SPORTSKE TEME

ponedjeljak, 26.01.2009.

VIDEO! S Morskom vilom do titule svjetskih prvaka.....

Kao da je morska vila
Sve je moje snove ostvarila
Na obalama vrele , neprospavane noći
Kao da je dio plime, modro more šumi njeno ime
I sklada tihe pjesme, pjesme o samoći
Kao da je dio sna
Što me nosi zvijezdama

I dok je ljubim ona se pretvara da spava
Grijana zlatnim suncem moje ljubavi
I dok je ljubim, kao more, njeno tijelo podrhtava
Povedi me prostranstvima gdje svi
Pjevaju o ljubavi...

Sve je suvišno...apsolutno sve...Čitajte me nakon finala...pozz...

POGLEDAJTE: Morska vila u izvedbi zlatnih rukometaša....

26.01.2009. u 13:17 • 11 KomentaraPrint#

četvrtak, 22.01.2009.

Pakleni stroj je nezaustavljiv! Svaka čast momci....

Iskreno, nisam bio oduševljen partijama Kauboja u prve tri utakmice Svjetskog prvenstva. Južna Koreja, Kuvajt i Kuba stvarale su nam puno više problema nego što smo svi očekivali. Obrana nije izgledala sjajno, promašivali smo previše zicera. Samo jedno bilo je sjajno: splitska publika koja je stvarala usitinu paklenu atmosferu i nosila našu reprezentaciju prema pobjedi. Dan prije utakmice sa Španjolcima razgovarao sam s nekoliko novinara koji već dugo prate Paklene, pa tako i na ovom prvenstvu. Nisu bili zadovoljni viđenim i svi su uglas rekli da Červar neke stvari mora pod hitno popraviti ako želimo pobjediti Španjolsku.
Možda je sada deplasirano o tome govoriti, ali na dan utakmice osjećala se pobjeda u zraku. Već tri sata prije, zbog proloma oblaka nad Splitom, Spaladium Arena bila je dupkom puna, navijači su stvarali štimung malo kada viđen na rukometnim borlilištima. A onda je krenulo ono zbog čega su svi došli. Utakmica sa Španjolcima. Odmah od početka bitke bilo je vidljivo da je to "nova" Hrvatska, rastrčana, borbena i ono najvažnije, neprolazna u obrani. Još kad su se probudili i naši vratari, koji protiv Kube, Kuvajta i Koreje nisu bili najbolji, pobjeda nije bila upitna. A na kraju smo još i ponizili te Španjolce. Razbili ih. Gledao sam lice jednog od najvećih svjetskih trenera, izbornika Španjolske Valera Rivere,a ono je bilo crveno, crveno od ljutnje i nemoći koju su te kišne splitske večeri pokazali njegovi igrači! IDEMO PAKLENI!!

POGLEDAJTE SJAJNU POBJEDU PAKLENIH!!

22.01.2009. u 09:16 • 21 KomentaraPrint#

četvrtak, 15.01.2009.

Neka Pakleni stroj krene!!!!

Zagreb na minus nekoliko stupnjeva, okovan snijegom, slomljenim i živčanim ljudima čeka najveći sportski događaj otkako je Hrvatska samostalna država. Od sutra pa sljedećih dva tjedna sedam gradova Lijepe naše domaćini su smotre 24 najbolje svjetske rukometne momčadi. Smotra je to velikog značaja za hrvatski sport, rekao bi i za cijelu mladu državu. Svi zajedno nadamo se da će sve proteći u najboljem redu i da ćemo 1. veljače, finalni dan turnira dočekati bez većih stresnih situacija. Tome u prilog išao bi i plasman Paklenih u finalnu utakmicu, u još jednu borbu za najveće postolje. Bila bi to sjajna stvar. Sjajan kraj jedne fenomenalne generacije koja nas je toliko puta učinila ponosnima. I ne samo to. Rukometaši su nas bezbroj puta svojim sjajnim nastupima barem na trenutak odmakli od svakodnevnih problema kojih nije malo. Neka tako bude i ovaj put! Za dobrobit sviju nas NEKA PAKLENI STROJ KRENE!

P.S. Sve o najvećem sportskom događaju čitajte na portalu SPORTSKE NOVOSTI. Od sutra (petak) na portalu će osvanuti i najinformativniji specijal vezan za SP u rukometu! Uz vijesti na portalu, nadam se da ćete čitati i moje komentare na neka zanimljiva događanja kojih će nesumnjivo biti. Uživajte!

15.01.2009. u 22:06 • 32 KomentaraPrint#

utorak, 13.01.2009.

Od kapetanske vrpce do karte u jednom smjeru...To je Dino Drpić!

