spacemonkey

srijeda, 29.10.2008.

Djevojka i guska

Ti si odrasla na selu, tvoji najbolji prijatelji su roditelji i nekoliko davno preminulih gusaka. Plakala si kada je tvoja baba zavrnula glavu jednoj od njih i bacila njeno mrtvo tijelo u uzvrelu vodu. Tada si se povukla u sebe. Rijetko si razgovarala s ljudima, a najmanje s bakom. Smatrala si ju okrutnom ženom neosjetljivom na bol. Njena pregača nosila je teški miris štale pomiješan s kiselim mirisom vrućeg variva koji je redovno kuhala. Tvoja majka je bila lijepa u mladosti, a danas je od nje ostala samo taština, ista ona koju su prilagodila sebi i uspješno ju emaniraš. Istina, unaprijedila si se, zakamuflirala ju u samozatajnu skromnost, ali od nekih riječi ne možeš pobjeći. Uspješno se služiš s "ja" kada želiš uvrijediti druge, totalno slijepa na činjenicu da si promašila poantu čim si izrekla rečenicu. Na koncu tvoje prezime je biblijska rijeka. Tvoj otac je strog, šutljiv i marljiv, a zapravo je seljak, pijanac i škrtac. Zahvaljujuć njemu imaš novac koji ne možeš potrošiti u svom kraju.

Potrebno je 30 kilometara u tvom novom terencu da dođeš do prvog većeg mjesta. Tamo voliš sjesti na korzo i promatrati ljude, nastojeć uhvatit zrnce njihove supstance i životne energije. No, oni tako brzo prolaze, more ih prizemne brige i tko zna što još.. i najviše želiš kad bi ih samo mogla zaustaviti i dobro promotriti. Da znaš fotografirati slikala bi njihove emocije, sve one koje nemaš - osim ljutnje, nju dobro poznaješ. Voliš putovati, iako je teško pronaći pratnju, a dok si u nepoznatom gradu želiš iskusiti sve, ali za to nemaš hrabrosti. Htjela bi se riješiti svih svojih inhibicija, al ne piješ i žališ zbog toga.

Ti voliš muzeje, oni su statični i šuplji poput tvog duha, i to ti pruža neshvatljivu utjehu. Skupljaš tuđa iskustva kao što samoborski kolekcionar skuplja porculanske figurice. Sve tvoje prijateljice drage su i pristojne, a boje se da će te povrijediti ako ti kažu da si "čudna". Za njih i druge imaš bezbroj pitanja, ali tvoju logiku rijetko tko može shvatiti. Ipak, rado se smiješ iako isprazno i tužno, tonom koji odaje onu malu djevojčicu čija majka u crvenoj haljini mirišuć na Chanel parfem drži tvoju ruku dok starica u plavoj prošaranoj pregači zavrče vratom tvoje najbolje prijateljice. Ti si djevojka i guska.

29.10.2008. u 15:58 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< listopad, 2008 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Slijedom nepoznatih okolnosti na zemlji se paralelno uz ljudsku rasu razvila i rasa spacemonkeysa potpuno identičnih ljudima u svakom pogledu, ali svjesnih činjenice da ih nije stvorio bog i da nisu s ove planete. I'm a celebrity, get me out of here!

Linkovi

Blog.hr

I'll be watching

stats for wordpress