ORGANIZATOR:
Udruga "TRS"

PRIJAVE ZA ŠKARPINU
Blog prvog Škraping pobjednika
roka 470
adventureinfo


Weather Forecast | Weather Maps





free counters


O ŠKARPINI pišu (2010.):



O ŠKRAPINGU pišu (2009.):



ORGANIZATORI


























Škarpina 2010 - Pustolovina na otoku Ugljanu

27.02.2009., petak

Upute za dolazak u Preko

Organizirani autobus iz Zagreba polazi u petak, 06.03., u 17:30, iza Inine zgrade, na parkingu, izmedu hipodroma i Inine zgrade i s povratkom 08.03. trajektom s otoka u 12.15h.
Cijena povratne karte iznosi 150 kuna. Cijena uključuje i povratnu putničku kartu za trajekt na liniji Zadar-Preko.
Rezervacija karte na email: prijave@skraping.com


Za sve ostale, obajvljujemo vozni red trajekta na liniji Zadar-Preko:



PRIJAVE I SMJEŠTAJ

Kod dolaska javljate se u turističku agenciju "Con Sole", u zgradi Pučkog Otvorenog Učilišta Preko.


Pučko Otvoreno Učilište, Dom na žalu, Preko


Zgradu će te najjednostavnije pronaći ako pratite smeđu signalizaciju s natpisom INFORMACIJE. Smeđom signalizacijom koja vas vodi od trajektnog pristaništa do agencije ima točno 2 km.



Putokaz-Od trajekta do agencije



Kod prijave potrebno je imati:


1. Osobnu ispravu
2. Potvrdu o rezervaciji
3. Potvrdu o uplati rezervacije

Kod prijave se potpisuje IZJAVA o nastupanju na vlastitu odgovornost, preuzima se startni broj, kontrolni kupon i bon za večeru.

Nakon obrađene prijave, pričekate vlasnika smještaja koji će vas otpratiti do smještajne jedinice.

- 21:51 - Komentari (2) - Isprintaj - #

23.02.2009., ponedjeljak

Pregled Light staze

Dana 22.02.2009. organizatori su odradili zadnji pregled Light staze, te vam sada donosimo neke pojedinosti sa staze.

Staza Light utrke ide iz centra mjesta Preko, prelazi preko glavne ceste i panoramskim putem te stazom preko mocira vodi do prvog vrha FRATAR na 183 m nadmorske visine.

Uspon na vrh Fratar

Kad stignete na vrh Fratar i poništite prvu kontrolnu točku, preko mocira i ograda JI od vrha, dolazite do obalnog pojasa. Silazak sa vrha do mora traje oko 30-45 minuta. Kako je ispod vrha lanac litice visine izmedju 4-5 metara, preporučljivo je pratiti ucrtanu stazu.

Od vrha Fratar prema obali

Dolaskom do obale, počinje lagani škraping, po kamenim pločama i to tako do uvale Svitla

Pločama do uvale Svitla

Uvala Svitla oduševit će vas nevjerojatnom tirkiznom bojom mora, malim ribarskim kućicama. U uvali Svitla, čeka vas prva postaja za osvježenje. Tu možete nadopuniti zalihe vode.

Uvala Svitla

Od uvale Svitla, staza i dalje nastavlja tik uz more, samo sa jednom razlikom - dolazi pravi Škraping!!! Oko 2,5 km škrapa i samo škrapa i tako sve do uvale Željina Vela.

Od uvale Svitla do uvale Željina Vela

Dolaskom u uvalu Željina Vela poništavate drugu kontrolnu točku na kuponu i stazom kroz makiju i tunele od crnike dolazite ispod vrha Sv. Mihovil, odnosno na liticu Željina stijena.

Od mora vodi staza kroz "tunele" od crnike

Na Željina litici, za one odvažnije pripremili smo slobodno penjanje u suradnji sa GSS-om. Penjanje na stijenu nije obavezno, već za one koji to žele.

Željina litica

Od Željina litice, stazom sa JZ strane vrha Sv. Mihovil, dolazite do utvrde na vrhu, gdje se poništava 3 kontrolna točka.
Utvrda se nalazi na 250 m nadmorske visine još od 14 stolječa. U utvrdi vas očekuje voda za nadopunjavanje zaliha.

