prica mog zivota

subota, 24.06.2017.

Obavi teške stvari dok su još lake, učini velike stvari dok su još male.
Putovanje od hiljadu milja mora početi sa malim korakom. "

Što se čovjek dublje zamisli, to se sam sebi čini bezvrijednijim.
To je prva lekcija mudrosti.
Budimo smireni, da bismo mogli biti mudri.
Budemo li znali svoje slabosti, to će nam dati snagu.

Sretan čovjek je isuviše zadovoljan
sadašnjošću da bi se previše bavio budućnošću.


- 16:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 13.01.2017.

NAJTUŽNIJA PRIČA O PSU: Njega je izneverio najbolji prijatelj!

Poznata je činjenica da je veliki broj pasa koji je u azilima ili na ulici nekada imao svog vlasnika koji je iz nekog razloga odlučio da ga napusti. Ovo je priča iz njihovog ugla, kako to izgleda kada te izda osoba koju voliš najviše


Ona je imala svog vlasnika. Ona je uvek tu bila za njega, i kada je tužan, srećan, radostan, umoran … I po kiši, snegu, suncu i nevremenu. A vlasnik je to sve uzeo zdravo za gotovo i odlučio da je napusti. Ostavi u azilu.

Sin ga je molio “Nemoj tata! Molim te nemoj im dati da odvedu mog psa!”. Ali uzalud. Dobio je posao u drugom gradu i stan u kome nije dozvoljeno držati kućnog ljubimca. Odluka je doneta i rastanak je bio neminovan.

Ovo je priča o svim onim psima koji uzalud čekaju svoje vlasnike da se vrate po njih. Ovo je priča za sve one koji misle da kada predaju svog psa azilu, da ih momentalno čeka drugi topli dom. Evo istine o tome šta ih tamo čeka cry
- 13:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 04.10.2016.

Mislima do boljeg života – Sve ima svoj razlog sretan

Čvrsto ste odlučili: došlo je vrijeme za promjenu! Vjerujete u sebe i osjećate da možete napraviti novi skok u svom životu. Znate zašto to želite i što će vam ta promjena važnoga donijeti. Puni energije i odlučnosti krećete u akciju.

Od sad ću svjesno upravljati svojim financijama! Neću se više živcirati zbog problema na poslu – počinjem se uspješno nositi sa stresom! Unijet ću red u svoje upravljanje vremenom, itd.”

edno vrijeme ste snažno usmjereni na svoj zamišljeni cilj, no, uskoro se susrećete sa prvim preprekama. Situacija se ipak ne razvija onako kako želite, a željeni rezultati izostaju. Motivacija polako jenjava, a razočaranje i sumnje rastu, te se pitate da li to stvarno možete ili, možda, ima li uopće smisla pokušavati. Umjesto ciljeva sve što vidite su prepreke, dešavaju se i neželjeni događaji i okolnosti, a želja koja je pokrenula lavinu energije, uzmiče.

U posljednje vrijeme štampano je mnoštvo knjiga na temu kako se kreira realnost, nudi se mnoštvo tehnika koje vam trebaju omogućiti kreiranje realnosti, no da li je to što se navodi baš tako? Mnogo je napisano i rečeno, ali mnogo toga je i prešućeno, da li zbog neznanja autora, ili su možda u pitanju drugi razlozi, nije previše bitno.

Osobe koje su napisale knjigu i snimili film „Tajna”, u skladu sa svojom praksom, nisu iznijeli cijelu tajnu, ostavili su nedorečenu tajnu o pravom načinu djelovanja „Tajne”. Dali su samo svjetovni dio „Tajne” dok ezoteričan nisu ni spomenuli, a bez njega Tajna ne djeluje.

Kao prvo treba razumjeti da ste vi sami tvorci vlastite stvarnosti. Kada počnete razumijevati da je sve što ulazi u vaš život – ljudi, okolnosti, događaju, zdravlje, novac….. – zapravo privučeno vašim vlastitim razmišljanjem (dobivamo ono o čemu razmišljamo, željeli mi to ili ne) i s njim vezanim emocijama, počet ćete svjesno koristiti vaš emocionalni sustav navođenja – osjećaj.

U pravilu vrlo rijetko ćemo izravno dobiti ono što tražimo, već najprije ono što je potrebno da bismo mi sami došli do onoga što želimo, da postanemo usklađeni s tim. Jer ako nismo stanjem svijesti usklađeni s tim, ne možemo to ni privući. Na taj način daje nam se KROZ nas, jer mi smo ta cjelina koja sve daje samoj sebi. S toga treba pažljivo uočavati signale koji nas usmjeravaju ka vlastitoj promjeni. Za većinu to je vrlo neprijatno i mnogi te signale previđaju jer s iščekivanjem gledaju samo željene stvari da im dođu gotove. Kod međuljudskih odnosa to je posebno neprijatno jer prije no što se oslobodimo neprijatnih veza i dobijemo prijatne, prvo nam se daju situacije i ljudi koje želimo izbjeći i to u njihovoj suštini i najjačem izdanju, a sve da bi uvidjeli da je problem u nama (da smo mi nesvjesno privukli njih), a ne izvan nas.
- 13:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 03.09.2016.

KAKO SE NOSITI S INVALIDITETOM

Ostvarenje pristupa bilo kojemu problemu ljudske djelatnosti ovisan je o spremnosti sudionika da se sučele s istinom. Nesklad u odnosima, nerazumijevanje problema, strah od spoznajnog napora, a iznad svega mogućnost prepoznavanja vlastitog položaja pri spoznaji istine, donosi velike otpore razumijevanju i rješavanju mnogih kompleks nosi u sebi zbog tjelesnog ili funkcionalnog nedostatka. Kastracijski je kompleks izvor razine Za bolje razumijevanje načina na koji pokušavamo kontrolirati život, Bitno je ljude i poučiti da se znaju ponašati s invalidnim osobama za sve se moramo truditi, mučiti, boriti kako bi opstali, ili kako je najvažnije "uspjeti Koliko treba imati ljubavi i solidarnosti da čovjek koji je i sam u najtežoj nevolji posveti život pomaganju drugima, sličnima sebi osobe invaliditetom jel sve mozeš kad to dovoljno jako želiš








- 13:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 03.07.2016.

o zivotu

"Nema i ne može biti pravednog bogatstva. "greedy

Postati čovjek je ljepše nego postati kralj. namcor

"Nisu loša vremena, nego čovjek.: wink:

"...imamo u duši i sve ono što je ikada živjelo u ljudskim dušama. Svi bogovi i đavoli koji su ikada postojali....svi se oni nalaze u nama, tu su kao mogućnosti, kao želje, kao izlazi."mad

Mnogi griješe iz straha da ne pogriješe tuzan

- 16:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 29.06.2016.

Smiješni stihovi



Kad se udaš spomen zapali da te nebi svekrva tavom po glavi! headbang

Samo zatvori oči i ja sam tu, ali prije toga pozovi taksi i budi cool! cerek

Ti si moje zlato,ti si moje srebro.Vidim li te sa drugom slomiću ti rebro!!!! blabla

Punica je zena koja svoju predivnu kčer udaje za monstruma, kako bi zajedno izrodili najljepšu djecu na svijetu. lud

Ne čekaj princa na bijelom konju, već konja u bijelom BMW-u. greedy

Ljubav pocinje sa sunce, a zavrsava sa sunce ti kalajsano! smijeh

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.