sobba

četvrtak, 15.02.2007.

ZABRANA REKLAMIRANJA ČOKOLADICA DJECI

objavljeno NA XPORTALU, 7.2.2007 1:54:46

U svom tom svojem silnom licemjerju stalno pretjerujemo. Globalno i lokalno. A najgore je to što nas ništa više ne može izjednačiti, što se odavno više ne obaziremo. Pokušajte barem jednom proanalizirati samo naslove vijesti u jednom danu. Danas sam, primjerice, pročitao vijest da je proizvođač čokoladica Mars i meni omiljene Snickers prisiljen prestati reklamirati svoje proizvode djeci mlađoj od 12 godina. Pa mater mu, ko je ovdje lud kad ograničavamo reklamu proizvoda onima kojima bi po defaultu trebao biti namijenjen? OK, shvaćam da je gomila djece na zapadu pretila, da su klinci bolesno debeli, što zapadnije to deblji, da bi u SAD-u već počeli nalikovati Mongoloidima. Ali čokoladica bi trebala biti prva asocijacija na djecu. I obratno. Bolesno je naše društvo. Cijela zapadnjačka civilizacija je u komi. Samo nas revolucija spasiti može. Što brutalnija, žešća i agresivnija. Jer sve češće naši postupci graniče sa zdravom logikom.
Apsurd drugi. Bolje rečeno biser: Na autobusnim stanicama u Sofiji navečer puštaju meke porniće (!?) Htjeli su, kažu, zabaviti putnike. Ajd dobro.
Nekad su vijesti bile niz «vijesti», novosti, činjeničnih događaja s raznih strana svijeta, a danas su vijesti nizovi bisera. Danas su vijesti ono što je nekad bila rubrika «Zanimljivosti & Biseri», a samo usput, gotovo slučajno, zaluta tamo i poneka normalna vijest, novost od iznimne važnosti za svijet, vijest o nekom bitnom događaju. Da nema crne kronike, i naše vječne gladi za krvlju, zločinom, katastrofama i užasom, klasična vijest bi izumrla. Spašava nas naš urođeni sadizam i sklonost voajerizmu.
Ma ima svega, svijet se mijenja, ne treba sad urlati i prenemagati se kad je opće poznato da je oduvijek jača vijest bila da je čovjek ugrizao psa, a ne pas čovjeka, ali svejedno imamo puno razloga biti zbunjeni, pa čak i zabrinuti. A neovisno o vijestima, vratio bih se na početak i još jednom se šokirao nad viješću o zabrani reklamiranja čokolade djeci. To mi je debilnije nego da zabrane ženama reklamiranje uložaka ili lovcima oružje. Sjebat ćemo se tom pretjeranom brigom za same sebe. Ova civilizacija teži općoj prohibiciji prema svemu što imalo valja i zbog čega se uopće isplati zadržavati na ovoj nimalo gostoljubivoj planeti. Djeci zabranjuju čokoladu, meni da pušim, još malo pa će i pivo nam zabraniti… Novi svjetski poredak! Već vidim savršene momke u besprijekornim crnim uniformama, naoružane do zuba. Kako čuvaju vrednote novog poretka, vrednote sustava koji je zabranio sve što imalo vrijedi, i čuva to krajnje represivno. Svaki iole slobodniji duh treba u temelju uništiti. Sve za savršeni svijet čistunaca, licemjernih kurvinih sinova i njihovih ružnih žena. Ma jebite se svi zajedno. I odjebite. Pustite me da živim, da se ubijam sporo i polako, svim nektarima zemaljskim, otrovima zbog kojih se isplati biti ovdje.

15.02.2007. u 17:16 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



  veljača, 2007  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Veljača 2007 (44)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Razni tekstovi objavljivani zadnjih godina po internetu, eventualno nešto poezije... i sve to uglavnom zato da imam sve to na jednom mjestu. A ako se netko zabuni i dođe ovamo, ha, šta ja mogu. Bit će mi drago...

Linkovi

Monitor.hr
XPORTAL

kontakt

sobbax@gmail.com