<body><div id="fb-root"></div><script type="text/javascript" src="//connect.facebook.net/hr_HR/all.js"></script><script type="text/javascript">FB.init({appId:'210555892318436',status:true,cookie:true,xfbml:true,oauth:true});</script>

Život ide dalje - 19. poglavlje

Angel je sjedila u dnevni boravak s mamom pošto je Manuela dobila slobodan dan i imala je više vremena za svoju kćer. Manuela joj je čitala novosti iz novina i modnih časopisa, a ona se radovala slušajući pričeo raznim modnim estradama i novim haljinama iako nije mogla vidjeti. Htjela je biti modna dizajneria. Kad je bila mala i kad je još mogla vidjeti, uživala je gledajući mamine modne časopise i trgovine s novim kolekcijama. Zazvonio je telefon. Manuela se javila.
„Da?_Da, ja sam!“ –rekla je. „Molim?_Što?_Zezate?_Ne mogu vjerovati!_U redu! Nazvat ću vas sutra!_Hvala puno!“
Angel se okrenula prema mami. Čula je sretan glas i osjetila je veselje.
„Što se dogodilo?“ –upitala ju je.
„Angel, nećeš vjerovati!“ –niz njeno lice su klizile suze. „Doktor iz New Yorka je nazvao! Rekao je da će ti dati nove oči! Progledat ćeš, Angel, progledat ćeš!“
„MOLIM?!“ –viknula je.
Njena galama se proširila kroz cijelu kuću. Hope je istrčala iz sobe pošto ju je spremala, a Alex se naglo probudio i također je otišao vidjeti što se dešava. Ugledao je uplakanu mamu i sestru.
„Što se dogodilo? Što se dogodilo?!“ –viknuo je uplašeno.
„Alex, progledat ću! Progledat ću!“ –rekla je njegova sestra veselo.
„Molim?!“ –zbunjeno se okrenuo prema Hope, a ona je zanijekala kao da želi reći da ne zna na što misli.
„Mamu je nazvao doktor iz New Yorka. Javio je da sam došla na red za operaciju vida!“ –uzvratila je nasmiješeno dok su suze silazile niz lice.
„Pa to je odlično!“ –nasmiješeno će Hope.
„Čovječe, ne mogu vjerovati!“ –Alex je sretno zagrlio sestru i podignuo ju je sa poda.
„Nije li to divno?!“ –viknula je sretno Manuela.
„Odlično je!“ –dodao je Alex.
„Vidiš?“ –Hope ga je nasmiješeno pogledala. „Rekla sam ti da se nikad ne zna!“
„I imala si pravo!“ –nastavio je nasmiješivši joj se.
„U vezi čega?“ –upitala je Angel.
„Nije bitno!“ –zanijekao je Alex. „Glavno da je imala pravo!“
„Djeco, vodim vas na ručak danas! Moramo proslaviti tu prekrasnu vijest!“ –uzvratila je Manuela.
„Super!“ –uzviknuli su istovremeno ostali.
Sjeli su u dnevni boravak. Sretno su se radovali tomu daće uskoro Angel progledati. Svi su znali da je to zaslužila i bili su jako sretni što su saznali tu prekrasnu vijest. Pričali su, smijali su se zajedno i slušali laganu glazbu u dnevni boravak.

