southern cross

31.03.2005., četvrtak

UBOJSTVO IZ MILOSRDJA

SLUCAJ TERRY SHIAVO

ILITI LEGALIZACIJA UBOJSTVA BOLESNIH



Agonija Terry Shiavo se nastavlja i nastupio je cetrnesti dan u njenoj bespomocnoj borbi da prezivi nakon sto joj je sudskom odlukom odstranjena tuba kojom se dosad prehranjivala.


Najstrasnije u cijeloj ovoj bolnoj i zalosnoj prici jest to sto je ona zakonskim putem, odlukom suda ostavljena bez hrane i vode, prepustena sporom umiranju koje eto vec traje cetrnaesti dan.


Vec je ovo dovoljno da svako odnas zastane, zamisli se, i zapita tko to ima pravo da odlucuje o zivotu drugog, tko to ima pravo da odluci da netko vise nije ziv i tko to ima pravo usmrtiti nekog tako surovom smrcu. Stop...stanite malo, razmislite o ovom jos jednom. Tuzno i jezivo. Pokusajte si predociti kako je uzasno da vas netko ostavi da umrete polako bez hrane i vode.


Da bismo sto bolje prikazali sto se zapravo dogadjalo u zivotu Terry Shiavo krenut cemo kronoloskim redom....


1990 g. Terry. tada u dobi od 27, dozivljava srcani udar uslijed nedostatka potasijuma u tijelu a kao posljedicu vjerovatno nedijagnozirane bulimije. Zapada u besvijesno stanje iz kojeg se vise nikad nije povratila. Zbog nedostatka kisika prilikom srcanog napada mozak joj odumire da bi se vremenom sveo na dvadeset posto prijasnje velicine. Za ovakvo stanje medicina nema lijeka i prakticno Terry se nalazi u nekoj vegetativnoj fazi u kojoj joj bez nekog velikog cuda ili bozije pomoci nema oporavka. Odnosno u dosadasnjoj medicinskoj praksi dosad takav slucaj nije zabiljezen. Istovremeno vazno je napomenuti da Terry nije u komi, ne pati od drugih bolesti. Njeno srce, pluca , jetra i bubrezi rade bez pomoci aparata. No zbog odumiranja mozga izumrli su i centri koji pokrecu rad misica tako da ne moze samostalno hraniti se nego joj je morala biti prikljucena tuba kroz koju prima hranu. Usljed dugorocnih terapija u mogucnosti je micati ocima, ispustati neartikulirane glasove. Gleda, trepce, meni djeluje kao zivo bice.


1993 g. Michael Shiavo, suprug, kao zakonski skrbnik pokrece parnicu protiv lijecnika koji kod Terry nisu dijagnozirali bulimiju koja je dovela do srcanog udara. Izvansudskom nagodbom na ime stete i buduceg lijecenja Terry je dodjeljeno milion dolara. Zapravo Terry dobiva sumu od 750000 $ a Michael za sebe 300 000. O Terrynom dijelu novca naravno odlucuje skrbnik.


1998 g. Michael pokrece postupak pred sudom u kojem trazi da sud, naglasavam sud a ne michael, donese odluku da li da se prestane sa umjetnim odrzavanjem na zivotu svoje supruge Terry, navodeci pri tom da je to njena zelja koju mu je izrekla nekoliko godina prije nesrece. Kao druga strana pojavljuju se Terryni roditelji koji tvrde da bi u ovakvom slucaju njena zelja bila da ju se ostavi na umjetnom odrzavanju. Tesko je reci sto je pravi motiv pokretanja takvog zahtjeva. Da li je to novac, inat terrynim roditeljima, utjecaj zene s kojom michael nevjencano zivi i s kojom ima dvoje djece iako se nikad nije rastao od terry, zelja da se pmogne nesrecnici time da joj se skrate muke. To je ono sto Michael nosi u sebi i sto vjerovatno nikad necemo saznati.


2000 g. Nakon dvogodisnjeg sudjenja sud na osnovu Michaelovog iskaza i iskaza jos nekoliko svjedoka koji su pod zakletvom tvrdili da je terry stvarno izrazila zelju da se u slucaju da bude na umjetnom zivotu prekine s takvom agonijom i da ju se milosrno usmrti, sud donosi odluku da se postupi po terrynoj volji i da joj se odstrani tuba za hranjenje. Roditelji se zale na ovakvu presudu suda.


