KOD SIHRE

želucem do vagine

  lipanj, 2004 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
NAJMODERNIJI,NAJNEOBIČNIJI,NAJUKUSNIJI,
NAJDELIKATESNIJI KUHAR U REGIJI SREDNJE BOSNE A I ŠIRE.
NAJBRŽA ŠERPA BALKANA!!!


od kolijevke pa do groba
najljepše je plavo doba




TAŽEN POMEN

VJEČITA HVALA PLJUGARU
NEK MU JE RAMET DUŠI
PLJUGARXP

NEK SE ZNA, NEK SE ZNA
SIHRA IMA NOVG CIMERA
JIMBO

IMA SIHRA, IMA SIHRA
I NOVOG BLOG FANA

Linkovi
Tutunski kombinat Jadro - Izačić
Forum.hr
Internet Monitor


voli prevodit
žedne preko vode


28.06.2004., ponedjeljak

Anđelina je bila...

..uglavnom došla je i počela da se baca po meni čim sa ušao u kuću. Pričala neke priče, srala na telefon sa onom Selmom Vampiricom.
govorim joj ja :"nemoj da ti pljugara zovem!"
kaze ona : "nemoj majke ti, sinoć sam bila tamo, razvalio me je kao kravu!"
E neću ja tebe poslije pljugara, samo ćes jesti i ideš kući, kontam ja
I tako je i bilo.
a skuhao sam joj fino jelo. Stavio sam joj naravno.
Ne moze ovo jelo bez feferona. Kasnije je rekla da ne voli feferone i da nije skontala kad sam ga stavio.
skuhao sam sljedeće :
bareno povrče sa sosom od sudžuke i bijelog luka, prepečeno u glineneim zdjelicama.

priprema se ovako :
sudžuk :
izrežete bosanski sudžuk na male komade, preko toga izrendate sitno bijelog luka i ostavite jedno pet minuta.nakon toga to sve zajedno ugnječite avanom ili čekičem za šnicle
povrće : paprike (crvene, zelene i žute) i izrežete ih na trakice,
luk, izrežete i stavite sa uljem u šerpu, posolite i pobiberite.
jedna mrkva izrezana na kockice
sitno izrezan, može i izrendan paradajz.(dva do tri malo veća komada)
očišćena mala glavica karfiola (cvjetače o.pa) naravno usitnjena, svježi peršun sitno izrezan.
krompir, oguljeni isječen na kriške po širini (znači plohe, tanke naravno)
sir : edamer ili ementaler (oko 350 grama) izrendate u tanjir
sos : u tavu sa malo ulja stavite izrezani luk (crni, može i mladi) i jedan ili dva feferona, malo ga prodinstate i na to stavite sudžuku pripremljenu prema uputu gore. To malo propržite, u međuvremenu stavite biber, vegetu, peršun, šafraniku, kopar, celer, malo đumbira. lagano pržite i pred kraj stavite jednu supenu kašiku senfa.brzo miješate i kada se to sve malo proprži bacite malu konzervu tunjevine u vodi (nipošto u ulju) i još malo prodinstate i sos je gotov.
povrće : prodinstate luk, mrkvu i svježi peršun na ulju, ,na to dodate pripremljeno povrće koje ste prethodno izmlješali sa jednom čajnom kašikom senfa i supenom kašikom ajvara.
to sve posolite i pobiberite, malo vegete, celera i estragona. tajni sastojak je čajna kašika maka u zrnu.
sve to zajedno prodinstate da bude skoro pa skuhano.
povrće skinete sa vatrei pomiješate sa onim sirom koji se izrendali.
krompir: ispržite ga na tavi samo a vegetom. propržiti da bude 2/3 gotov.

e onda umete male glinene zdjelice, rernu zagrijete na 250 stepeni.
malo pouljite zdjelice. stavite sloj onog povrća, pa sloj sosa, to prekrijete krompirom, i onda na vrh jos malo sosa.
to kao tako stavite u rernu da se ispeče(poprimi bronzanu boju).
kada je jelo gotovo preko njega pospete malo parmezana, jednu rotkvicu izrežete u "ružu" i stavite na sredinu.
jelo se obavezno jede uz konzumiranje jogurta i perki mladog luka.

Anđelina je uživala u jelu a šta je kasnije bilo prepuštam vam mašti na volju (ili pitajte nju)...

PRIJATNO...
- 13:15 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>