Pogled s utvrde Sv. Mihovil, Photo: Slavica Doležal

Od utvrde, put vas vodi do drugog vrha, Vela Glava na 236 m nadmorske visine, koji je i 4 kontrolna točka. Vrh Vela Glava, odigrao je veliku ulogu u Domovinskom ratu. Sa tog mjesta se kontrolirao cijeli zračni prostor Zadarske županije. Od tog vremena, na vrhu su ostale dvije građevine u kamenu.

Sa vrha se pruža pogled na fanscinantnu liticu Željina.

Od vrha Vela Glava, staza se spušta u maslinike i kroz kilometre suhozida dolazi se do 5 kontrolne točke, tj. do lokaliteta Poljane.

Kroz suhozide do Poljana

Od lokaliteta Poljane, ugodnom šetnjom dolazite do slikovitog mjesta Poljana, gdje se na rtu Sv. Petar, nalazi istoimena romanička crkvica iz 13. st., koja je ujedno i posljednja, 6 kontrolna točka.

Poljana, photo: blog.blagi.net

Od Poljane do cilja, Preka, vodi vas cesta uz obalu.

Došli ste na cilj!!! Čestitamo!!! Otuširajte se i odmorite i pridružite se najluđoj zabavi uz večeru, dodjele nagrada i koncerte uživo.

Ako vam ovaj opis nije bio dovoljan i zanima vas kako izgleda staza na karti, Light kartu pogledajte tu:


- 16:38 - Komentari (2) - Isprintaj - #

20.02.2009., petak

Poznati na Škrapingu

Šime Stipaničev

Nakon prošlogodišnjeg jedriličara Šime Stipaničeva, koji je u dvadeset i sedam dana, u jedrilici od šest i pol metara, bez motora i komunikacije s vanjskim svijetom, uz bocu tribunjskog maslinova ulja preplovio od Europe do Južne Amerike, ove godine na Škrapingu se pridružuje još nekoliko svjetskih sportaša;

Karla FabrioPhoto:Dubravka Gromaca

Višestruka svjetska rekorderka u ronjenju na dah i svjetska prvakinja u
disciplini Jump blue, Karla Fabrio

Njezina kolegica Lidija Lijić Europska je prvakinja u istoj disciplini također dolazi na Škraping,
Lidija LijićPhoto: Karla Fabrio

a za kraj ove liste poznatih izdvajamo našu olimpijku Martinu Zubčić, koja je na zadnjim olimpijskim igrama u Pekingu osvojila brončanu medalju u taekwondou.
Martina Zubčić

- 15:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15 dana do Škrapinga - 105 prijavljenih

Ostalo je još 2 tjedna do početka najuzbudljivije treking utrke - Škraping New Dimension 2009., a vec je pristiglo 105 prijava za utrku!!!
Da bi organizatorima olakšali a u konačnici da bi natjecatelji dobili što bolju i kvalitetniju uslugu, molimo sve koji namjeravaju sudjelovati na utrci da svoje prijave ne ostavljaju za zadnji tjedan, vec da to učine što prije.
Prijave možete poslati preko online obrasca ili na email.
Za sve sudionike Light utrke uskoro ćemo objaviti kartu, a Ultraši će svoju dobiti na dan utrke.
Na zamolbu večine natjecatelja da pomaknemo vrijeme polaska autobusa iz Zagreba, a kako iz Zadra za razliku od Biograda imamo više trajektnih linija, odlučili smo pomaknuti vrijeme polaska autobusa, umjesto u 16.30, autobus iz Zagreba polazi u 17.30.
Pratite i dalje naš blog i web stranice, kako bi uvijek prvi doznali najnovije informacije.

