nedjelja, 09.09.2007. ♥

♥ Mačkice

Free Image Hosting at www.ImageShack.usMačje srce kuca dvostruko brže nego ljudsko - oko 110 do 140 puta u minuti.

Mačke hodaju tako da pomiču istovremeno prednju i stražnju šapu, te taj postupak ponovne i s druge strane tijela. Na cijeloj zemaljskoj kugli jedino se još žirafe i deve kreću na taj neobičan način.

Mačići imaju 26 mliječnih zuba koji im počinju izbijati kada su u dobi od dva do tri tjedna. Stalnih trideset zuba dobivaju kada navrše tri do četiri mjeseca života.

Vanjske mačke često traže toplinu i zaklon na motoru automobila gdje se sklupčaju iz zaspe. Zato bi bilo poželjno, prije nego li upalite auto, da zatrubite ili lupite po poklopcu vozila kako ne biste ozlijedili neku zalutalu mačku.

Mačke vole toplinu mnogo više nego mi! Nama je neugodno kad nam temperatura naraste do 38 stupnjeva, ali mačkama je sasvim ugodno sve dok im koža ne dostigne temperaturu od 41 stupanj.Image Hosted by ImageShack.us


Plastične zdjelice često mogu izazvati malene akne na bradi mačaka koje jedu iz njih. Stoga se preporuča da plastične zdjelice zamijenite čeličnim ili keramičkima.


Kada bi mačke mogle čitati, trebale bi im naočale! Direktno ispred očiju vide vrlo mutno, ali zato imaju izvrstan periferni vid, pa mogu detektirati i najmanje, vrlo udaljeno micanje.

Mačke 70-ak posto dana spavaju! A 10-15 posto dana ližu dlaku. To se ne odnosi samo na kućne mačke, već i na divlje mačke kod kojih možemo izdvojiti lavove koji dnevno provedu 20 sati na spavanje.

Djeca koja odrastaju uz ljubimca (npr. mačku) u budućnosti će biti bolji roditelji od djece koja nisu odrasla brinući se i davajući pažnju životinjskom stvorenju.

Obratite pažnju na mačji govor tijela, pa će vam mnogo toga u njenom ponašanju biti jasnije.

Image Hosted by ImageShack.us
Kada dajete mački ime pokušajte izabrati ime koje ima što više samoglasnika (pogotovo I i U) i da nije predugo kako bi mačka to što lakše upamtila te se odazivala kada ju zovete.

Ako mačka nuždu obavlja u tegli s biljkom, kako se to ne bi ponovilo na zemlju stavite zrna papra, talog kave ili sredstvo protiv moljaca.

Mačke vole kada im mijenjate okuse hrane stoga im ne kupujte stalno hranu s istim okusom. A vrlo ćete ih obradovati ako im u prehranu dodate i malo vitamina za mačke koji se mogu kupiti u specijaliziranim trgovinama.

♥ 08:39 ♥ komentari (0) ♥ printMačkice

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.