2000-2005 g. Poslije petnaestak sudskih procesa i nekoliko slucajeva odstranjivanja pa vracanja tube za hranjenje slucaj je dospio i do vrhovnog suda Floride koji odbija da se ocituje o ovom slucaju. Istu odluku donosi i Vrhovni sud US kao i sam predsjednik Amerike. potrebno je napomenuti da se u sve umijesala i politika kao i mediji sto je samo dolilo ulje na vatru. Uglavnom americki kongres se ocitovao o stvari i uputio stvar na jednu vrstu drugostepenog suda kao posljednje instance koja ce rijesavati o slucaju.


23.05.05. Podijeljenom odlukom 2-1 Eleventh circuit (vrsta apelacionog drugostepenog suda) potvrdjuje prvostepenu odluku suda kojom se potvrduje terryna zelja da se skine s umjetnog odrzavanja na zivotu, odnosno da joj se odstrani tuba za hranjenje. Prava na zalbu vise nema. Roditelji su ocajni.Sva legalna sredstva su potrosena.



UMJESTO EPILOGA

Da li nekog t ko gleda, dise, ispusta glasove treba usmrtiti....pogotovo ako za odravanje na zivotu takve osobe ne treba nista posebno osim te jebene tube i hrane...

Sto je natjeralo Michaela Shiava da ugasi zivot svoje zene Terry. Novac...pa odbio je ponudu od deset miliona dolara da se predomisli i prepusti skrbnistvo roditeljima. Istinska ljubav i zelja da se ispostuje zelja voljene osobe...ali kako pustiti nekog koga volis da umre...

Moze li se neka izjava data davno i u drugacijim okolnostima smatrati posljednjom voljom...


Skrbnistvo....da li je veca ljubav roditelja od ljubavi muza koji koji k tome zivi s drugom zenom i s njom ima dvoje djece...

Da li je pravo odluke...iznad prava na zivot

Nije li ovo presedan po kojem ce se poslije odlucivati o smrti mentalno bolesnih, retardiranih, nepokretnih...

U americi trenutno postoji 15 000 ljudi u vegetativnoj fazi koji se umjetno odrzavaju na zivotu















ODLUKA suda sprovedena je u djelo. Terry Shiavo prepustena je laganom umiranju...bez hrane i vode...u potpunom mraku...bespomocna...Primila je posljednju pomast...Uskracena u mogucnosti da izrazi svoju volju. Dise, gleda, trepce...pati...I sigurno osjeca...Niko me ne moze uvjeriti da bas mozda onih preostalih dvadeset posto mozga ne osjeca...osjeca...pati....napustena....izdana...gasi se jedan zivot...Boze, pa zar zivot vise nije svetinja....


















- 15:12 - Komentari (2) - Isprintaj - #

30.03.2005., srijeda

TKO JE TU KOME VUK

Povod ovom tekstu je clanak sa naslovnice bloga u kojem se kaze kako je uvazeni bloger Zombix imao problema s policijom nakon sto je kritizirao monopol HT (sto je pravi uzrok), naslikavsi k tome hitlerovske brcice na fotku mongoloidno dinaroidnog primata koji se odaziva na ime Ivica Mudrinic(sto je samo povod posjete policije).

Jedino sto bih ja ovom prilikom zamjerio uvazenom blogeru Zombixu jest moralna degradacija imena i lika Ade nam Hitlera.

Nikako nije smio spustat Hitlera na tako nizak nivo...

Ono sto zapravo zabrinjava jest ugrozavanje osnovne slobode misli i govora u Hrvata sto nas koji pamtimo doba jednoumlja izricito iritira. Covjek se jednostavno zapita vracaju li se to sile mraka ponovo na zivotnu scenu Lijepe nam nase. Zar se to vise ne smije nikog i nista krtitizirati i koje su to sile zla opet postale nedodirljive i zasticene kao licki medvjedi ili nosioci partizanske spomenice iz '41.