- 09:34 - Komentari (1) - Isprintaj - #

14.02.2009., subota

Škraping predstavljen u Zagrebu

Dana 12.02.2009. u muzeju Mimara u Zagrebu, udruga „TRS“ predstavila je svoj dva pustolovna projekta; pustolovnu utrku Škraping 2009. I sajam pustolovnog turizma Croatian Adventure Fair.
Foto: Adam Vidas

Konferenciju za tisak u 11.00 sati otvorio je direktor Turističke zajednice općine Preko, Ante Brižić, koji je zahvalio udruzi „Trs“ što je odlučila najpopularniju pustolovnu utrku u Hrvatskoj organizirati upravo na otoku Ugljanu te na taj način promovirati destinaciju na jedan novi i drugačiji način, a posebno što ovakva događanja izvan glavne turističke sezone predstavljaju najbolje mogućnosti produžetka turističke sezone.
Nakon uvodne riječi, predsjednik udruge „Trs“, Jure Rudić predstavio je projekt Škraping 2009. koji će se nakon tri godine održavanja na otoku Pašmanu, po prvi put organizirati na otoku Ugljanu, 07.03.2009. godine, sa startom i ciljem u mjestu Preku. Jure Rudić naglasio je vrijednost ovog projekta jer uključuje najširu populaciju, te svojim posebnostima uključuje šport, kulturu, ekologiju, promociju, volonterizam i humanost. Ove godine se očekuje znatno povećanje prijava, a prema dosadašnjim kretanjima, možemo očekivati između 400-500 prijava, ali napominje, da je brojka prijavljenih u protekle tri godine uvijek premašila sva očekivanja, te da je organizacijski odbor spreman na prihvat i večeg broja natjecatelja od predviđenog.
Foto:Adam Vidas

Izlaganje je dalje nastavila predsjednica Udruge za rehabilitaciju i mobilitet slijepih s psima vodičima iz Zagreba, Mira Katalenić, koja se ovu godinu uključila u projekt Škraping. Natjecatelji, gosti, sponzori i svi ljudi dobre volje dobiti će priliki najizravnije kroz sms i telefonske donacije pomoći udruzi u nabavci i školovanju jednog psa vodiča. Trošak nabavke i dvogodišnjeg školovanja jednog psa vodiča košta oko 100.000 kuna. Izuzetno nam je drago što su organizatori odlučili pomoći slijepima, a mi ćemo sudjelovati na Light utrci sa 5 slijepih osoba s psima vodičima. Ako smijem usporediti Škraping utrku i slijepe osobe, naglasiti ću da je Ultra utrka slijepa osoba sa bijelim štapom, a Light utrka, slijepa osoba s psom vodičem, navodi Mira Katalenić.

Predstavljanje je dalje nastavio voditelj projekata udruge „Trs“, Vlado Jureško, prezentacijom sajma pustolovnog turizma „Croatian Adventure Fair“, koji će se održati od 7.-9.05.2009. godine u Arsenalu u Zadru. CAF je specijalizirani sajam na kojem će se predstaviti široka paleta pustolovnih događanja. Pustolovina je sve što nije isključivo hotel i plaža; od lagane šetnje, trekkinga, vožnje biciklom, surfanja, canoeing-a, raftinga, ronjenja, streličarstva, climbing-a, off road vožnji, paint ball-a, padobranskog jedrenja, yoge, wellness-a…tj.
Na sajmu će se imati priliku predstaviti organizatori pustolovnih događanja, turističke agencije i turoperatori koji prodaju aranžmane, hotelske kuće kojima je ovo dodatna ponuda gostima, agroturizam, charter tvrtke, ronilački i ribolovni klubovi, proizvođaći i distributeri sportske opreme, informatičke tvrtke, turističke zajednice, nacionalni parkovi, auto kuće i osiguravajuča društva. Kao posebnost sajma, naglašavamo B2B poslovne sastanke, tj. organizator će osigurati kratke 20 minutne sastanke između korisnika i organizatora određene usluge, te na taj način umrežiti sve subjekte.
Sajam će osim izlaganja, posjetiteljima prirediti razne interaktivne aktivnosti, kao što je penjanje po umjetnoj stijeni, paint ball, streličarstvo, test vožnje i nagradne igre.
Popodnevni program nastavljen je otvaranjem prigodne izložbe Škraping fotografije, fotografa Šime Strikomana, Roberta Šangulina, Danijela Lisice i Senka Sorića, u suradnji sa časopisom DigitalFoto.

