Crna rotkva i med kao lek - Lijepe djevojke

utorak , 01.01.2019.

Crna rotkva










Click here: Crna rotkva i med kao lek






Svi drugi laboratorijski nalazi uključujući kompletnu crvenu i belu krvnu sliku, bilirubine, alkalnu fosfatazu, gama GT, fibrinogen, elektrolite, Fe, glikemiju i lipidni status su više puta kontrolisani i uvek u bili u granicama referentnih vrednosti. Takođe, može da se koristi sirup spravljen prema gornjem receptu, koji je izuzetno delotvoran kod kašlja i bronhitisa.



Crna rotkva i med kao lek

S nemalom sa nevjericom saslušala kolegicu Alu, kako je još odmilja zovem iako se odavno prestala potpisivati novinskom kraticom, Anđelu Lenard Antolin iz Đurđevca, koja mi je, kada sam se na jednoj važnoj tribini u njezinu gradiću gotovo udavila u «mokru» kašlju iz samih pluća, rekla da ona uvijek svojoj kćeri pripremi med nakapan preko crne repe. Takođe, može se pripremati i vrlo ukusna čorba od crne rotkve, u koju se dodaje krompir, šargarepa i meso po izboru.



Crna rotkva i med kao lek

Crna repa zaista me izvukla iz groznoga kašlja - Kao i onima koji imaju problema sa želucem i dvanaestopalačnim crevom, a pogotovo onima koji imaju čir na ovim organima.



Crna rotkva i med kao lek

Crna rotkva ima brojna lekovita svojstva i mnoštvo hranljivih sastojaka. Zbog karakterističnog ukusa, ne preporučuje se osobama koje imaju problema sa digestivnim traktom, kao i osobama koje pate od bolesti bubrega. Mnogi je ne vole jer je teška za varenje i ima opor ukus, ali ključ je u pravilnoj pripremi i kombinaciji namirnica. Crna rotkva ima jako malo kalorija, ali i obilje minerala kao što su magnezijum, gvožđe, fosfor, … Sadrži celulozna vlakna, te je preporučljiva za upotrebu u mnogim dijetama jer brzo zasiti. Ovde ćemo vam dati jedan stari narodni recept koji se izuzetno pokazao u i upale grla i gornjih disajnih puteva zbog svog antiinflamatornog dejstva, a posebno se preporučuje osobama koje pate od astme, i imaju česte napade suvog kašlja. Recept za sirup od crne rotkve i meda Za ovaj lek vam je potrebna jedna veća crna rotkva, najviše do pola kilograma težine i 3 do 4 kašike meda. Najbolje je recepturu pripremiti uveče, za naredni dan. Kada uzimate rotkvu, birajte neku pravilnijeg oblika, koja će poslužiti kao posudica u kojoj će se spremiti sirup. Lepo je properite i odsecite dno tako da može da stoji na ravnoj podlozi. Odsecite vrh rotkve i izdubite je tako da u nju može da stane cela količina meda. Ukoliko vam ne odgovara upotreba meda, usled moguće alergije ili drugog problema, sličan lek možete napraviti i sa rotkvom i šećerom tada rotkvu isečete na kolutiće, pospete je šećerom, ostavite da odstoji preko noći, ujutru iscedite sok iz nje i konzumirate. Tokom noći, rotkva će ispustiti sokove u med i ujutru će te dobiti lekoviti sirup koji konzumirate taj dan, tri do četiri puta na prazan želudac. Uveče, napravite novu dozu za sledeći dan i postupak ponavljajte dok kašalj ne prestane u potpunosti. Vlakna i hranljive materije iz rotkve utiču na razgradnju sluzi koja se taloži u disajnim putevima i olakšava njeno izbacivanje.



Na prazan stomak jedite med i beli luk
Sok od rotkve protiv išijasa Ovako isceđen sok odličan je kod problema sa išijasom. Za vreme konzumiranja ovog leka treba izbegavati konzumiranje masne i ljute hrane. Bioenergija može pomoći kod raznih zdravstvenih problema: u smanjenju stresa, samoisceljenju, eliminaciji toksina detoksikacija , kod pronalaženja unutrašnjeg mira, u prevenciji bolesti. Takođe je dobar izvor antioksidansa, elektrolita i vlakana. U zavisnosti od vrste može biti okruglog, cilindričnog ili izduženog oblika.

[Analni sex i trudnoca|Vaterpolo srbija|Pornici sa mladim pickama]






Oznake: crna, rotkva

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.