spacemonkey

ponedjeljak, 03.08.2009.

Tajna crvene haljine

--- nastavak 2 ---

S knedlom u grlu otvarala je vrata, spremajući u glavi za njega jednu jedinu rečenicu kojom bi mu rekla sve što joj se nakupilo u posljednjih nekoliko godina. Nadala se da neće zaplakati, a još uvijek je plamtio tračak nade da se predomislio i da će joj se vratiti.

- A, vi ste barba Luka - rekla je suvereno, a bezvoljnost joj je preplavila nutrinu.

- Eto mene moja Jadranka. Doša san da vidim kako li je prošlo s Ivom i šta ti je na pameti - rekao je sijedi žaboliki starac teškog imotskog naglaska i slične naravi, s vrckastim pogledom ispod četvrtastih naočala, ulazeći u kuhinju i sjedajući na isti bijeli stolac u kojem netom sjedio Ivo.

- Ne znam šta bi vam rekla - izustila je spustivši obrve što je njenom sjetnom licu dalo još tužniji izgled.
- Ja sam sve što sam mogla napravila, davala sam i mislim da bi rijetko koja na mom mjestu toliko dugo izdržala. On je svoje rekao. Kao da sam ja mogla birati - govorila je, a glas je postajao sve tanji kako se stiskalo i njeno grlo. Suznih očiju rekla je samo - Život ide dalje i mi ćemo - te brzim korakom otišla u spavaću sobu da ju starac ne vidi kako plače. Stala je uz zastor, a suze su tekle, a tek povremeno je udahnula uz jecaj. Nije željela biti ovako slaba. Ženi njenog statusa to nikako nije pristajalo i što je više razmišljala bivala je sve ljuća. Tad se sjetila kako ju je Ivo znao zvati Suzana, zbog tih rijetkih situacija kada je zaplakala od nemoći da ga uhvati i zadrži za sebe.
- Smrad jedan - izgovorila je naglas. Kako ju je ljutnja sve više obuzimala, zvuk poruke na mobitelu odvratio joj je pažnju.

- Zdaj sam slišal novice. Menim da je bilo tudi vreme. Kad se vidimo? - pisalo je poruci koja je izmamila mali smiješak u kutku usana. Bio je to Borut, muškarac kakvog bi svaka žena poželjela; uspješan, mlad, vitak i europejac u svakom smislu te riječi. Iako je sumnjala da je peder, čudilo ju je s koliko je upornosti zbog nje odbijao Ivine molbe za dogovor oko nekih zemljišnih sporova koje je Domovina d.d. vodila s Borutovom tvrtkom Europa&Co.Plc.

- Dok god je on takav prema tebi, ja mu neću dati ni pedalj te zemlje - govorio je smiješnim slovenskim naglaskom pokušavajući joj dati do znanja koliko ju želi, a želio ju je kao mnogi što žele ono što ne mogu imati - jako.

Ljutnja je sada dobila svoj najslađi oblik. Osveta je dobila svojih pet minuta.

- Sutra na Bledu - napisala je kratko i otvorila ormar. Mislim da ću obući ovu crvenu haljinu - pomislila je samozadovoljno se smješkajući i mjerkajući se pred ogledalom - želim da vrišti na seks.

---nastavlja se ---

03.08.2009. u 14:58 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< kolovoz, 2009 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Slijedom nepoznatih okolnosti na zemlji se paralelno uz ljudsku rasu razvila i rasa spacemonkeysa potpuno identičnih ljudima u svakom pogledu, ali svjesnih činjenice da ih nije stvorio bog i da nisu s ove planete. I'm a celebrity, get me out of here!

Linkovi

Blog.hr

I'll be watching

stats for wordpress