Ovaj je tekst trebao biti posvećen Dvoranskom prvenstvu Hrvatske i svemu što se događalo tamo. Ali, dogodio se - Dino Drpić. Kao grom iz vedra neba odjeknula je informacija na web stranici zagrebačkog Dinama da se klupsko vodstvo odlučilo riješiti usluga obrambenog igrača, člana reprezentacije. Iako će sada svi reći kako se to i moglo očekivati, za mene je to svojevrsno iznenađene. Iz nekoliko razloga. Prvo, Drpić je, ma što mi mislili o njemu, kvalitetan igrač i bio je jako bitan faktor Modre obrane. Iako ga je jedan radikalniji dio Boysa konstantno vrijeđao, mislim da su i oni sada svjesni, kada se vidi na kojim je igračima Dinamo ostao u obrani, da je Drpić bio itekako dobar. Drugo, on i Mamići bili su u idiličnim odnosima. Kad ga je Zdravko došao izbaviti iz zatvora u koji je završio zbog vrijeđanja policajca, stariji šerif maksimirske šume pokušavao je taj čin svog igrača svesti na ništa. Kao da se ništa nije dogodilo.No, sada je nešto u njihovom odnosu puklo. Upućeniji u Dinamo kažu, da je Drpić pogriješio samo u jednom. Navodno, svoj je egocentričan i bahati stav iznio i na starijem Mamiću i to je kap koja je prelila čašu. Navodno.
Što će se dogoditi s igračem koji je do danas vrijedio nešto? Ako izuzmemo njegove ispade u privatnom životu, Drpić je kvalitetan igrač koji je svojim igrama dogurao i do reprezentacije. A u ovakoj koknkurenciji među Bilić boysima to nije mala stvar. Samo prije nekoliko mjeseci bio je pred potpisom za turski Bešiktaš čime bi riješio egzistenciju, a sadA je "na nuli". Doslovno. Jer tko će uzeti problematičnog igrača. Opet, možda se nađe neki novi Mamić koji to sve može trpiti.....

13.01.2009. u 17:45 • 11 KomentaraPrint#

nedjelja, 11.01.2009.

Hvala ti Niko, pozdrav kapetanu Srni!

Nije bio najbolji igrač Vatrenih, ali, složiti će se mnogi, bio je najvažniji igrač Hrvatske, čovjek koji je tako uspješno povezivao dvije geneeracije unutar reprezentacije. Bio je omiljen svima: suigračima koji su u njemu vidjeli više brata ili oca nego suigrača; navijačima koji vole i cijene igrače koji u svaku utakmicu idu punim srcem i plućima, a takav je Niko bio u igrama Hrvatske; cijenili su ga i u vrhuški nogometnog saveza. Marković i Srebrić na njegove zahtjeve u ime svih igrača nije mogao reći ne. Bio je jedan, jedini, jedinstven. Nitko ga ne može zamijeniti, jer, normalno, nitko nije kao on. Što mu reći za kraj? Niko, bio si najbolji, bio si u rangu najdražeg nam kapetana Zvonimira Bobana i nogometni zaljubljenici te nikada neće zaboraviti.
Ako se koga moglo imenovati za zamjenika legendarnog Kovača starijeg, onda je to svakako Darijo Srna. Taj dečko ima nešto tako slično Bobanu i Kovaču. Omiljen je među suigračima, dobro važe između mlađih i starijih Bilić boysa, a navijači ga više no cijene i poštuju. Uz to, svojim je igrama zaslužio da ponese kapetansku vrpcu. Ako se to i dogodi, a savim izvjesno je da je tako, Srna će kapetan postati na prijateljskoj utakmici s Rumunjima 11. veljače. Vrpca na dresu s brojem 11 dana 11. veljače. Koje li simbolike...Što njemu možemo poželjeti? Neka bude jednako uspješan kao njegovi sjajni prethodnici...

Pozdrav do sljedećeg puta...

11.01.2009. u 10:29 • 8 KomentaraPrint#

nedjelja, 04.01.2009.

Mjerna jedinica za moral je Mamić! Mislite??

