scream

23.06.2006., petak

e ljudi

moram staviti ovu tuznu pricu bosanskih ultrasa!ja sam se najezio kad sam cito!uzas!eto vam Fuck Police Brutality!i A.C.A.B.!izvucena prica sa jednog ultras foruma!pa kaze:
Nas brat, poznat raji s Juga kao Bu'az ili Ženica, izgubio je zivot i ja imam potrebu da napisem ovo i da objasnim sta se tacno desilo, bez obzira na posljedice, koje ovaj post moze izazvati!!!

Krenuli smo sa stadiona odmah poslije utakmice... isli smo u koloni i nekih 300 metara od staiona, jedan nas je pogodjen u glavu... nas 15-ak se ubjedjivalo sa kornjacama (drotovi), da mu treba pomoc, jer je lezao na cesti u lokvi krvi... drotovi su nas pustili da ga utrpamo u auto i momak je odvezen u zenicku bolnicu (imam informacije da je on dobro, da su ga zasili i da je pusten kuci)... belaj nastaje kad smo krenuli dalje, jer smo izgubili kontakt sa nasom grupom i drotovi nas pozuruju i guraju da ih stignemo... na samom pocetku mosta, pocinje guranje sa drotovima i jedan od njih vuce BU'AZA i govori mu da se "izdvoji" iz grupe... mi to ne dozvoljavamo i ne damo mu da ide, al' oko njega se stvorise njih sest ili sedam i bukvalno ga odnose od nas (ovdje je jos par nasih momaka izudarano od strane murije)... BU'AZ im uporno govori da ga ne udaraju i guraju, jer ima problema sa srcem (srcani bolesnik, infarkt prije dvije godine), ali drotovi to ne je.bu i jedan cak dobacuje: -"Garant blefira!!!"... nas guraju skoro do polovine mosta... u svom tom ludilu vidim BU'AZA, kako lezi na asfaltu, jedan drot mu drzi koljeno na plucima, a ostali "rade svoj posao".... mi ne odustajemo od toga da SAMO S NJIM IDEMO NAZAD i oni ga pustaju s nama... BU'AZ sav natecen, crven u licu i u goloj vodi trazi da ga popustimo i da mu damo malo zraka (na licu sam mu vidio da je pravo uzrujan i sje.ban, ovim sto mu se desilo)... u neka doba skida kosulju i ja vidjeh da mu je kompet desna grudnog kosa crvena i na nekim mjestima modra... do auta se malo smirio i krecemo kuci!!!

Sve ovo, gore napisano, sam vidio i Bog mi je svjedok da je tako!!!

Ovo sljedece sto se desava prica je momaka, koji su sa BU'AZOM bili u autu... skoro citav put od zenice do Sarajeva, prosao je ok, da bi na pumpi u Rajlovcu BU'AZU pozlilo i ekipa ga odvozi u Hitnu pomoc... iz Hitne ga odvoze put bolnice, a on umire na ulazu u istu...

Ovo je velika tragedija za nas pokret, a posebno za nas, koji smo ga znali i koji smo se druzili s njim!!!

Nadam se da ce odgovorni za njegovu smrt, gorjeti u paklu i da ce ih vjecno proganjati krici njegove majke, kad je morala doci u CUM da ga vidi mrtvog!!!

BU'AZ VOLIM TE, VJECNO CES ZIVJETI U MOM SRCU I UVIJEK SA MNOM NA BRANIKU DRZAVE ZELJO!!!

- 18:04 - speek,i won't listen!

<< Arhiva >>

  lipanj, 2006 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

posjetite

recite iskreno