Dođi drugo na divane

utorak, 04.08.2009.

Dječje šokačko sijelo u Županji-Kud Kolo Vukovar

Image and video hosting by TinyPic

Dvorana Mladost u Županji u subotu je u prijepodnevnim satima bila mjesto gdje su se okupili najmlađi sudionici ovogodišnjeg Šokačkog sijela na Malom šokačkom sijelu.

Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji u sklopu Šokačkog sijela koja iziskuje samo osmijehe, ozarena lica i dlanove koji bride od pljeska. Predstavilo se 15 folklornih skupina i tamburaša županjske Posavine sa gotovo 700 malih folkloraša koji su pokazali kako će i ubuduće biti Sijela i divana, naših šorova i tambura, te kako trogodišnjaci i oni malo stariji znaju čuvati i voljeti šokačku tradiciju.

Uz dječji vrtić Maslačaka, nastupili su i članovi Društva za pomoć osobama s invaliditetom Golubovi, Dječja skupina KUU Tomislav iz Županje, Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić" iz Štitara, KUD „Kolo „Vukovar, Dječja skupina OŠ „Josip Kozarac" Soljani, KU „S. Janković" Šiškovci, TS „Cvelferi" Vrbanja, KUD „Sloga" Račinovci, OŠ „fra. B.T.Leakovića" Bošnjaci, KUU „Josip Kozarac" Posavski Podgajci, KUU „M.Stojanović" Babina Greda, KUD „Zagrađe" Zagrađe, Dječja skupina KUU „Kristal Sladorana" Županja, Starija skupina OŠ. „I.G. Kovačića" Štitar.

Image and video hosting by TinyPic

- 15:39 - Komentari (2) - Isprintaj - #