AC/DC Black IceOstarjeli AC/DC-ovci još uvijek pare i žare - nedavno je pušten u prodaju njihov najnoviji album "Black Ice", iako je procurio na Internet davno prije službene objave, a članovi benda upravo jurcaju Amerikom promovirajući ga na turneji. Neobičan potez benda je sklapanje ugovora s trgovačkim lancem Wal Mart, putem kojeg brodaju svoj album. Međutim, čini se kako to čak i nije bila loša ideja, jer je samo u prvom danu broj prodanih albuma dosegnuo 193.000, a do jučer ih je prodano čak pet milijuna! Black Ice već je broj jedan u Švedskoj, Velikoj Britaniji, a od danas i u Australiji. Osim toga, još je jedna zanimljivost vezan uz petnaesti album ovog australskog hard rock benda - spot za prvi singl s novog albuma, Rock'n'Roll Train, prvi je glazbeni video ikad napravljen u Excelu!

Video su kreirali Phil Clandillon i Steve Milbourne, koji rade u londonskom odjelu Sony/BMG-a. Kako sami kažu, ideja se rodila jer mnoge osobe imaju ograničen internet na poslu, kao i druge opcije korištenja računala. Na ovaj su način dvojica kreativaca zaobišla zaštite koju imaju poslovna računala, jer svako od njih mora moći pokrenuti dokumente napravljene u Excelu. Na taj način svaka osoba može na miru uživati u dobrom starom rocku, osim onih čija računala pogoni Mac. Takvi mogu spot pogledati na youtubeu, a svi ostali na stranici www.acdcrocks.com/excel.



Postojale su naznake da će AC/DC-ovci u sklopu svoje turneje iduće godine doći možda čak i u Hrvatsku, ali i ako ne dođu, Budimpešta nije tako daleko! Samo, požurite s rezerviranjem karata, zalihe su pri kraju!
MiB
27.10.2008. u 17:08 • 5 KomentaraPrint#