Dobrodošlicu u ime muzeja Mimare izrazio je dugogodišnji ravnatelj muzeja i osnivač muzeja Mimare, Ante Sorić. Sportski direktor utrke Škraping 2009. Josip Tomić upoznao je okupljene o najvažnijim podacima oko utrke, a Zadarski dožupan Josip Miletić pozdravio je u svoje ime i u ime Zadarske županije sve okupljene i još jednom je naglasio vrijednost ovakvih projekata te dao punu podršku organizatoru. Izložbu je na kraju otvorio načelnik Općine Preko, Ante Jerolimov, koji je izrazio zadovoljstvo što se utrka ovu godinu organizira na otoku Ugljanu i što naizgled mala otočna udruga organizira trenutno dvije največe turističke manifestacije u regiji.

Večer je nastavljena prigodnim domjenkom i ugodnim druženjem, a od uvaženijih gostiju, na izložbi su prisustvovali saborska zastupnica Nevenka Marinović, načelnik odjela sa posebne oblike turizma Ministarstva turizma Bosiljko Domazet, voditeljica odnosa s javnošču glavnog ureda HTZ-a Viviana Vukelić, načelnik odjela Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Zoran Drnasin i glasnogovornica istog ministarstva, Marina Halužan. Od osoba iz kulture, na otvorenju su bili i Ivica Propadalo, međunarodno priznati slikar, scenograf i designer i slikar Hrvoje Šercar.

- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.02.2009., srijeda

Prezentacija Škrapinga na "Morskom utorku"

03.02.2009. godine u 19.00 sati pred prepunom dvoranom multimedijalnog centra Gradske knjiznice Zadar, održana je prezentacija Škrapinga i sajma pustolovnog turizma, CROATIAN ADVENTURE FAIR.


Prezentaciju Škrapinga 2009. iznio je predsjednik udruge "TRS", Jurica Rudić, kojom je prilikom upoznao sve goste prezentacije o nadolazecoj utrci i novinama na stazi. Tom prilikom prvi put je predstavljena i Light staza.
Škraping je projekt koji je zapoceo prije tri godine na otoku Pašmanu i ovu godinu prvi puta sa događa na otoku Ugljanu. Ultra staza u duljini od 40 km prolazi preko cijelog otoka i pruziti ce nove, drugacije i zahtijevnije škrape u duljini vecoj od 15 km, dok ce Light utrka u duljini od 16 km biti prava poslastica za sve amatere i rekreativce jer ce ukljuciti najpoznatije i najljepše točke otoka. Kao i do sada, Škraping ce osim utrke ponuditi i bogati zabavni program uz koncerte u živo, a neizostavan dio Škrapinga je u humanitarna akcija, koja je ovu godinu organizirana u suradnji
sa Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet, iznosi predsjednik udruge Jurica Rudić.

O selektivnim oblicima turizma, te o Škrapingu kao selektivnom obliku turizma, svoja je razmišljana iznio direktor turističke zajednice Preko, Ante Brižić. Ante Brižić naglasio je važnost ovakvih projekata izvan glavne turističke sezone, a posebice na manjim destinacijama, kao što je otok Ugljan.
Projekti kao što je Škraping u zimsko doba dovode na otok nekoliko stotinu gostiju koji ostvare vise od tisucu nocenja, te su ovakvi projekti jedni od važnijih za manje destinacije, a posebice jer za ovakva događanje nije potrebna posebna infrastruktura ili veca ulaganja, tj. u odnosu za uložena sredstva dobije se veca vrijednost, navodi Ante Brizic.


Voditelj projekata Vlado Jureško, iznio je planove udruge Trs, s posebnim naglaskom na 1. Sajam pustolovnog turizma u Hrvatskoj, CROATIAN ADVENTURE FAIR, koji je ujedno i treci ovakav specijalizirani sajam na svijetu, nakon Brazilskog i sajma u Španjolskoj.
Zadarska županija je centar pustolovnih događanja u Hrvatskoj i najlogičniji je odabir za održavanje ovakvog specijalziranog sajma. Pustolovina je sve što nije isključivo hotel i boravak na plaži, a upravo su gosti koji konzumiraju bilo kakve pustolovine, najmanje osjetljivi na bilo kakve krize ili recesije, jer ovakve goste motivira iskljucivo adrenalin, iznosi Vlado Jureško.

Sajam CAF održati ce se od 6-9.05.2009. godine u Zadru u Arsenalu, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Zadarske Županije i Hrvatske gospodarske komore.

Prezentaciju u knjižnici prigodno su otvorile pjesmom članice udruge Sv. Mihovil iz Poljane.

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Ožujak 2010 (4)
Veljača 2010 (2)
Studeni 2009 (1)
Ožujak 2009 (12)
Veljača 2009 (6)
Siječanj 2009 (10)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (1)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (25)
Veljača 2008 (20)
Svibanj 2007 (1)
Ožujak 2007 (10)
Veljača 2007 (24)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


ŠKARPINA 2010.
POKROVITELJI:
Općina Preko
Ministarstvo turizma
TZ Zadarske županije
TZ Preko
TZ Ugljan
POU Preko










SPONZORI:




















PODRŠKA NA KOPNU
Image Hosted by ImageShack.us

PODRŠKA NA MORU


CATERING SERVICES


VOLONTERE OSIGURAVA


ZABAVLJAJU VAS:

ŠKRAPA SLAVNIH:

ULTRA POBJEDNICI 2008.
Image Hosted by ImageShack.us

Robert Pobežin (SLO), Brane Brezovec (SLO) i Bojan Jevševar (SLO)

LIGHT POBJEDNICI 2008.
Image Hosted by ImageShack.us
Jerko Kovačić (HR), Peter Kumer (SLO) i Jesper Norman (SWE)


POBJEDNIK 2007.
Image Hosted by ImageShack.us
Silvo Rozmar (SLO)


POBJEDNIK 2006.
Image Hosted by ImageShack.us
Ivan Ferencak (HR)


Škraping fotogalerije






adventuresport.net
Tekaskiforum

Meštri od web designa -
Image Hosted by ImageShack.us

Meštri od zabave

Tovareca Muzika, Sali, video:J
Oni vjeruju u Škraping

ŠKRAPING 2008.
POKROVITELJI:
Image Hosted by ImageShack.us
Općina Pašman

Image Hosted by ImageShack.us
Općina Tkon

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Turistička zajednica Ugljan

SPONZORI:

Image Hosted by ImageShack.us
Trofej Auto Zadar

Image Hosted by ImageShack.us
Erste Banka

Image Hosted by ImageShack.us
Elektro Badovinac

Image Hosted by ImageShack.us

Bure Commerce, Biograd n/m

Image Hosted by ImageShack.us
HTP Ilirija, Biograd

BURIĆ-KLIMA

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


MEDIJSKI POKROVITELJI:



Image Hosted by ImageShack.us

Forum.hr


Image Hosted by ImageShack.us
Hrvatska radiotelevizija

Image Hosted by ImageShack.us
Vox TV Zadar

Image Hosted by ImageShack.us
Gradska TV Zadar

Image Hosted by ImageShack.us
Zadarski list

Image Hosted by ImageShack.us
Jutarnji List

Image Hosted by ImageShack.us
Slobodna Dalmacija

Image Hosted by ImageShack.us
SoftArt Zadar

Image Hosted by ImageShack.us
Zadar Lifestyle

Image Hosted by ImageShack.us
DigitalFOTO magazin

Image Hosted by ImageShack.us
T3, high-tech magazin


Image Hosted by ImageShack.us

Portal o brdskom i cestovnom trcanju

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Radio BNM Biograd n/m

Image Hosted by ImageShack.us
Otočki radio "Kornati"


Image Hosted by ImageShack.us

Radio Šibenik

Image Hosted by ImageShack.us



PODRŠKA NA MORU:
Image Hosted by ImageShack.us
Pitter Charter Tkon

Image Hosted by ImageShack.us
Adriatic Challenge Croatia


PODRŠKA NA KOPNU
Image Hosted by ImageShack.us
Google PageRank Checker