sifilia

18.03.2006., subota

Priča o Vuku, zdravom razumu i tri praščića: teologu, filozofu i običnom čovjeku

Priča o Vuku, zdravom razumu i tri praščića: teologu, filozofu i običnom praščiću

Bili jednom tri praščića. Prvi je bio teolog, drugi filozof, a treći običan praščić. Živjeli tako oni sretni, no odlučiše da će se razdvojiti i svaki si napraviti kuću. Prvi, teolog si napravi kuću od slame. Drugi, filozof ju napravi od šiblja i dasaka. A treći, običan praščić ju napravi od kamena i cigle. I svi bijahu zadovoljni.
A bio jednom i veliki zao Vuk, zdrav razum i on odluči posjetiti praščiće.
I dođe prvom i zovnu ga van, a ovaj uplašen se zaključa u kuću od slame. Vuk, zdrav razum se naljuti i počne mu puhati u kuću. Puhao je Vuk, zdrav razum i vrlo lako otpuhao teologovu kuću od slame. Tada se prvi praščić skrije u kuću drugog praščića, filozofa. No Vuk, zdrav razum i tu dođe i opet poče puhati i drugom praščiću, filozofu sruši kuću. Ova dva se uplašiše i otiđoše se skriti u kuću trećeg praščića, obična praščićaa, koja je bila od kamena i cigle. Vuk, zdrav razum dođe i pred kuću trećeg praščića. Pozva ih na dostojnu predaju te zaprijeti da će otpuhati i treću kuću ako ne izađu van. Trojica praščića sigurni u kuću od kamena i cigle odlučiše ostati. Vuk, zdrav razum se razljuti i počne puhati. I puhao je mahnito i puhao, puhao…Puhao je, gadno se umorio i puhnuo još jednom, po zadnji put i otpuhnuo im kuću…

- 13:20 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  ožujak, 2006  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Sifilia dolazi od sifilis (spolna bolest, vrlo česta u prošlosti, bolest se razvija kroz 4 stadija i uzrokuje smrt, booolnu i duuuuuuuugu smrt...ha!!!imali je skoro pa svi: Nitzsche, kraljevi, predsjednici, vi, ja, svi i tako dalje) i filia (grč. koje označava sklonost ka nečemu, ljubav prema nečemu, prijateljstvo), no sifilis u grubom prijevodu znači i bolest svinja - tako da ovaj blog možemo označiti kao ZA ONE KOJI SU SKLONI SIFILISU I SVINJAMA (upozravam da ovo nema veze sa snošajima i porno činjenicama, pojmovi su korišteni na krajnje metafizičkom planu). I kao što je Isus rekao: "Ne bacajte biserje pred svinje!", a ja kažem BACAJTE!svoje gluposti, pametne stvari, komentare, oglase i ino ovdje, jer mene stvarno boli briga.

Linkovi

profiliranje ovog virtualnog kutka

budući da novi jesam u svom ovom blogiranju i ovo radim isključivo iz dokolice i viška slobodnog vremena. nikada nisam posjetio niti jedan blog, pa ne znam kako se to radi, ali imam neku viziju, a ona bi bili:
maj dijabolik plen is:
OVO JE BLOGERSKI SKVOT ZA SVE KOJIMA JE DOSADNO I NEMAJU POTREBU GOVORITI O NIČEM POSOBNOM I ZA ONE KOJI SE ŽELE ZABAVITI!OVO JE BLOG.HR.FUNLAND!!!

sifilia.blog.hr

sasvim osebujno mjesto za:
šport i zajebanciju
nihiliste i optimiste
lijeve i desne
homofobe i homoseksualce
hrvate i oni koji to nisu
pjesnike
političare i masone
đankije i proklete hipije, pankere i metalce, etnofrikove i narodnjake, čupave i ćelave
nema psovanja...puno
filozofe i psihologe
darkere i gotičare
vrijeđanje i prijetnje
vođenje ljubavi vođenje ljubavi vođenje ljubavi