Bilo je vrijeme ručka. Sjeli su u automobile. Alex je vozio svoj auto pošto su Hope, Angel i on kasnije trebali ići na more. Angel se, naravno, vozila sa mamom. Nitko nije znao gdje je to posebno mjesto gdje će ih Alexova mama voditi, ali nikoga nije bilo briga pošto su samo htjeli biti zajedno i slaviti.
„Ne mogu vjerovati!“ –nasmiješio se Alex.
„Što to?“ –upitala je Hope.
„Pa da će Angel uskoro progledati.“ –odgovorio je. „Tako sam sretan zbog toga, Hope!“
„Vidim!“ –nasmiješila se. „I ja sam jako sretna zbog toga! Zaslužila je vidjeti opet.“
„Da. Jako je to zaslužila!“ –dodao je njen prijatelj.
Njegova majka se zaustavila ispred lijepog i velikog restorana kraj mora. Parkirali su automobile na parkiralište i onda su se smijestili za stol. Konobar je došao naručiti. Angel je uzela ponfrit i pržene lignje, Alex pizzu, Hope lazanje, a Manuela je uzela samo salatu pošto nije jela kaloričnu hranu.
„I, mama, kako to da si nas odlučila dovesti baš ovdje?“ –upitala je Angel.
„Ovdje smo se vaš otac i ja upoznali.“ –odgovorila je.
„Stvarno?“ –zbunjeno će Alex. „Nikada niste pričali o tome!“
„Kad ste bili premali.“ –nasmiješila se. „Zapravo... Ovdje me i zaručio!“
„Waw, kako romantično!“ –dodala je Angel.
Hope je spustila pogled i rukama je sužvala haljinu. Nekada je i ona sjedila sa svojim roditeljima za stolom, smijala se, pričala razne priče i sretno slušala njihovu prošlost. Alex se smijao dok mu je mama prepričavala što su se njem pokojni muž i ona prošli zajedno. Slučajno se okrenuo prema Hope. Vidio je njenu tugu i udzahnuo je. Lagano joj je dotaknuo ruku svojom, a ona ga je pogledala i nasmijala se.
Dugo su sjedili sa Manuelom. Primjetili su koliko vrijeme brzo prolazi i odlučili su se razdvojiti: Alex, Hope i Angel su otišli na more, a Manuela se vratila kod kuće kako bi ju raspremala pošto je imala slobodan dan i nije znala što raditi.
Alex je gledao u Hope, krajičkom oka, koja je zamišljeno gledala u jednu točku izvan auta.
„Sve je ok?“ –upitao ju je.
„Molim?“ –okrenula se prema njemu.
„Dobro si?“ –dodao je.
„Jesam, hvala na pitanju.“
„Sigurno?“
„Da, sigurno. Ne lažem ti!“
„Dobro.“
Ostatak vožnje su šutili. Došli su do plaže i sretno su potrčali javiti društvu novu vijest. Tony, Leo, Parker i Ginger su sretno zagrlili Angel. Svi su se zajedno veselili.
„Odlično, odlično!“ –rekao je Tony.
„Mogli bismo danas proslaviti u disku!“ –uzvratio je Parker.
„Uf, dobra ideja! Kako se ja toga nisam sjetila?“ –nastavila je Ginger.

Večer je uskoro stigla. Društvo je uživalo u kafiću. Sjedili su za istim stolom, pričali su, uživali su i pili alkoholno piće. Ovaj put su ga svi pili pošto su htjeli proslaviti, Angelinu novu nadu za vid, kako treba. Alkoholno piće je nestajalo sve brže i brže, a kako bi nestao tada bi samo konobari donijeli još boca ili čaša. Dok su svi plesali ili pričali s nekime, Leo i Angel su sjedili jedno kraj drugoga.
„Rekao sam ti da ćeš jednom ponovno vidjeti, a ti mi nisi vjerovala!“ –smiješkao se Leo.
„Znam. Bila sam glupa, ali predugo sam bila bez svijetlosti i jednostavno više nisam imala snage vjerovati!“ –rekla je ona. „Sad imam, Leo! Sad ponovno imam!“
Angel se osmijehom okrenula prema njemu, a on ju je podragao po licu i uhvatio ju je snažno za ruku. Ginger i Hope su plesale u sredini podija.
„Ej, samo sekundu. Sad ću ja doći!“ –Hope je izgubila Ginger iz vidika u gužvi.
Netko ju je uhvatio oko struka. Nasmiješeno se okrenula. Nije bila osoba koju je zamišljena. Parker ju je promatrao osmijehom. Nasmiješila se i ona njemu iako nije bila osoba s kojom je u onom trenutku htjela plesati. Odlučila je ipak odplesati na jednu pjesmu s njim. Ovako i onako nije imala dečka niti je varala nekoga, pa mu se prepustila. Slučajno, kad se okretala, primjetila je nešto što ju je blokiralo. Alex je ljubio drugu djevojku – Ariettu. Hope je zastala. Nije mogla skinuti pogled s njih i odmah je potrčala iz kluba dok ju je Parker zbunjeno gledao. Sjela je u svoj auto pošto je došla s Ginger. Nije ju bilo briga što je vozila pijana. Bilo joj je puno važnije stići doma i pokušati zaboraviti onaj grozni prizor.


četvrtak , 09.04.2009.
07:00 , Komentiraj { 11 } - #


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.