ponedjeljak, 12.02.2007.

Welcome to Hogwarts!

-Cory!Cory!Daj...diži se,ako ne želimo zakasniti!-budila me Emily
-Još...samo..malo.evo..-mrmljala sam kroz san
-Dobro..kako želiš!-reče


Pomislila sam da je odustala od buđenja,no postajala je sve upornija u svojoj namjeri,toliko jako da me čak polila vrčom hladne vode.

-Aaaaa!Dobro jesi li ti normalna!-vikala sam na nju
-Sorry,nije bilo drugog načina!Sad kupi svoje krpe,tvoji nas čekaju dolje,kod kamina-
-E baš neću!-usprotivih se
-Cory,daj se uozbilji!-
-Samo sam se šalila-rekoh i prebacih pokrivač preko kreveta.


Nabrzinu sam se počešljala,skupila kosu u rep,te odjenula traperice koje su mi se prve našle pod rukom,i topli džemper jer se vani spremalo gadno nevrijeme.

-Da li ti se javila Alexis?-upitala je mama
-Naravno,naći ćemo se kod tvoje trgovine-rekoh
-Uredu,drage moje sretno vam bilo,tata će vas iz Zakutne odvesti na King Corss.I Cory...pokušaj raditi malo manje nevolja nego prošlih godina,važi?-
-Samo se ti nadaj!-


U tren oka smo se letiprahom stvorile u maminoj trgovini,gdje nas je pozdravila Louisa,jedna od prodavačice,te moj tata koji je skoknuo s posla.Ubrzo smo se nalazili na prepunom King Crossu,a zatim i na peronu 9 i ľ.

-Cory Dawson!Kućo stara!-uzviknuo je poznati glas Alexis Santini,moje druge najbolje prijateljice.


Potrčale smo jedna prema drugoj i pošteno se izgrlile.Naravno Emily me nije mogla pratiti,pa nam se pridružila minutu poslije.Ušle smo u vagon,tražeći slobodan kupe.Pronašle smo jedan,u kojem su sjedili Malfoy i Zabini.

-Dugo se ne vidjesmo,Cory.Nedostajale su mi tvoje negodopšitne-reče Malfoy
-Draco,još se nisi udostojio promijeniti frizuru-podbadala sam ga
-Takvu te volim-odgovori on



Kiša je vani lijevala kao iz kabla,a to nije bilo nikakvo čudo,već možemo reći tradicija.Sjajno smo se zabavili.Alexis nam je pričala o svom ljetovanju na Jamajci,no nije zavoljela Reega glazbu,rock joj je još uvijek draži,dok se Malfoy hvalio koliko je cura uspio osvojiti proteklog ljeta.Do nas su došla kolica sa slatkišima.Još uvijek su imali tako velik izbor,da smo s ejedva odlučili.Pokraj mene je prolazila Hermiona,a sama njezina prilika me užasavala.Ponosno je nosila prefetksku značku.

-Vidiš,priglupa Cory,imam značu,a riječnikom četverogodišnjaka znači da ti mogu oduzeti bodove-reče ona
-Boli,mene za taj komad metala,rečeno riječnikom pametne osobe-odbrusih
-Ti?Pametna?Mora da se šališ...-
-Ne dušo,ne šalim se...Sjeti se tok je bolji od tebe u Čarobnim napitcima-rekoh,a ona se posramljeno zagleda u pod,i nastavi svojim putem.Znala sam da joj je to bolna točka.
-Opet si joj spustila?Bravo ti!-reče Malfoy


Pred kraj našeg dugog putovanja do našeg kupea je došetao Bradin,a Emily i Alexis su se počele luđački hihotati,ali to nije potrajalo jer sam ih laktovima probola u rebra.

-Draco,želio sam ti reći da ove godine,kada ti je prošla kazna,možeš ponovo biti u našem timu,na mjestu tragača-reče on.Bradin je bio kapetan naše momčadi
-Naravno,nisam ni očekivao ništa drugo-
-Cory,ti ostaješ na mjestu lovice.Usput dobra majica-reče i zatvori vrata za sobom


Svi smo prasnuli u smijeh,pa čak i ja.Bilo nam je užasno smiješno:"usput dobra dobra majica".Štos je bio u tome što je na majici pisalo "out school",a većina Slyherina je prezirala školu

-Od danas te zovem Miss dobra majica-reče Malfoy kroz smijeh
-Hvala vam na toj tituli gospodine nemam gel,pa me krava oblizala-zezala sam ga
-Svi znamo da ti je buljio u dekolte...-nastavio je Malofy
-Naravno teško je budali poput tebe shvatiti da nemam dekolte-rekoh
-Bolje je da se ti ne šališ s njom Draco-savjetovala mu je Alexis
-Znam,ja da ima brži jezik od mojeg,ali moram ju malo zafrkavati,kad se pali na...-želio je dovršiti no prekinula ga je Bradinova prilika na vratima



-Pali na koga?-upita on
-Ma Draco je samo želio reći da se Cory...-nastavila je Emily
-Nije važno!Hajde ne tratite čovjeku vrijeme na vaše besmislice-izvlačila sam se
-No dobro.Malfoy ovo ti je poslala Pansy-pružio mu je žučkasti pregament.


Pansy je bila alergična na mene,pa me izbjegavala u što većem krugu.Ubrzo smo se presvukli u dobro nam znane pelerine.Kroz mrak smo vidjeli tamni obris Hogwartsa.McGonagallica je okupljala prvaše,dok smo mi čekali svrstavanje u Velikoj dvorani,buljeći u sjajne,ali prazne tanjure.Prvaša je bilo više nego proteklih godine.

-Dragi učenici!Novi i stari!Dobrodošli u Hogwarts!Vidm kako pohlepno gledate u tanjure,pa navalite!-to je bio njegov uvod.


Ja i Emily smo se veselile dobroj staroj hrani,a ne onim plastični prokulicama.Trpali smo u sebe do bezsvijesti.Nakon večeri prefekti su nas odveli do društvenih soba.Tamnica se nije nimalo promijenila.U kaminu je gorjela vatra,dok je crni kožni namještaj i dalje bio na svom mjestu.Alexis,Emily,Bree i ja pošle smo su svoje spavaonice.Bacila sam se na krevet i počela planirati predstojeće dane u Hogwartsu.

- 14:03 - Komentari (23) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

design (mostly) by Bubyca