Spolni odnos u vrijeme menstruacije - Stvarne djevojke

subota , 22.12.2018.

Spolni odnos tokom mjesečnice?










Click here: Spolni odnos u vrijeme menstruacije






Ali nemojte se zavarati i uzeti zdravo-za-gotovo da i kod van vrijede ista pravila. Ipak ova metoda spada u vrstu nesigurne kontracepcije i trebalo bi da je koriste samo one osobe kojima eventualna trudnoca ne predstavlja neki problem. Ako nema ništa protiv, vratite se natrag na posao. Dopustite da Vam objasnim: bračni čin kao takav sadrži u sebi dvije nerazdvojne svrhe — izražavanje ljubavi između muža i žene te otvorenost prema životu.



spolni odnos u vrijeme menstruacije

Kod mikroskopskog pregleda krvi menstruacije, pored crvenih i bijelih krvnih zrnaca, nalazimo i komadiće ovojnice. U slučaju da imate jače menstrualne bolove, orgazam uvijek možete doživjeti klitoralno. Hvala i lijep pozdrav. Ako se niste testirale, ako niste 100% sigurne da nemate ove bolesti, zaštitite ga.



spolni odnos u vrijeme menstruacije

Zabranjeni intimni odnosi muža i žene - Prema načinu djelovanja dijelimo ih na barijerna sredstva, hormonske metode, maternične uloške, kirurške metode, prirodne metode i postkoitalnu zaštitu. Tara Reid iz Medicinskog centra za žensku seksualnost iz New Yorka.



spolni odnos u vrijeme menstruacije

Odgovor: Uvažena sestro, u vašem pitanju nedostaju određene stvari koje su veoma bitne za odgovor, a to je da li ste vi nakon saznanja da ste dobili mjesečnicu svjesno nastavili spolni odnos ili ne, i da li ste uopće u toku spolnog odnosa znali za to? Ako se radi o tome da ste nakon spolnog odnosa shvatili da ste tokom spolnog odnosa dobili mjesečnicu, onda vi nemate zašto da se brinete jer ste to učinili iz neznanja, greškom, a mnogo je argumenata koji potvrđuju da će ovom ummetu biti oprošteno ono što urade iz neznanja, zaborava ili greškom. Prvo, to je grijeh, zbog jasne zabrane da se spolno opći u toku mjesečnice. U Islamskom priručniku bračne intime, str. A kada se okupaju, onda im prilazite onako kako vam je Allah naredio. Allah zaista voli one koji se često kaju i voli one koji se mnogo čiste. Nakon konstatacije da je spolni akt u toku mjesečnice zabranjen, postavlja se pitanje, da li onaj ko to prekrši učini jasan grijeh treba da se iskupi posebnim iskupom? Većina učenjaka smatra da za to ne postoji keffaret — iskup, i da hadisi koji govore o tome nisu vjerodostojni. Jedan dio učenjaka smatrao je da je izdvajanje keffareta — iskupa za spomenuti grijeh pohvalno, a ne obavezujuće. Jedan dio učenjaka smatrao je da je keffaret za spomenuti grijeh obavezan većina učenjaka hanbelijske pravne škole zastupala je ovaj stav. Od učenjaka današnjice ovaj je stav preferirao šejh Usejmin, kao i Stalna komisija za fetve u Saudijskoj Arabiji. Šta je keffaret i koliko iznosi? Rezime: Ako ste za mjesečnicu saznali tek nakon spolnog akta, niste grješni i ne postoji nikakav iskup. Ako ste nastavili spolno općiti i nakon spoznaje da ste dobili mjesečnicu, onda iz predostrožnosti izdvojite sadaku u vrijednost od 4,25 grama zlata kao keffaret — iskup za spomenuti grijeh, uz obavezno pokajanje Uzvišenom Allahu. A Allah najbolje zna!



Spolni odnos nakon poroda
Allah zaista voli one koji se često kaju i voli one koji se mnogo čiste. Ipak, zbog osetljivosti i blage spuštenosti grlića materice, seks u toku menstruacije može da bude bolan. Šta je keffaret i koliko iznosi? Stavljaju se u rodnicu zajedno sa spermicidnim sredstvom prije spolnog odnosa i pokrivaju vrat maternice. Tako, ako je sperma odložena ranije, npr. S medicinskog stajališta, važno je redovito održavanje tjelesne higijene pogotovo tijekom menstruacijskog krvarenja, redovito mijenjanje uložaka svakih nekoliko sati, pogotovo tampona kojim se preporučuje mijenjanje barem svakih 6 sati. Nakon tri tjedna primjene flastera slijedi tjedan pauze. Da ne bih suvise detaljisala evo prelazim na konkretnu situaciju. I više od toga, naređivao bi nekoj od njih da obuče donji veš i da se zaštiti, te bi joj preko toga prilazio.

[Ljubavni kontakti dijaspora|Gospođe za kontakt|Kresanje matorki]






Oznake: menstruacija, i, Seksualni, odnosi

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.