Osobni Filmski Top 15:
  • 1. Donnie Darko
  • 2. The Fifth Element
  • 3. Evil Dead II - Dead by Dawn
  • 4. Cannibal! - The Musical
  • 5. Blazing Saddles
  • 6. Return of The Living Dead II
  • 7. Cactus Jack
  • 8. Tremors
  • 9. Batman
  • 10. Lake Placid
  • 11. Resident Evil - Apocalypse
  • 12. Sars Wars
  • 13. Clerks
  • 14. Airplane
  • 15. Evil Aliens
  • 16. Nudist Colony Of The Dead
  • eXTReMe Tracker

    Catwoman: Principles (2006.)

    Ja inače obožavam fan filmove, pogotovo one o super herojima i to iz vrlo jednostavnog razloga - big-budget Hollywoodski filmovi uglavnom upropaste lik jer pokušavaju napraviti nešto za šire mase te totalno promijene priče ili origine likova. Najbolji primjer ovoga je Catwoman sa H. Berry. Kao prvo Catwoman je Selina Kyle i ne treba izmišljati nikakvu drugu što čini Hally potpuno krivu osobu za glumljenje njezinog lika, kao drugo mogli su jednostavno adaptirati neki strip, a ne izmišljati toplu vodu. Jedino što mi se svidjelo u filmu je negativka, ne zbog glume ili glumice nego jednostavno zbog toga jer je baš djeluje kao neki "stripovski lik".

    Catwoman: Principles je kratki jednostavni filmić kojeg je napravio mladi filmaš Chris .R. Notarile, koji je i sam fan Catwoman i drugih DC likova, za fanove i napravio je izvrstan posao jer filmić je odličan, a napravljen je sa vrlo malim, gotovo nikakvim, budžetom. Glumica koja glumi Catwoman, Niki Notarile (Chrisova zaručnica) je izvrsna i odlično izgleda u kostimu Catwoman (Chris se odlučio za Catwoman u ljubičastom pripijenom trikou njami koji je Catwoman nosila u stripovima tokom prve polovice devedesetih).

    Radnja je vrlo jednostavna, Selini je dosadno i odlučuje malo izaći kao Catwoman i opljačkati pokoji stan, no, na njezinu nesreću, u prvom stanu u koji provali naleti na ekipu pljačkaša koji su odlučili također opljačkati isti stan. Budući da Selinu nerviraju nesposobni, preglasni i nepažljivi pljačkaši koji nepoštuju umjetnost provala ona se odlučuje naučiti ih lekciju cool

    Fan filmovi obično pate od nekoliko nedostataka, u prvom redu to je naravno gluma, ali to meni nikad nije predstavljao problem pa se neću osvrtati na to. No, ono što i meni smeta su loš zvuk i obično vrlo loše koreografirane borbe što je najčešći slučaj u ovim superherojskim fan filmićima. No ovaj film me ugodno iznenadio, zvuk je jako dobar i u samo par trenutaka pretih (odličan je zato što je uglavnom naknadno snimljen budući da je večina Catwomanin unutarnji monolog što je odličan izbor ovdje), ali još bolje od zvuka, borbe su odlično napravljene i izgledaju vrlo uvjerljivo. Ovo posljednje stvarno pokazuje da je u film uloženo puno truda i ljubavi. I još jedna fora stvar - film sadrži i scenu tuširanja što je rijetkost u ovakvim filmovima njami.

    I jedna vrlo cool stvar za kraj, Chris je odlučio snimiti i kratki Catwoman serijal sa istom glumicom. Serijal se zove The Diamond Exchange i za sada su napravljene 3 epizode koje traju 3-4 minute svaka. I odlične su. Bave se velikom krađom dijamanata i sukobom Catwoman i ubojice Deadshota, još jednog strip-lika. Nadam se da će Chris nastaviti snimati ove kratke vrlo zabavne avanturice.

    Osim Catwoman, Chris je snimio i kratki fan film o DC superheroini Power Girl cerek, a uskoro namjerava napraviti i crossover filmić između Catwoman i Power Girl. Jedva čekam. yes

    Catwoman: Principles možete pogledati na vmixu.

    Catwoman: The Diamond Exchange:
    Episode I: The Eye
    Episode II: Deadshot
    Episode III: Home Invasion

    Također su dostupni i neki extrasi:

    Catwoman Behind The Scenes I - Fight Choreography
    Catwoman bloopers

    - 03.05.2006., srijeda, 14:32 - Komentari (2) - Isprintaj - #



    << Arhiva >>

    Creative Commons License
    Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

    Dnevnik.hr
    Gol.hr
    Zadovoljna.hr
    Novaplus.hr
    NovaTV.hr
    DomaTV.hr
    Mojamini.tv

    Opis Bloga:
    Potaknut brojnim blogovima s recenzijama filmova te vrlo čestim gledanjem filmova otvorio sam ovaj blog u kojem ću komentirati pogledane filmove (bilo po prvi ili tko zna koji put).

    Inače, volim zabavne filmove, žanr nije bitan (ali preferiram horore, horor komedije i parodije), glavno da se dobro zabavim uz njega; također gluma mi nije gotovo uopće bitna kao ni specijalni efekti - kao što rekoh, bitan je faktor zabave uz film!