Zdravko Mamić u intervjuu za Jutarnji list opet je u javnost izašao s izjavom nalik tom već starijem gospodinu. Odlazim na ljeto iz Dinama - izrecitirao je izvršni dopredsjednik i time opet pobudio maštu nekoliko stotina ili tisuća? navijača Dinama, nezadovoljnih vladanjem Mamića. Neki će tu pričicu "popušiti", ja ne. Ne vjerujem u nju iz jednog jedinog razloga: Mamić nema muda da za sobom zauvijek zatvori vrata maksimirske šume. Zašto? Pa tko i što bi on bio bez Dinama? Odgovor znate.... U istom tekstu, Maminjo spominje spregu Hajduka i visoke politike (a ZNA SE na koga se aludira) koja njega i Dinama koči u normalnom radu?! Ja se pitam kako on već godinama funkcionira, iz koje vreće novca on plaća svoje mini bogataše koji u 20 utakmica zabiju jedan pogodak?! I odgovor na to je jednostavan: tu je svemoćni Milan Bandić i njegovih 80-ak službenih milijuna kuna godišnje, cifra neslužbeno ide čak do nevjerojatnih 180 milijuna, koje hrane i Mamiće i sve "vitezove" na modrom čamcu... I sad kad je čamac naišao na oluju, a to je žešći otpor uskrsnulog Majstora s mora, Mamić se jadan našao sam na svijetu. Ma, nevjerojatno....Zbog takvih nam nogomet i jest tu gdje je... On se našao pričati o moralu...

No, dosta o nogometu... Iza nas je Peti Snow queen Trophy, koji nam nažalost nije donio puno veselja. Kad nema Janice nama skijaškog slavlja. Ali, treba čestitati našim curkama na poštenom nastupu, borbi i zalaganju. Rezultati će doći.

A pred nama je najveći sportski događaj od osamostaljenja Hrvatske. Svjetsko prvenstvo u rukometu. Dvorane će se u zadnji čas našminkati za natjecanje, a uz to, hrvatsku javnost još uvijek brine Ivano Balić Iako ponajbolji rukometaš svijeta lagano trenira, nitko iz stručnog stožera ne može sa sigurnošću potvrditi da će Ivano Paklene povesti u pobjede. A ta činjenica je po meni presudna. Ako bude u sastavu, Hrvatska s Balićem može do kraja!

Pozdrav svima do sljedećeg puta....

04.01.2009. u 21:53 • 8 KomentaraPrint#

četvrtak, 01.01.2009.

Novogodišnja mudrost (he he): Kaleb i svi imaju pravo na svoje mišljenje!

Odmah na početku moram priznati da s rukometom nisam u potpunosti na ti. Isto tako moram priznati da nisam gledao prijenos otvaranja zagrebačke Arene u kojoj je Hrvatska igrala protiv Rusijie, a sukomentator Boži Sušecu bio je nekada sjajni igrač Paklenih, Nikša Kaleb. Uglavnom, nekoliko dana poslije igrači, stručno vodstvo i izbornik poslali su svim medijima mail u kojem su s ogorčenjem pričali o istupu tog istog Kaleba na toj istoj utakmici. Kaleb je negativno govorio o nekim igračima Hrvatske i odmah je "stao na zub" svima. Ok, možda i nije korektno od Kaleba da govori negativno o klapi kojoj je sve donedavno bio član, ali, Bože moj, zar čovjek ne smije reći svoje mišljenje pa makar ono bilo negativno?! Mrzim to da se svima moraju govoriti, tepati hvalospjevi, a čim izrečeš nešto negativno odmah si nitko i ništa. To nije u redu. Istina je da smo olimpijski pobjednici i svjetski prvaci u igranju, ali u nekim smo stvarima sasvim na začelju i bojim se da ćemo iz njega teško naprijed. Ljudi moji, Gobci, Červari i svi drugi, mi živimo u demokratskom društvu i svi mi imamo pravo reći što mislimo. Na zapadu je to već stara stvar, a vidite kada ju mi prolazimo? U svemu, ali baš u svemu mi zaostajemo, a mi sami sebi to ne želimo priznati.

Da me krivo ne shvatite, ja Paklenima želim sve najbolje, najmanje da budu svjetski prvaci. Isto tako, smatram i da je njihovo pravo reagirati na nečiju negativnu ili pozitivnu opasku. Ali, bojim se da se Kalebu zbog njegovog drugačijeg mišljenja, kao mnogima drugima, zaboravi sve ono što je on dobro napravio za hrvatski rukomet.

SRETNA VAM NOVA 2009. GODINA! SVE NAJ...POZZ

01.01.2009. u 22:05 • 19 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Rujan 2009 (1)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (4)
Lipanj 2009 (5)
Svibanj 2009 (11)
Travanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (3)
Veljača 2009 (5)
Siječanj 2009 (7)
Prosinac 2008 (6)
Studeni 2008 (5)
Listopad 2008 (5)
Rujan 2008 (16)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Pozdrav svima...

Zovem se Ivan...Rođen sam 1986. godine......Studiram novinarstvo i pomalo se bavim tim poslom. Naravno, veliki sam ljubitelj sporta, naročito nogometa. Navijam za Hajduk, Liverpool, Barcelonu, Hrvatsku, Španjolsku, a najviše poštujem Niku Kranjčara...Na ovom blogu ću iznositi svoje mišljenje o svim sportskim događajima u Hrvatskoj i svijetu...! PoZdRaV!!
partyparty