Pogotovo zato sto je Zomibxova kritika stvarno na mjestu i sto nam nas tudjinsko vlasnicki HT stvarno drzi monopol izrabljujuci ionako nam osiromasen i pokraden narod koji placa vjerovatno najskuplje telekomunikacijeske usluge na svijetu. I sve to uz svesrdnu pomoc drzave i njene politicko mafijaske oligarhije, koja takodjer misli da je bogomdana, te da je narod zbog drzave a ne drzava zbog naroda.

Razlog zasto navodimo drzavu kao sukrivca jest taj sto je drzava tu da stiti populaciju od monopola prisiljavajuci monopoliste da uz sto nizu cijenu pruzaju sto bolju uslugu cak i uz prijetnju oduzimanja koncesija ako je neophodno. No kako nam drzavu vode isti ti primati mongoloidno dinaroidnog tipa kojima je cak znanje jednog stranog jezika nepremostiva prepreka u zivotu, malo je vjerovatno da itko od njih ima i volje i znanja bar pogledati kako se to radi kod drugih.

A kako to rade drugi...

Navest cu ovdje primjer australijskog telekoma jer njega poznajem a vjerujem da isti model primjenjuju i druge visoko razvijene zemlje cije vlade pod pritiskom slijedecih izbora jednostavno moraju stiti prava svojih potrosaca, odnosno potencijalnih glasaca.

Dakle, u Australiji postoji drzavna kompanija za telekomunikacije TELSTRA. Vecinski vlasnik telstre je drzava, oko dvije trecine, dok je ostatak privatiziran. Telstra je istovremeno i vlasnik kompletne telekomunikacijske infrastrukture (kablovi, releji, prikljuci). To pravo je dobila uz prethodno date garancije da ce brinuti i o manje profitabilnim ruralnim dijelovima Australije gdje prakticno nema dobiti i gdje je puno skuplje izgraditi infrastrukturu tamo nekim zabitima uz naravno nikakav profit. Sto je vrlo razlicito od ponasanja naseg monopolista koji bi vjerovatno ustvrdio da je do tamo nam neke Spisic Bukovice nemoguce dovesti telefonski prikljucak.

Kao nosilac i vlasnik infrastrukture Telstra na svaki prikljucak ubire pausal u mjesecnom iznosu od 26 AUD iliti oko 14 eura ili ti ekvivalent vrijednosti tri kutije cigareta. S tim da od tog iznosa mora financirati kompletno odrzavanje mreze. I da se razumijemo kad ih se nazove za prikljucak nema tu ne mozemo, nemamo uvjeta, pricekajte, nego isti ili drugi dan dolaze i prikljucuju.

Pored telstre postoje i drugi i nosioc fiksne telefonije a to je OPTUS. Oni daju samo uslugu. U principu su cijene za sve vrste poziva nize od telstrinih za nekoliko centi. Ako potpisete s njima oni preuzimaju obavezu naplacivanja pausala koji potom prosljedjuju telstri.

Postoji jos nekoliko manjih regionalnih kompanija tipa optus koje takodjer opstaju nudeci nizu cijenu od gore navedenih, ali cija je uloga takodjer vazna u takozvanoj trzisnoj utakmici.

Uglavnom sve se svodi na to da vas neprestano zovu, nude jeftinije paket aranzmane ako potpisete ugovor s njima i moram priznati da su ponekad i naporni.

Situacija u mobilnoj telefoniji je slicna. Konkurencija velika, svjetski igraci, telstra, optus, vodafone, orange....uglavnom sve se svodi na ono "samo nas primi". Nude besplatne mobitele, povoljne planove, razne mogucnosti. MOzes pregovarati, ucjenjivati, izvoljevati.....samo potpisi.

I ono sto je najvaznije...sve mora biti fer. Razgovori se naplacuju po sekundi a ne po minuti kao sto to nas HT radi. I ne daj boze da ih uhvatis u prevari...da su ti nesto krivo naplatili...

Pokusajmo to sada pretociti u brojeve....cijene...

