skrpun

petak, 05.01.2018.

Iskrcavanje na Savudriju

U strogoj tajnosti privode se kraju pripreme za iskurcavanje na Savundriju koje će uslijediti kao iznenađenje, javlja 'glas konca'.
Ogromna flota od nekoliko dunavskih trupica, plastičnih 'istranki', 'dalmatinki', 'primorki', 'jugoplastički'… udrit će na slovenčad tako silovito da će se morje u zaljevu pretvoriti u džem od napunjenih gaća.

U tajnosti se drži i pravac kojim će se kretati ratna flota a nagađa se da bi mogli nahrupiti preko Crnog Mora pa kroz Bospor i Dardanele-lele između grčkih otoka pa kroz Otrant pa kroz Jadran pa okolo Istre i udri.

Drugi pravac mogao bi biti HŽ-om do Rijeke a onda flota u more i opet okolo Istre, udri.

Treći i najvjerojatniji pravac mogao bi biti; flota u šlepere pa putuju kao turisti kroz Sloveniju do Pirana.
Tu bi platili smještaj za 'zimsku sezonu' a onda bi pod okriljem noći flotu tisnuli u more i udrili s leđa. Najslađe je s leđa.
Došli bi do crte (crtu bi nacrtali krečom) i čekali, i čekali i če… a onda bi ostali čudom začuđeni kako nema nikoga. A di su? Usrali se ha.
Pa svi neprijatelji nestali? A što je policijom? A sva ona natezanja…što bi sutim?
Nema nega uključit radijo pa makar ih otkrili.
Veli radijo da su izbori u Slovenčadi svršili i da više nema napetosti u Normand…pardon, Savudriji.

'I 'ko će sa' sve ovo platit'? zavapio je vođa.
'Bome onaj što nas je angažirao'! odgovori mu sudrug i nastavio. 'ka'e platio popa šta je obranio šatordžije i nas će. A do ovoga ne bi ni došlo da se odma dalo čisto ime, Hrvatska Savudrijska Vala. Ono kao 'drveno drvo' i odma se, zna štae i čije je. Ne bi moglo bit; Slovenska Hrvatska Savudrijska Vala'.


- 12:21 - Komentari (4) - Isprintaj - #