Bariteljska zanimanja
- Velike brojke
- Ovca ili buntovnik?
- Ćelavost
- Auto i stan
- Njezine prijateljice
- Uloga dopinga u ljubavnom životu
- Kud nas vodi idealiziranje?
- Najveće zablude o mž odnosima
- Ugled
- Samostalno ili momčadski?
- Tajnovitost kao vrlina
- Igra ''Zbari tuđe!''
- Biti osvajač, i dalje muška uloga
- Izazvati njezinu ljubomoru
- Kujizam

Blic test
- 1. dio
- 2. dio
- 3. dio
- 4. dio
- 5. dio
- 6. dio
- 7. dio
- 8. dio

Specijali
- U napadu na šoping centar
- Poklon za mrzitelje
- Povijest natjecateljskog zavođenja
- Zvijezde protiv Legendi Lige

Arhiva
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (8)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (9)
Listopad 2008 (10)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (4)