Iznosi ce biti u astralskim dolarima sto uglavnom iznosi jedan dolar = 4.5 kuna

Cijena lokalnih poziva: telstra 22 centa
optus 2o centi
digiplas 18 centi
aapt 19 centi

ALI SAMO DA ZNATE....NE PO MINUTI....NEGO PO RAZGOVORU...MOZETE LI
TO ZAMISLITI
ISTO SE ODNOSI I ZA INTERNET PRIKLJUCAK
DAKLE SVAKI RAZGOVOR MA KOLIKO TRAJAO ILI SVAKI PRIKLJUCAK NA IN
TERNET MA KOLIKO TRAJAO PO GORE NAVEDENOJ CIJENI

Cijena medjugradskih poziva: na zalost to je po minuti s tim sto izracunavaju tocno po sekundi

telstra 35 centi
optus 32 centa
digiplus 27 centi
prodigy 22 centa

cijena internacionalnih poziva: telstra 70 centi
optus 6o centi
digiplus 47 centi
prodigy 39 centi

s tim sto imas pravo na odabir jedne zemlje s kojom ces pricati po
povlastenoj cijeni koja je za oko dvadeset posto jeftinija od uobica
jene


cijena mobilnih razgovora: tu od sume ponuda ne mozes ponekad vidjeti drvo....
uglavnom.....za nekih sto dolara iliti sezdeset evra iliti
ekvivalent sest kutija cigareta pricas toliko i saljes tekstove
da se ni u jednom trenutku ne pomislis koliko ce ovo kostati

Uglavnom, da zavrsimo s mojim mjesecnim racunom. Drzeci se pravila kupujte domace ja sam potpisao cijeli paket sa telstrom iako je ona zasigurno gotovo za trecinu skuplja od ostalih. Ali nekako volim kad se lova ne odljeva van....
pausal 26 aud
local calls 0,25/pp 25 aud
interstate 12 aud
international 160 aud
mobil calls 12 aud
(ti je kad sa kucnog
zoves mobitel)
internet unlimited 29 aud
fokstel kablovska 69 aud
(sto programa)

ukupno 333 aud mjesecno
18o eur
33 kutije prosjecnih cigareta

uz napomenu da je ovo enormno visok racun za australijke prilike


Umjesto zakljucka....Postavio bih pitanje drzavi i politicarima kome to nije u interesu zastita potrosaca?
Kome nije u interesu da se lokalni pozivi placaju po razgovoru a ne po minuti. Kome nije u interesu da se razgovori naplacuju po sekundi a ne po minutu. Kome nije u interesu da postoji tzv peak i off peak mogucnosti....Kome je u interesu da se nasi gradjani tako izrabljuju....Tko je tu kome vuk?




































