četvrtak, 29.03.2007.

Nihon no Ryori: OKONOMIYAKI ^^

A sada malo predaha nakon svih onih japanskih subkultura ^^' .........
Danas ćemo govoriti o japanskoj kuhinji (nihon no ryori), odnosno o okonomiyakiyu!
Okonomiyaki je vrsta palačinke punjena mesom, ribom, povrćem...itd.
Okonomi "ono što voliš" ili "ono što hoćeš", ayaki znači "grilano" ili "kuhano"
Dobro, ne moraju uvijek biti isti sastojci što je baš dobro u ovom jelu:daje nam mogućnost razvijanja vlastite vještine kuhanja.
Zanimljivo je to što gradovi kao Osaka(mjesto odakle je i potekao okonomiyaki te vrsta okonomiyakija koja se jede uglavnom u svim dijelovima Japana) i Hiroshima imaju svoje vrste okonomiyakija
Okonomiyaki je zapravo jedno jednostavno jelo koje se lako može napraviti.Peče se u tavi a Najvažniji su sastojci brašno, jaja, voda, naribani bili kupus i ostalo ovisno o vlastitom ukusu, a u Japanu ovisno o regiji.
Jedino je šteta što je ta mogućnost malo manja nama u Hrvatskoj, jer trebaju posebni japanski umaci za okonomiyaki :/
Meni osobno je bio najdraži okonomiyaki sa salatom, čajnom kobasicom,nekim umakom i hrenovkama (mmmm oishiiiii!! ^^)
Tako da ako ga niste nikad probali- probajte! (ako dođete u mogućnost da poznajete neku osobu iz Japana ili osobu koja zna to raditi pa i sami pokušajte ^^)Okonomiyaki je jelo koje će se skoro svima svidjeti!!!
Pa evo vam malo i sličice da si bliže predočite okonomiyaki! Itadakimaaaaaasuuuuu!!!!

Ja ne!!!! ^u^
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

| 11:36 | TELL ME ! (6) | PRINT! | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.