Zašto su tajnoviti muškarci tako privlačni?



Tajne su fascinantne. Sve što je nepoznato intrigira i privlači. Tako je valjda osmišljen ovaj svijet: s puno nepoznanica, bez kojih vjerojatno ne bi bio toliko uzbudljiv. Ljudskoj prirodi takva situacija odgovara. Kad bismo svi sve znali na planetu Zemlji najvjerojatnije bi zavladala dosada, a možda i depresija.

Žene su izuzetno znatiželjne po prirodi. Većina ih obožava tajne i jako ih privlači sve što im nije poznato. Baš zbog toga misteriozni muškarci jako dobro prolaze u ljubavnom životu. Mužjaci puni iznenađenja i tajni uvijek će biti poželjna roba. Tajanstvenost, nepredvidljivost i kreativnost ogromna su prednost u odnosu na konkurenciju.

''Nikad ne otkriti sve!'', to je glavna misao vodilja tajnovitih muškaraca, koji su svjesni da je žensku pažnju najlakše dobiti ako ju uvijek ostaviš da traži još. Takvi zavodnici na prvom spoju pokušavaju žene zaintrigirati svojom osobnošću, a da im pritom otkriju što manje. O svom prijašnjem ljubavnom životu uopće ne govore, osim u zagodnetkama, a na pitanja odgovaraju nepotpuno ili protupitanjem. Jako se vole igrati i zabavljati, dražiti svoju sugovornicu. Posvetili su se tome da malo pomalo otkrivaju svoj život djevojci, što mnoge cure obožavaju. U svijetu gdje ima toliko hvalisavaca misteriozni muškarci pravo su osvježenje. Oni su dokaz da je samopouzdanje koje zrači iz tebe i tvoje persone puno važnije od velikih riječi kojima si mnogi katkad na silu pokušavaju dići cijenu.

Naravno, taktika misterioznih zavodnika jako je ubojita samo ako se dojam tajanstvenosti izvede na pravi način. Zamislimo samo muškarca koji na svako žensko pitanje ponosito viče ''E neću ti reći!'' ili čak ''Što te briga!''. I on je tajanstven, ali na što to sliči!? S druge strane, frajer koji umjesto hvalisanja gdje je sve bio i koje je sve dijelove svijeta obišao, samo nonšalantno ubaci u razgovor: ''Vidiš, to me je podsjetilo na jednu zgodu koja mi se dogodila u Veneciji'', ispriča priču i onda kad cura želi što više saznati o njegovim putovanjima, samo smireno spusti loptu na zemlju i promijeni temu uz zagonetni smiješak, e njegova je pak tajanstvenost puno učinkovitija. ''On je tako zanimljiv, a opet ne znam ništa o njemu!'', dojam je koji takvi uspjevaju ostaviti i time podižu svoju privlačnost do neba.

No, nije sve ni crno-bijelo. Spomenimo i mutavu tajanstvenost, kao još jedan sličan, ali zapravo krivi pretjerano pasivni put. Ona je karakteristika tulavih šutljivih mladića, koji nisu u stanju prezentirati samog sebe verbalno na pravi način, pa radije stalno šute. Neke djevojke takva će osobnost zaintrigirati i pokušat će što više toga otkriti o tajanstvenom mutavom muškarcu. Nažalost, mutavost na duge staze ne obećava, jer kad jednog dana djevojka otkrije da se iza tvoje šutljivosti zapravo skriva obična dosada i nesigurnost, slijedi odjeb.

Ljubavna strast veliki je neprijatelj tajanstvenosti. Kad nas cura snažno privuče svojom pojavom i osobnošću, mi muškarci redovito imamo napadaj oduševljenja i sve bi dali na svijetu da se svidimo toj ženskoj osobi. U želji da nas zavoli često smo joj spremni ispričati apsolutno sve o sebi, samo da vidi kako smo divni i kako će teško naći boljeg i iskrenijeg. Taj val snažne strasti dovede do toga da se jednostavno previše trudiš impresionirati ju. I time samo gubiš, jer ljubav je igra i isključivo igra, koliko god nam to moralisti pokušavali negirati, pritom živeći u nekom nepostojećem svijetu. A ako odigraš krivi potez u toj igri, gubiš. Prevelik trud i padanje na koljena znači poraz, dok tajanstvenost vodi ka pobjedi.

Nažalost, valja naglasiti da uopće nije lako biti tajanstven, pogotovo ako nisi prirodni talent. Mnogi dečki jednostavno su brzi na jeziku i ništa ih ne može spriječiti da ne izlanu nešto što ne bi trebali. Tajanstvenost je stvar samokontrole, a to je nešto što rijetki imaju. Kontrolirati vlastiti jezik često je najteža stvar na svijetu. Pogotovo ako si brbljav. Zbog toga će misterioznost zauvijek ostati karakteristike manjine, njihova velika prednost u bespoštednoj borbi za ljubavno ushićenje...

05.03.2009. u 07:32 • KomentirajPogledaj komentare (9) Print#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Kontakt adresa

Prijedloge, pitanja, savjete, kritike, pohvale i uvrede šaljite na email adresu ivan.jankovic@novatv.hr

Izdvojeno

Intervjui
- O seksualnosti, s profesorom Aleksandrom Štulhoferom
- O emancipaciji, sa Sanjom Sarnavkom iz udruge B.a.B.e
- O ljubavi i zaljubljenosti, s doktorom Stanislavom Feldmanom

Praktični savjeti
- Savršena mjesta za intimne dodire na Jarunu
- Kamo ju odvesti na prvom spoju?
- Idealne za vježbu
- Gdje uletiti usred bijela dana?
- Kako znati da se curi ne sviđaš?
- Tvoj govor tijela
- Kako doći do prvog poljupca?

Kolumne
- Jesmo li nasjeli?
- Vrline uspješnih zavodnika
- Biti Dudek, ljubavni gubitnik
- Ishod tvoje misije
- Drskost! Drskost!! Drskost!!!
- Nepotrebne muške predrasude
- Kako ostati smiren?
- Otrov koji nas truje iznutra
- Preživjeti odbijanje i krenuti dalje
- Zadovoljiti se ''minornim''
- Ništa bez društvenosti
- Ljubav bez seksa?
- Vrste uleta
- Plesna čarolija
- Alibi igra
- Je li njezino NE uvijek kraj?
- Suzbiti svoje ''slabe točke''
- Na brzinu ili polako?
- Kobno kompliciranje
- Pobijediti vlastitu nezanimljivost
- Bariteljska zanimanja
- Velike brojke
- Ovca ili buntovnik?
- Ćelavost
- Auto i stan
- Njezine prijateljice
- Uloga dopinga u ljubavnom životu
- Kud nas vodi idealiziranje?
- Najveće zablude o mž odnosima
- Ugled
- Samostalno ili momčadski?
- Tajnovitost kao vrlina
- Igra ''Zbari tuđe!''
- Biti osvajač, i dalje muška uloga
- Izazvati njezinu ljubomoru
- Kujizam

Blic test
- 1. dio
- 2. dio
- 3. dio
- 4. dio
- 5. dio
- 6. dio
- 7. dio
- 8. dio

Specijali
- U napadu na šoping centar
- Poklon za mrzitelje
- Povijest natjecateljskog zavođenja
- Zvijezde protiv Legendi Lige

Arhiva
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (8)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (9)
Listopad 2008 (10)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (4)