STEGNUT REMEN

nedjelja, 08.03.2009.

Oduzimanje ratnih odličja


Mnogo je polemike ovih dana uzrokovao vođa nam suverene republike Hrvatske izjavom kako se svakom generalu koji se ogriješio o zakon treba oduzeti stečena počasna odličja, inspiriran slučajem «Zagorec». Nije mi jasno, kako uvijek u našoj vladi odlučuju što je dobro, a što loše u ratnim pitanjima, oni koji rata nisu ni vidjeli. No…
Jedino me je sada strah, budući da je država počela tako razmišljati: moj je djed neki dan prešao cestu izvan pješačkog prijelaza, a gospon policajac ga je vidio. Pa, ne bih sada volio, budući da se djed ogriješio o zakon, da mu gospon Predsjednik oduzme pošteno stečenu mirovinu. Čudni su putovi gospodnji.


- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Žene i u rudnike!

Doista je sramotno, kako se, spram žena, koje sačinjavaju 52% hrvatskog naroda, odnosi vlada. To, mene, posebice, kao jednog prosječno muškarca koji razumije i duboko je svjestan problema ženske emancipacije, veoma nervira.
Udruga za zaštitu ženskih prava predlaže zakonskim minimumom ispuniti minimalnu kvotu žena u saboru i obnašateljskim funkcijama od preko 40 %, što je doista izvanredno. Ali zašto ostati samo na tome, idimo do kraja ka ženskoj slobodi i njihovim pravima, pa ispunimo tu kvotu, ne samo u vladi, već i u svim drugim poduzećima gdje su one u znatnoj manjini, kao što su: građevinarstvo, rudarstvo, čišćenje ulica, poduzeće za asfaltiranje cesta…itd. mislim, doista, kad ste vidjeli jednu ženu na skeli kako malta fasadu neke trokatnice. Sve same muške svinje, a sirotih je žena toliko nezaposlenih na burzi rada. eto, toliko sam vam ja emancipiran.

ps. želim svim ženama osmi mart!

- 10:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #