Paukova mreža snova

29 lipanj 2013

Nakon silnog promatranja nje, te djevojke, bilo je očito da je zadnjih tjedana 'zagrijana' za paukove, iako ih se jako boji. Nabavila je naušnice i prsten na paukove, pa čak je i nalijepila tetovaže paukova. Dobila je kuvertu na kojoj je bio nacrtan pauk. Ona je jedina koja zna o čemu se zapravo radi. Zašto pauk?

Proučavajući neke činjenice o njima, moglo se zaključiti nekoliko stvari, no najviše mi se svidjela teorija o paukovim mrežama. Svi su vidjeli paukovu mrežu, gotovo prozirna i krhka, ali i ljepljiva. Usporedite je sa snovima, snovi su isto takvi. Paukova mreža je gotovo prozirna, vidljiva je samo onima koji je primjećuju ili žele vidjeti, takvi su i snovi, vidljivi su samo onima koji ih 'posjeduju', drugi će ih vidjeti samo ako zaključe o čemu se radi. Krhkost paukove mreže je velika, takneš je i gotovo, tako je i sa snovima. Dovoljna je jedna sitnica, jedna riječ, jedna gesta ili jedna pogreška da se sve sruši. Ali tu je i ta ljepljivost. Kad napravi mrežu, pauk se drži za nju i ne pušta je. Ljudi koji imaju snove drže se njih i ne puštaju ih.


Na njoj nije vidljivo, jer to skriva, ali ipak se jednom moglo vidjeti, njeni su se snovi srušili. Vjerojatno s tim paucima pokušava ponovno izgraditi . Do tada, skriva se ispod ostataka stare, pokušavajući je obnoviti.

''I'm hiding under this spider web of dreams''

Oznake: pauk, paukova mreža, Djevojka, snovi, želje

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.