- 16:48 - Komentari (3) - Isprintaj - #

29.03.2005., utorak

KUPOVINA AVIONA ILI ZBOGOM PAMETI

Jucerasnji vecernjak objavljuje clanak u kojem kaze da se u ministarstvu obrane razmislja o zamjeni dotrajalih i kupovini novih borbenih zrakoplova za potrebe hrvatske vojske. Razmislja se o potrosku od oko 350 miliona eura.
Iskreno se nadam da do realizacije ove ideje nikad nece doci i da se taj novac ako ga uopste ima moze upotrijebiti u mnogo pametnije svrhe. Ono sto zacudjuje jest smjelost i priglupost odgovornih ljudi u politici i vojsci da uopste predloze tako nesto. I da jos jednom ponovim ideja o kupovini novih zrakoplova je glupa...ljudi koji su ju osmilsili su apsolutni idioti koji bi vjerovatno provizijom od takvog ugovora o kupovini sebi priskrbili znacajnu imovinsku korist. Razlog zasto ovako ostro reagiram je jednostavno zato sto vise ne mogu mirno gledati kako politicki i vojni primitivci, ljudi bez ikakvih politickih, geopolitickih i strateskih predznanja odlucuju o stvarima od vitalnih inetesa za jednu drzavu.
Dakle, grubo i po kratkom postupku treba takve ljude sa tako losim idejama otjerati sa pozicija na kojima jesu i na njihova mjesta postaviti mlade, sposobne, skolovane i razumne ljude.
A sad evo i zasto...
Prvo svjedoci smo novog svijetskog poretka u kojem vise nece biti lokalnih ratova i u kojem ulogu svjetskog policajca preuzimaju ujedinjene nacije, amerika, EU i NATO. To znaci ulaskom Hrvatske u EU i NATO prestaje bilo kakva potreba za nekom velikom i skupom vojskom sto znaci svaka clanica ce se u slucaju bilo kakvog sukoba koristiti potencijalima saveza u kojem se nalazi, u nasem slucaju konkretno NATO pakta, koji kao sto znamo posjeduje veliku ratnu tehniku. Da zakljucimo ne da nema potrebe za nekim tamo supersonicnim zrakoplovima vec jednostavno nema potrebe za ogromnim i skupim vojnim mehanizmom koji je glavni potrosac bruto nacionalnog proizvoda. Sto naravno ne znaci da ne treba imati brojcano manju, dobro obucenu i znatno ekonomicniju vojsku.
Drugi i pomalo smijesan razlog protiv ove investicije je sto Hrvatska trenutno nema neprijatelja koji bi ju mogao napasti i ne nazire se da bi se u narednih nekoliko desetljeca taj neprijatelj mogao i pojaviti. Trenutno najvise ajmo rec problema imamo sa Slovenijom zbog svima znanih nerjesenih pitanja i svima je zasigurno jasno da se ti problemi nece rijesavati ratom vec za zelenim stolom uz posredovanje evrope. Bosna i Hercegovina jadna ne moze brinuti ni sama o sebi a kamoli da razmislja o nekom ratu sa Hrvatskom, plus sto su medjunarodne snage vec unutar granica susjedne nam republike tako da bi odmah vjerovatno intervenirale na moguce tenzije. Madjarska kao clan EU i NATO pakta ograniena je u bilo kakvim kuenhedervari aspiracijama prema nama. Crna Gora kao nesretni talac politike Beograda u nama jednostavno trazi saveznika a ne neprijatelja a i da nije tako ne vidim zasto bi nam u nekom buducem ratu protiv njih trebali nadzvucni avioni kad ih ni oni ionako nemaju. Namjerno smo za kraj ostavili Srbiju koja je vec platila, placa i jos ce dugo placati racune za svoju krivu politiku i prema svojim susjedima i prema Srbima izvan Srbije. Istocni nam je susjed toliko iscrpljen unutar stranackim borbama, korupcijom, sankcijama, proslim ratovima, problemima Kosova, Vojvodine, Sandzaka tako da nam od njih bar za jos neko vrijeme ne prijeti opasmpst a dok oni ojacaju dotle cemo mi vec biti dio europe a vjerujem i oni tako da cemo opet probleme morati rijesavati mirnim putem. U najgorem slucaju da i podignu sve svoje MIG-29 taj se problem bolje moze rijesiti pritivavionskim sustavima tipa Patriot koji su znatno jeftiniji i u nabavi i u odrzavanju.
Treci i posebno obeshrabrujuci razlog jest nepoznavanje osnova vojne tehnike od strane odgovornih kadrova unutar vojske sto jasno govori o opcem stanju, kvaliteti i znanju ljudi koji su dobro placeni da brinu o nasoj sigurnosti. Naime radi se o tome da nadzvucni lovci bomarderi tipa fantom, huriccane, jag trebaju znatno vise prostora za uzlijetanje i slijetanje nego sto trenutno nasi vojni aerodromi posjeduju. Da ne govorimo o tome da isti ti aerodromi postaju prvenstveni cilj onesposobljavanja u nekim potencijalnim sukobima. Ne zaboravimo pritom cinjenicu da isti ti avioni prelete nasu zemlju za nekoliko minuta tako da bi uvijek morali pitat susjede dal smijemo da uletimo kod njih da se okrenemo nazad. Smijesno a? E da nije tragicno bilo bi smijesno.
Vratimo se jos jednom nasem istocnom susjedu koji je skupo platio cijenu svojoj megalomaniji i to samo zato da pokusamo uvjeriti ove nase megalomane da odustanu od gluposti ovakvog tipa, priznaju da su laici, diletanti i da bolje da idu kuci na placeno bolovanje nego da nas ubacuju u neke glupe kombinacije. Naime, iskustva iz njihovog rata protiv NATO pakta i Amerike iz 1999 pokazuju da su im u prvom naletu svi aerodromi i radarski sistemi unisteni. Ono malo aviona sto su i uspjeli podici unistili su im direktnim pogocima iz saveznickih aviona bukvalno da se izrazim iznad Madjarske, Bugarske i Makedonije. Da pojednostavim avioni koalicije navodjeni modernim naviogacionim radarima iz AVACS-a su sa teritorije drugih drzava unistili zracnu flotu jadnih nam susjeda a da ovi nisu ni znali odakle su gadjani. Jedino pametno sto su napravili jest to sto svoje migove 29 koji su jedini donekle mogli parirati avionima alijanse nisu ni dizali...sto zbog zastjarelosti sto zbog toga jer su vidili da to jednostavno nema smisla.
Dakle da zakljucimo....dosta gluposti i diletantizma.
Ima puno pametnijih stvari na koje bi se taj novac kojeg ionako nema mogao utrositi. Vjerujem da bi se tim novcem moglo financirati kompletno opremanje svih osnovnih i srednjih skola u Lijepoj nam nasoj barem jednim informatickim kabinetom.
Ili izgraditi oko sedam tisuca stanova kojim bi se uz povoljno kreditiranje rijesio problem dosta beskucnika u nas, a da ne govorimo o poticanju gradjevinarstva kao vazne industrijske grane u svakoj zemlji.
Eto toliko...Razmislimo.....Recimo tim ljudima s takvim idejama da odu.....



