Pouke Vladete Jerotića: Klonimo se isključivosti - Stranica za upoznavanje

četvrtak , 20.12.2018.

Vladeta Jerotić: Dobro i zlo trče zajedno










Click here: Pouke Vladete Jerotića: Klonimo se isključivosti






Artikle u korpu možete na isti način dodati i sa svoje liste želja. To objašnjava činjenicom da čovek uvek teži da nekuda ide, napred, dalje, da istražuje. Provocirajući ta shvatanja, dovodili su u pitanje opravdanost institucije i posrednika u komunikaciji sa nadnaravnim. Sačuvano je nešto od otmenih salona u kojima i danas primaju posetioce.





Knjiga Vladete Jerotića Putovanje u oba smera zaslužuje pažnju kako zbog iznetih provokativnih ideja i teza, novih pogleda na poznata dela, ispoljene erudicije, tako i zbog zanimljivog i jasnog stila kojim je napisana. Kako sebe lišiti sebe, a i dalje ostati osetljiv za bolove ljudi i sveta? Jerotić je ukazao na značaj pamćenja, pa čak i zapisivanja snova.





MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA - Razlog se može naći i u tome da muškarci napuštaju profesije koje ne donose zaradu, a žene osvajaju taj prostor i bore se.





Ne menjam taktiku i danas svaki broj sa nestrpljenjem kupujem na trafici. Tako će biti dok me bude, što se mene tiče. Politikin Zabavnik od 1939. Imao je 12 strana, a četiri su bile otisnute u crnoj i crvenoj boji. Izlazio je dvaput nedeljno — utorkom i petkom. Prvi broj je štampan u neverovatnom tiražu od 46. Ta koncepcija je kombinacija tekstualnih priloga iz kojih mali, ali i veliki čitaoci nešto mogu saznati, nešto naučiti, zabaviti se, dok drugi ravnopravan deo čine stripovi i to kvalitetni. Na kioske se vraća ponovo 5. Osim na ćirilici, početkom sedamdesetih izlazi i na latinici i na slovenačkom jeziku. Sudeći po tiražu, na vrhuncu popularnosti bio je 1975. Zadržao je svoje suštinske tekstualne i stripovske karakteristike, ali je redakcija uvela i strip dodatak, u kojem su štampani različiti, mahom svetski stripovi. Namenjen bi bio prvenstveno deci i mladima, a forma i sadržaj sledili bi obrazac: red zabave, red pouke, ne više pouke od zabave i obrnuto. Stevanović, a u redakciji su radili: Duda Timotijević, novinarka Politike Nada Doroški, ilustratori Đorđe Lobačev i Stanislav Žedrinski i mnogi drugi. Jedan od najvažnijih saradnika od prvog broja bio je Đorđe Lobačev. Kako je dobio ime? Kad bismo sad uzeli izdanje iz 1939. Čini nam se da, uprkos svemu, ta formula nije potrošena. Evo nekih prvih, još iz one davne 1968. Mogla bih nabrajati do kraja sveta! Ma koju rubriku novu da pokrene, biće obožavana! Strip Ne ulazeći podrobno u navođenje svih autora i junaka koji su svojim stripovima obogaćivali svaki petak izuzetak, navešćemo one najzastupljenije. Mnogi listovi su pokušali da realizuju sličnu koncepciju, ali su najčešće odustajali jer nisu mogli dovoljno dugo da nabavljaju kvalitetne tekstualne priloge. Kad bismo se svi bar malo ugledali na Rip Kirbija, Bluberija, Asteriksa, Duha koji hoda, Mandraka, živeli bismo u idealnom društvu! Uostalom, recite vi meni: ko još može da se pohvali da mu je ABBA svojeručno napisala čestitku za Novu godinu?



Vladeta Jerotić o Islamu
Dete se rađa vrlo složeno. Tema je bila i zamka o usavršavanju čoveka. Brojnim pojedinačnim radovima, Jerotić je ostavio ubedljive tragove o ozbiljnosti svojih interesovanja za istraživanje kompleksnih sadržaja mističkog iskustva. Taj susret je verovatno najvažniji trenutak, jer u njemu autor nespornih teorijskih sposobnosti, a pri tome čovek okrenut praktičnim ljudskim dilemama i problemima, zapravo oživljava jedan redak i u našoj tradiciji najčešće nem dijalog sa hrišćanstvom. Pažnju je privuklo i njegovo zapažanje o položaju žene. I baš ta inteligencija mu ne da da se pomiri lako sa svim što mu se kaže.

[Udate zene za sex|Najbolji erotski filmovi|Virdzina glumci]






Oznake: sa, Bogom, Mimo, Boga, oko

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.