SFRJ-SAVEZ FANTOMSKIH REPUBLIKA JUGOSLAVIJE

Komentari On/Off

Monitor.hr

14.08.2010., subota

Oprez, Jugoslavija!

Image and video hosting by TinyPic

Oprez, bauk Jugoslavije širi se netom kao virusna zaraza. Bolesnici pokazuju zabrinjavajuće simptome u rasponu od blage nostalgije i benignih izjava tipa 'nekad je muzika/glazba bila bolja', do opasnih, protudržavnih misli i djelovanja, kao što su izjave: ' nekad se živjelo bolje', 'društvo je bilo pravednije', 'svi smo imali posao,stan,ljetovanje,kulturu i zabavu', itd. Posebno ekstremni oblici bolesti su otvorena jugonostalgija za svim, pa i socijalno-političkim oblicima pokojne SFRJ.

Kako je nemoguće desetke, pa i stotine tisuća zaraženih staviti u neku učinkovitu karantenu, a u nedostatku slobodnih otoka, lazareta, te trome reakcije vlasti na ovu pogubnu epidemiju, Družba hrvatskog zmaja od noćaja kreirala je ovu virtualnu karantenu, pod eksperimentalnim nazivom

SFRJ- SAVEZ FANTOMSKIH REPUBLIKA JUGOSLAVIJE.

U njemu će inficirani stanovnici RH biti pod terapijom koktela seruma na bazi uzoraka iz bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (navodno, umjetne i već tada fantomske tvorevine rogova u vreći - potpuno nesrodnih naroda različite kulture, jezika i povijesti, koji su, međutim, prilično dobro funkcionirali kao jedna šizofrena cjelina, brod luđaka koji srlja prema ledenjacima, kraju svijeta i pri tome prilično uživaju).

Prilozi samih pacijenata su dobrodošli, a liječnički konzilij će potpuno necenzurirano objavljivati sve poruke, želje i pozdrave oboljelih među sobom, kao i tzv. zdravoj populaciji izvan cyber-ograde ove karantene.

Konzilijarni pregledi su po republikama, a fantomske boli treba prijaviti uredništvu bloga.

Posjete su dozvoljene u svaki čas, sat, uru i vakat.

Dobrodošli!
- 09:58 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>