- 23:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Da se predstavim...

GENERALNO
Ime: neka bude augustin...kad vec nisam mogao birati
Dob: rodjen davne 68
Spol: musko...bogu hvala...ovo iz solidarnosti prema osobama kontra
pola

Mjesto rodjenja: Klinika za majku i dijete Petrova...valjda su sva djeca
zagrebacka rodjena tamo

Boja ociiju: smedja

Kosa: smedja....i ima je....iako uz duboke zaliske sto je naravno odraz
pune muske spolne zrelosti


Visina: 174
Tezina: 87...sad ce neko reci da je puno...al to je posljedica dugotrajnog
rada na sopstvenom tijelu...teretana...bazen...
Bracno stanje: Rastavljen....ne svojom krivicom naravno... krive druge
zene...Ponude sa kracom biografijom i slikom cijelog tijela
rado cemo zaprimiti...a slike na vlastiti zahtjev vracamo
Djeca: nema....pazio sam....da bivsa koristi one tabletice
Skola: jako rano sam shvatio da se od diplome ne zivi....iako nakon
srednje upravne...postoje svjedocanstva o datih nekoliko ispita
na Pravnom
Zanimanje: ajmo reci da je jedna vrsta trgovca
Mjesto boravka: Sydney, Australia, zato se blog i zove southern cross
a zasto bas australia...to je vec druga prica....al jednostavno
nije bilo nigdje dalje...ili jos bolje...sjeo u krivi avion pa umjesto
u austriji zavrsio u australiji
Zivotni put: Zagreb do rata...
Ljubljana...tu sam se nekako uvijek vracao da bi podsvje
sno bio blize kuci....jer ipak je zagreb samo jedan
Minhen....a gdje bi gastarbajter drugo nego u njemacku
Frankfurt....jako kratko...ostace u sjecanju Kaiser strasse
Minhen...zapravo Augsburg
Rosenhaim....zlatni grad
Bruxulless...rue nestor de...mozda glupo...ali glavni razlog
odlaska iz belgije francuski i ono r
Verona....jako kratko ali ako se ikad budem vracao...bit ce
to Italija
Opis crta karaktera: misaono introvertiran
langsam aber siher
uglavnom....kontradiktorna licnost...tesko me pra
titi...vodenjak valjda zato
Volim: jednostavnost...iskrenost...umjerenost....istancani osjecaj za
pravdu
Ne volim: gore navedeno ali obrnutog predznaka

Zivotni moto: ima ih vise ali uglavnom se sve svodi na ono covjece pazi
da ne ides malen ispod zvijezda...
Cilj: Konacno se vise smiriti...nije pod mus...samo da se podsvijesno
natjeram na to misliti...



Eto, dragi posjetioce ovog bloga....nadam se da sam te ovim uvodom
uspio zaintrigirati da ponekad bacis oko na ovo malo duse sto ju
ovdje stavljam na papir...jer papir svasta trpi. Nemam namjeru niti pametovati niti dijeliti savjete, samo zelim ukazati na to da se svaka skola skupo placa a da je tudja skola najeftinija. I da zavrsim....svrha ovog dnevnika nije promjeniti svijet vec pronaci mir....








- 20:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

  ožujak, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi