MySpace Layouts

Thanks DollieCrave.com!


borat ili ??? - vjera, kuhanje & glazbenici današnjice - Blog.hr

vjera, kuhanje & glazbenici današnjice

subota, 11.11.2006.

borat ili ???

usporedite:

bandinjo boratey


Atmosfera oko Bandićeva dolaska u Kozari puteve bila je kao u hit filmu
Da potječe iz Hrvatske, a ne iz Kazahstana, popularni Borat možda ne bi bio novinar nego - gradonačelnik Zagreba.

Tome u prilog govore ove dvije fotografije: jedna je scena iz filma “Borat”, a drugu smo pronašli u arhivi Jutarnjeg lista. Prva prikazuje Borata u fiktivnom kazahstanskom selu Kuzcek (zapravo su ti kadrovi snimljeni u rumunjskom selu Moroeni), a druga prikazuje Milana Bandića kako netom pošto je postao gradonačelnik Zagreba, 7. rujna 2000., gacka blatom Kozari puteva, siromašnog predgrađa u kojemu je taj dan održao sjednicu Gradskoga poglavarstva.

Atmosfera oko Bandićeva dolaska u Kozari puteve taj je dan bila slična filmskoj atmosferi u Kuzceku uoči odlaska Borata na novinarski zadatak u Ameriku: živnulo je selo, uzvrpoljilo se i staro i mlado, a u centru pažnje bio je simpatični gospodin u odijelu, kojega kamere prate na svakom koraku.

Sjednica Bandićeva poglavarstva u Kozari putevima bila je prva sjednica zagrebačke gradske vlade održana izvan zgrade Poglavarstva na Trgu Stjepana Radića 5. Tema je bila primjerena mjestu radnje: legalizacija bespravne gradnje. A gradonačelnik Bandić je naglasio: - Ljudi ovdje imaju srca i topline. Ponekad su veći od nas koji imamo sve to što oni nemaju (asfalt, struju, vodu, kanalizaciju, op. a.). Ponosni smo na Pantovčak, ali ponosni smo i na ljude koji žive na periferiji i nemaju uvjete dostojne čovjeka...

Borat bi na to vjerojatno dodao: Jagšemaš, gradonačelniče, jagšemaš! Živio Kazahstan i prijateljski zagrebački Kozariputistan!

- 17:37 - yea like comment (9) - print??? wtf??? - #