Pita od jabuka

srijeda , 03.06.2020.

Tijesto:
25 dkg brašna
15 dkg maslaca
2 žlice šećera
2 žlice vrhnja
1 žlica ruma (ili aroma vanilije)
1 žumanjak
1 žličica praška za pecivo

Fil:
naribati 3-4 jabuke, dodati cimeta po želji

Crumble:
2-3 žlice zobenih pahuljica
šaka nasjeckanih lješnjaka
2 žlice smeđeg šećera

Tart od jagoda (trešanja, borovnica...)

TART:
250 g brašna
150 g maslaca
2 žlice šećera
2 žlice vrhnja
1 žlica ruma
žumanjak
1 žličica praška za pecivo
korica limuna

Zamijesiti tijesto za pitu i ispeći u kalupu za tart na 180°C - 200°C, cca 25'.


NADJEV:
2 žumanjka + 2 žlice šećera u prahu - izlupati
250 g mascarpone sira
500 ml vrhnja za šlag - izlupati
2 listića želatine (a može i bez toga)

Sve sjediniti i puniti dobro ohlađen tart.
Gore postaviti jagode ili drugo voće.




tartjagode

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.