Sindikalna organizacija Zdravstvenog centra Kruševac

četvrtak, 16.06.2005.

Ovo vam još nisam rekao 09/05

„Ne osećam se obaveznim da verujem da je isti Bog koji nas je obdario osećajima, razumom i intelektom, imao nameru da nam zabrani njihovo korišćenje“ - Galileo Galilej

Postaje mi sve teže da ispisujem stranice sindikalnog Biltena. Ne zbog straha da bi se nešto moglo desiti od ljudi kojima povremeno govoreći im istinu u oči, stajem na žulj. Ne čak ni zbog sve većeg razočaranja u “snagu organizovanog naroda”. Jednostavno, fale mi reči. Fali mi moć da mogu mirno da analiziram i ocenjujem dogadjaje. Da kritikujem! Ne zato što sam baksuz i što nekoga mrzim, ne zato što ja mislim da baš ništa ne valja, nego zato što svi ostali samo hvale. Lakše je. I bezbednije. Ali, kako na skali nevolja vrednovati to što još uvek nije potpisan Posebni kolektivni ugovor za zdravstvo, što je otpuštanje u zdravstvu (kažu da mi u Kruševcu možemo biti relativno mirni) stvar današnjice, a ne daleke budućnosti; ako sve poredite sa slikama koje svaki dan iskaču na vas sa TV ekrana. Ipak treba vrednovati. I delati! Čujem glupane kako, čitajući ovo, pričaju da sam prolupao, ne shvatajući paralelu izmedju Škorpiona i sindikalnog delanja. Dragi moji, nije stvar u opštem posipanju pepelom zbog užasa koje nam neko sada (da li slučajno baš sada, kada se za to znalo godinama???) servira. Još manje je u nalaženju opravdanja za činjenje tog zla u činjenici da su i “oni” (čuj, uvek kada zaseremo setimo se da postoje i “oni“ - inače mislimo da postojimo samo „mi, izabrani i nebeski i jedini“) činili zlo. Ponovo govorim o ćutanju u kome smo svetski prvaci. „Mene se to ne tiče, ja gledam svoja posla!“ Budale jedne, stvar je u tome da ne gledate svoja posla!!! Jer, da gledate, ne bi nikome dozvolili da ih radi umesto vas! Svojevremeno sam dr Radonjić, tadašnjoj Generalnoj, rekao da je ona dobila pravo da vodi Centar, ali da joj ne verujem da joj je do Centra stalo više nego meni ili bilo kom zaposlenom i da bi bilo lepo da podeli teško breme koje nosi. Sada to isto opet kažem čitavom rukovodstvu. A vi? Hoćete li konačno početi da gledate svoja posla?

Znam da je Anketa koju ste popunjavali bila po naredjenju Ministarstva i da je bila obavezna, da je došla na brzinu. Ne krivim čak ni rukovodstvo, mada bi bilo lepo da su jedan dan seli sa sindikalnim predstavnicima, da su se podelile informacije i napravila strategija! Uštedeli bi barem jedno desetak kilograma papira za sve one koji su jednostavno popunili ime i prezime. A u stvari nismo dobili mnogo. Nadam se da je svima jasno da je ovo bila samo anketa, a ne izjašnjavanje i da napisano u njoj nikoga ne obavezuje. Čak bi i svako pravljenje spiskova, da ne pominjem rešenja, na osnovu nje bilo sasvim kontraproduktivno i gubljenje vremena. Ali, naravno, naši pravnici to znaju. Kao odgovor na pitanje svima koji od mene traže objašnjenja o modusima odlaska u penziju i dobijanja otpremnine, izjavljujem da o tome ne znam ništa (iskreno, mislim da isto toliko o tome zna i Ministar) i da verujem da se anketiranje i radilo da bi se videlo kako racionalizovati novac koji ćemo, navodno, dobiti za restruktuiranje (eufemizam koji koriste svetski centri moći kada nekoga bacaju u očaj) zdravstva! Ako iko zna više, javno ga molim da nam to objasni – mesto u Biltenu mu je na raspolaganju!

Bio sam na novosredjenom sajtu ZC Kruševac (do njega možete linkom sa sindikalnog sajta) i, iako je tek u sredjivanju, mogu reći da mi se svidja. Iskreno, može da dovede u nedoumicu, recimo, neupućenog posetioca iz Bocvane da se jedina sindikalna aktivnost u Centru odvija tako što Sindikat lekara povede u »avanturu« svoje članove u - Višegrad. No, mi znamo da baš i nije tako. A to je najvažnije. Polako. Srediće se već i to nekako. Mi »gledamo svoja posla«!!!

Bili smo u poseti manastiru Ostrog, ali neću o tome. Da vas je interesovalo - išli bi ste sa nama. Škoda, Navratilova, Plzensko pivo, Lendl, Polina Poriškova, Nedved, dušeci crvenoplave boje koje smo nosili na more ... Asocirali vas to na nešto? Češka? Bravo! Idemo u Prag! sa nešto promenjenom strategijom. Dok smo vas prošli put vodili da za nedelju dana »progutate« Italiju (dobro, dobili ste gratis prepodne u Trstu) sada idemo na dugotrajno i detaljno upoznavanje. Imate oglas sa detaljnim opisom puta na poledjini Biltena, imate mogućnost da to platite na rate preko plate, imate iskustvo onih koji su bili u Rimu i kažu da su zadovoljni organizacijom. Ako još nadjete i volju u sebi za »avanturu« ...

Ivan, predsednik Sindikata
- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Koliko je sati?
Da li Kruševac zna koliko je sati
*
*
*
Zašto Kruševljani ruže lice svoga grada?
(Pitanja u slikama)



Da li je Mirko Tomic (poginuo u 34. boreći se za pravedniji svet) bio homic?
Da li je Mirko Tomic zaista bio homic

Da li su jakuze bili srpski junaci iz I svetskog rata kojima je podignut spomenik?
Da li su jakuze bili spski junaci

Nosi li žena (simbol svih srpskih majki u zbegovima) na spomeniku "vinjak" ili "mentol" dečake? Šta je ona pila u časovima dokolice?
Pije li žena na spomeniku vinjak

Da li gradska česma treba da bude oglasna tabla?
Česma

Da li je riba sladja iz "nadjubrene" reke? (Slikao Veljko Simović)
Rasina

*
*
*
Grafiti našeg grada (iliti, morate li baš po zidovima?)

Skroman zahtev, ali zašto na bolničkom zidu?
Image hosted by TinyPic.com


[I]Voleti Jelenu je OK, ali, ko će da kreči zgradu?

Image hosted by TinyPic.com


Verujem da jesi, ali, zašto ne pišeš na zidu svoje štale?
Image hosted by TinyPic.com

Zemlja Srbija XXI vek
Image hosted by TinyPic.com


*
*
*
Posetite sajtove
*
*
*
Kruševac - zvanični sajt

Kruševac portal

Galerija slika o Kruševcu na kruševačkom portalu

Zvanični sajt Zdravstvenog centra Kruševac
*
*
*
Vesti B 92

Sve vesti na jednom mestu

Kakav ste karakter? Zabavite se!

Vicevi

Poslednje reči
*
*
*
Sajt Vlade Srbije

Sajt Ministarstva zdravlja Srbije
*
*
*