Krediti za mlade fbih - Pronađite djevojku

petak , 21.12.2018.

Krajišnici žele vratiti spomenik borcima protiv austrougarske okupacije Bihaća










Click here: Krediti za mlade fbih






Međutim, kamata je nešto niža - 2,99%, fiksna je, a mlađi od 35 godina neće plaćati ni troškove obrade kredita, dok će oni za ostale iznositi 0,5%. Kreditna linija je specifična i po tome što je 10 miliona maraka, koje daje Vlada, ustvari kredit Union banci, čiji je većinski vlasnik, koji joj banka treba vratiti u roku od 20 godina po kamatnoj stopi od 0,10%.



krediti za mlade fbih

Istraživali smo ko sve ima pravo na ovaj kredit i po kojim uslovima. Oni mlađi od 35 godina neće morati plaćati naknadu za odobravanje kredita, dok će troškovi obrade biti naplaćeni osobama od 35 do 40 godina starosti.



krediti za mlade fbih

Stambeni kredit nove generacije - Primjerice ako podignete 100 hiljada KM kredita na 20 godina, platili bi 58.



krediti za mlade fbih

Podsjećamo, ranije je najavljeno kako će Vlada osigurati povoljne kredite mladima za stambeno zbrinjavanje, a povoljni stambeni krediti za mlade u Federaciji BiH trebali su biti dostupni već od ovog ožujka. Ranije je federalna ministrica financija Jelka Milićević rekla kako Vlada Federacija BiH i Union banka u državnom vlasništvu planiraju izdvojiti po 10 milijuna maraka za tu kreditnu liniju. Ovim projektom Vlada FBiH želi poslati poruku kako želi pomoći mladima ostati u BiH te tu živjeti i raditi'', izjavila je Milićević. Za pojedini stambeni kredit moći će se dobiti do 150. Rok otplate je do 20 godina, a fiksna kamatna stopa iznosit će 2,99 posto. Kredite će moći uzimati mladi do 40 godina starosti. Oni mlađi od 35 godina neće morati plaćati naknadu za odobravanje kredita, dok će troškovi obrade biti naplaćeni osobama od 35 do 40 godina starosti. Union banka potvrdila je za Bljesak. Ono što možemo potvrditi jeste da su sve aktivnosti pri samom kraju, a Union banka će javnosti uskoro predstaviti novu promotivnu kampanju povodom ove akcije'', rečeno je krajem veljače za Bljesk. Istodobno, Novalić je rekao kako nije bilo razloga za blokadu rada Vlade FBiH te da se vraća se blagi optimizam. Tako da se možemo, zaista, baviti problemima građana. Pozivam ministre i upozoravam ih da su dužni raditi i rješavati probleme građana, a ne slijediti upute šefova stranaka'', kazao je federalni premijer. Novalić je izrazio zadovoljstvo usvajanjem današnje Odluke za izmirenje neisplaćenih poticaja Federalnom ministarstvu poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva u iznosu od 11.



FTV Dnevnik Kako se dijele krediti Razvojne banke FBiH.flv
Ovim projektom Vlada Federacije BiH šalje poruku kako želi pomoći mladima ostati ovdje, u BiH živjeti i raditi - kazala je Milićević. Za pojedini stambeni kredit moći će se dobiti do 150. Veliki broj učenika školuje se kako bi pronašlo posao van BiH. Hipoteka se skida otplatom nakon 30 godina ili ranijom otplatom ako si placala dodatni iznos samo na glavnicu i ako ti uslovi ugovora to dopustaju bez penala. Naknada za puštanje kredita Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Union banka u državnom vlasništvu za tu kreditnu liniju izdvojili su ukupno 20 milijuna konvertibilnih maraka, odnosno po 10 milijuna Vlada i isto toliko Union banka. Rok otplate je do 20 godina, a fiksna kamatna stopa iznosit će 2,99 posto. Kako najavljuju iz federalne vlade krediti će se ravnomjerno distribuirati diljem Federacije BiH. Do nedavno su kamate za stambene kredite za mlade bile izmedju 5. Blizu 85% mladih bračnih parova u BiH živi kod roditelja, jer nemaju dovoljno novca da sebi priušte najam, a kamoli kupovinu stana, pokazatelji su istraživanja nevladinih organizacija. Također, pri prvoj kupovini stana ne plaća se porez na promet nepokretnosti. Hipoteka se jedino može konstituisati na nepokretnosti koja je upisana u javne knjige.

[Hrvatska upoznavanje|Besplatna erotika|Osobni oglasi split]






Oznake: kako, do, hipotekarnih, kredita

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.