lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Prosinac 2007 (1)
Lipanj 2007 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Opis bloga

spužvabobnabrijani

Linkovi

Peppy
Luka
Izzy
Lea
Lucija

Who I Am

Ime :Matija
Prezime:Štefić
Godina:13
Frendovi:Breza,Luka Kopričanec,Posnjak
Smiljanić,Lea,Izabela,Petra,Pepsy,Marinela...
Simpatija:
Free Counters
Free Counters

utorak, 05.06.2007.

. IRON MAIDEN

Iron Maiden, danas sinonim heavy-metala, osnovan je 1975. Njegov osnivač Steve Harris, osim frontmena ima i ulogu basista, uz gitariste Adriana Smitha, Dave Murraya i Janicka Gersa, bubnjara Nicku McBraina te pjevača Brucea Dickinsona. Ukupno su izdali 25 albuma, od toga 5 live-albuma, 5 best of, 14 studio i jednu PC-igru (Ed Hunter) s nekim njihovim izvedbama. Njihova maskota, Eddie, ne može se svrstati niti u jednu skupinu "čudovišta". Izgledom podsjeća na spoj kostura i zombija

2.CRADLE OF FILTH

Cradle of Filth is a heavy metal band formed in Suffolk, England in 1991. It has been embraced and disowned with equal fervour by various metal communities, and its particular subgenre has provoked a great deal of discussion (see below). The band's sound evolved from black metal to a cleaner and more "produced" amalgam of gothic metal, symphonic black metal and other extreme metal styles, while its lyrical themes and imagery are heavily influenced by gothic literature, poetry, mythology and horror films. The band has successfully broken free of its original niche by courting mainstream publicity (often to the chagrin of its early fanbase), and this increased accessibility has brought coverage by the likes of Kerrang! and MTV, frequent main stage appearances at major festivals such as Ozzfest and Download, and in turn a more "commercial" image. It is sometimes perceived as satanic by casual observers, although its outright lyrical references to satanism are few and far between, and its use of satanic imagery has arguably always had more to do with the shock value than any seriously-held beliefs. According to Metal Hammer magazine, it is the most successful British metal band since Iron Maiden.

3.CHILDREN OF BODOM

Children of Bodom, metal bend iz grada Espoo u Finskoj. Postoje mnogi nesporazumi oko određivanja žanra ovog benda, ali u osnovi njihova glazba mješavina je melodic death metala, melodic black metala, power metala i speed metala. Tekstovi njihovih pjesama uglavno su pisani engleskim jezikom i prikazuju motive smrti, rata, ubojstava na jezeru Bodom i osobnih gubitaka.

4. BULLET FOR MY VALENTINE

Bullet for My Valentine are a four-piece metalcore band from Bridgend, South Wales. Formed in 1998 under the name "Jeff Killed John", they originally played Metallica and Nirvana covers, but have since progressed into their own sound

5. SCORPIONS

Scorpions are a hard rock/heavy metal band from Hannover, Germany, best known for their '80s rock anthems, "Rock You Like a Hurricane" and their singles "Wind of Change", "No One Like You", and "Still Loving You". The band has sold over 70 million records worldwide.

6. ALICE COOPER

Razni novinski članci to potvrđuju: sredinom i krajem sedamdesetih Alice više nije interesantan samo kao freak koji kida glave lutkama i liže zmije. Alice je medijima postao interesantan i jer igra golf sa Bobom Hopeom, zanimljivo im je što ga je Salvador Dalí obožavao, žele znati što misli o politici, što misli o seksu, koje pivo pije... Ukratko, zanima ih sve. Fenomen Alice Coopera zato ne treba promatrati samo kao fenomen rock ikone, jer je njegovo životno djelo u stvari mnogo opsežnije - prvi je među muzičarima shvatio da naša civilizacija funkcionira tako što "upija" sve suprotnosti i ekstravagancije u sebe, odnosno tako što je sve u stanju prodati kao proizvod koji je potom čini bogatijom i jačom. Raspolažući tim saznanjem, uspio je pretvoriti čitav taj mehanizam u sastavni dio vlastite "predstave" - na bizaran način, Alice Cooper postupio je sa medijima onako kako oni obično postupaju s glazbenicima

7. EVANESCENCE

Evanescence je alternativna rock grupa iz Little Rocka, Arkansas, SAD, dobitnici muzičke nagrade Grammy. Riječ "evanescence" u engleskom jeziku označava prolaznost, sposobnost da se nestane kao izmaglica. Lee kaže da joj se ime svidjelo zato što zvuči mračno i tajanstveno, i stvara pravu sliku o bendu, što joj je i bio cilj.

8. NIGHTWISH

Nightwish je finski bend, osnovan 1996. u gradu Kitee. Osnivači su mu klavijaturista Tuomas, gitarista Emppu i vokalistica Tarja. Nightwish svira glazbu koja se može ubrojiti u power metal , u symphonic te gothic metal , čak ih se smatra jednim od osnivača Symphonic metala, skupa sa sličnim bandovima kao što su Epica, Therion, Visions of Atlantis te Within Temptation.
Koliko se Nightwish razvijao, pokrenuo je i sasvim novu vrstu metala, danas sve više ljudi Nightwish naziva Soundtrack metal

9. NIRVANA

Nirvana je bio svjetski poznat i popularan američki glazbeni band, začetnik grunge smjera u glazbi.
Sa svojim singlom 'Smells Like Teen Spirit' sa albuma 'Nevermind' (1991.), 'Nirvana' je postala svjetski poznat band, a osnovana je 1987. godine u Seattleu.
Druge grunge grupe iz Seattlea kao što su Alice in Chains, Pearl Jam i Soundgarden su isto tako stekle veliku slušanost, tako da je u vrijeme 1990-tih godina rock ponovno postao jedan od dominantnih smjerova po popularnosti u modernoj glazbi.
Frontman grupe 'Nirvana', Kurt Cobain je bio karizmatična ličnost te svojevrstan 'glasnogovornik generacije'. Cobain je bio osnovna pokretačka snaga, ali i uzrok raspada 'Nirvane'. Nedugo nakon posljednjeg koncerta održanog u Rimu 1994. godine, Cobain je izvršio samoubojstvo ustrijelivši se puškom u glavu.
'Nirvana' je svojevrsni fenomen u glazbi, specifičan po tome što je postao izuzetno popularan u godinama koje dolaze po orginalnim, ali i po novoizdanim radovima do osam i više godina nakon smrti samog Cobaina i raspada banda. Naime, 'Nirvana' i Kurt Cobain su u relativno kratkom periodu glazbene aktivnosti bili izuzetno produktivni i snimili velik broj radova od koji neki nisu ušli u završne verzije albuma iz tih godina, već su se našli na kasnijim izdanjima i reizdanjima

10. S.O.A.D.

System Of A Down je kalifornijski glazbeni sastav, osnovan 1994 , koji spaja razne vrste glazbe u jednu. Njihova glazba obuhvaća metal, nu metal, hardcore metal, te armensku narodnu glazbu. Ime System of a Down potječe od Darona Malakiana, jednog od članova sastava, koji je napisao stih "Victims of A Down", gdje "A" znači Amerika.
Jedno od obilježja sastava je izražavanje političkih stavova u njihovim pjesmama. Oni često kritiziraju trenutnu američku politiku i medije. Često u pjesmama spominju armenski genocid



| komentari (21) | print | # |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.